Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht juni: Veel (zelf)bevestigingen, een nieuwe aftelserie, Lowlove Luistersquad en de Ronde van Lowlands

Nog maar anderhalf maand voor we het heilige gras van Biddinghuizen weer mogen betreden! Tijd om even stil te staan wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is.

 

Zelfbevestigingen

Het Lowlands-affiche is nog niet helemaal vol dus deze maand barstte weer van de geruchten en zelfbevestigingen. Voor het nachtprogramma is Gold Panda bevestigd door zijn platenmaatschappij. Ook techno-dj Nina Kraviz en Tokimonsta hebben zichzelf bevestigd en zullen ’s nachts de boel op stelten komen zetten. Uit België komt Balthazar plakken op Lowlands, De Nederlandse muziekscene wordt vertegenwoordigd door Mister And Mississippi die door 3FM bevestigd werden. Ook Factory Floor, de stand-up comedian René van Meurs en Baauer lieten weten te komen. Bereid je dus voor op een Lowlands shake! De volgende namen werden ook nog door Lowlands Camping gevonden: Dizzee Rascal, George FitzGerald, Austra, Crystal Water, The Staves en Araab Muzik.

 

Officiële bevestigingen

Alhoewel al dat giswerk leuk is, is het ook fijn om te weten wat er nou van klopt. Lowlands HQ kwam zelf ook met een twintigtal namen: Great Minds, The Veils, Gojira, Nirvana-cover project, Mount Kimbie, Chase & Status, Balthazar, The Boxettes, Fiddler’s Green, Gold Panda, The Hard Way, Jagwar Ma, DJ Koze, Larry and his Flask, MS MR, Mister and Mississippi, Nina Kraviz, Noah and The Whale, Noisia, Sam Amidon, Satellite Stories, Snakehips, Tim Vantol, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Traumahelikopter en Vondelpark. Dan ook nog een afzegging: Los De Abajo heeft vanwege financiële redenen haar Europese tour af moeten zeggen…Wil je nou weten waar je deze bands al eventueel voor Lowlands kunt zien? Dan lees je onze concertagenda!

 

Randprogrammering

Naast nieuwe muzieknamen werd ook het Filosofie programma bekend gemaakt: LowSofie is er weer bij en ook een Filosofisch Café. Vind je filosofie iets te zwaar? Dan ga je lekker naar de Juliet voor wat comedy. Daar zie je onder meer de Lulverhalen en de Comedyparade. Mocht je nou echt een die-hard zijn dan ga je ’s ochtends naar LL University, waar je van alles leert over Nederlandse technologie of kwantumfysica. Juist, dat dus.

 

Aftelserie: Achter het liedje

Na onze succesvolle aftelserie van vorig jaar waarbij we legendarische Lowlandsconcerten beschreven (hier te vinden in een iBook), is het dit jaar tijd voor een nieuwe formule. In ‘Achter het liedje’ duiken we in de onstaansgeschiedenis van liedjes die dit jaar (vrijwel zeker) op het festival gespeeld gaan worden. Zo lees je hier het gruwelijke en indrukwekkende verhaal van Nine Inch Nails – Hurts, hier over de jeugdherinnering achter Editors – Smoking Outside The Hospital Door en hier over Slayer – Angel Of Death. Vanaf nu elke week een nieuwe bijdrage!

 

Quiz, Lowlove Luistersquad en de Ronde van Lowlands

De vierde quiz is online! Lukt het jou om alle vijftien vragen goed te beantwoorden zonder te spieken? Kom dan ook zeker naar onze offline Lowlands pubquiz in Den Haag! Voor echte die-hards met echte kennis! Of mensen die gewoon een leuke prijs willen winnen en natuurlijk op de foto willen met ons dynamische duo Roos & Martin. Misschien ken je ze nog van de objectieve tententest, of hun zeer serieuze probleemrubriek Lieve Lowlove, maar ook dit jaar zijn ze weer van de partij. In het Lowlove Luistersquad geven ze elke week hun ongezouten en gefundeerde mening over bands die dit jaar op de planken van Biddinghuizen staan. Kijken dus!

En dan is er nog goed nieuws voor de fietsliefhebbers: dit jaar wordt voor het eerst de Ronde van Lowlands georganiseerd. Wie met zijn bagage op de rug op donderdag naar Biddinghuizen fietst is verzekerd van een mooie plek op de Lowlandscamping en een bewaake fietsenstalling. Wel even aanmelden via de website.

Eén reactie

  1. Tinus

    Ligt het aan mij of was de line-up vorig jaar geniaal en dit jaar vrij matig? Ik wist vorig jaar niet waar ik tussen moest kiezen, maar waar zijn nu alle leuke bandjes?

U kunt niet meer reageren.