Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht juli: het grote speculeren over headliners is begonnen

Terwijl  de meeste mensen met vakantie gingen, zijn ze op Lowlands HQ de afgelopen maand druk bezig geweest. De laatste namen werden bekend, enkele bands vielen weer af en er kwamen nog wat nieuwe tickets voorbij. Ook wij hebben niet stil gezeten en tikten wat af, hier een overzicht van alle nieuwtjes uit de maand juli. Nog maar vijftien dagen!

Namen

De dansnamen lieten lang op zich wachten dit jaar, gelukkig werden de techno-acts MMM en Marcel Fengler al op 1 juli bevestigd door het tijdschrift Resident Advisor. Ook XXYYXX liet op Fader weten te komen.

Halverwege de maand voegde de organisatie hier nog wat namen aan toe: o.a. James Blake, Theme Park, Chvrches, Baauer en Dizzee Rascal.  Er was nog even een gerucht dat de winnaar van De Beste Singer Songwriter op Lowlands zou staan, maar Michael Prins blijft volgens Lowlands lekker thuis.

De laatste namen zijn nog kakelvers, eersgisteren werd bekend dat o.a. Miles Kane, Crystal Fighters en onze favoriete Groove Tube-dj St. Paul ook van de partij zullen zijn. Het programma is dus rond! Morgen lees je op deze plek alles over de programmakrant en het blokkenschema, maar tot die tijd kun je hier leuk meegissen naar de eventuele headliners.

Wil je nou alle acts wat beter leren kennen of beluisteren? Dan klik je hier of luister je naar onze Spotify-lijsten!

 

Andere acts op Lowlands

En uiteraard is nu ook de gehele randprogrammering rond. Zo is er een spookhuis, zie je documentaire van Dave Grohl in de Echo en werd er nog wat straattheater bekend.

Helaas zijn er ook wat afzeggingen: Ray Slijngaard van 2 Unlimited heeft zijn lezing afgezegd en wordt vervangen door Poetracks, Low End Theory is herstellende van een scooterongeluk en de lezing van Alexander Rinnooy Kan zal vervangen worden door een lezing over (mensen)rechten van Ernst Hirsch Ballin.

 

Nieuwe kaarten

Zoals elk jaar probeert Mojo zich in te zetten tegen tickethandelaren. Ook dit jaar kwamen er weer extra kaarten beschikbaar. Het duurde welgeteld een kwartier voordat ze weer weg waren, maar hopelijk is nu iedereen voorzien.

Mocht je nog geen kaartje hebben? Wacht geduldig af of er misschien last minute nog wat vrijkomt of koop bij bekenden, maar niet via Marktplaats of een ticketbureau. Toch geen kaartje maar wel de ambitie om Lowlands-bands te zien? Dan doe je er goed aan onze concertagenda te checken, hier vind je een overzicht van optredens van Lowlands artiesten.

 

Interview en vaste rubrieken

Vorig jaar interviewden we huis-dj St. Paul, dit jaar was het de beurt aan een andere Lowlands-veteraan, namelijk Joost van Bellen. In het interview geeft hij zijn heerlijk ongezouten mening over de Delftse inquisitie, de Titty Twister en al zijn Lowlands-ervaringen.

Voor het luchtige plezier kijk je naar ons duo Martin en Roos die in Lowlove Luistersquad hun ongezouten mening geeft over acts zoals Deap Valley & Hurts, Bat For Lashes & Opposites, Kendrick Lamar & Nero, Foals & Elakelaiset en Haim & Mozes And The Firstborn. Niet geschikt als je een warm hart toedraagt aar één van bovengenoemden.

Voor meer diepgang zit je goed bij onze aftelserie waar we elke week in de ontstaansgeschiedenis van liedjes die dit jaar (vrijwel zeker) op het festival gespeeld gaan worden. Deze maand leer je meer over Tenere van Bombino, Swimming Pools van Kendrick Lamar en Spanish Sahara van Foals.

 

 

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.