Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht februari: Lowlands-fever komt op gang

Langzaam maar zeker begint het zonnetje steeds meer te schijnen, ontwaken bands uit hun winterslaap en beginnen de Lowlands-kriebels echt te komen nu de tickets eenmaal binnen zijn. De geruchtenmolen is volledig op gang gekomen, maar we willen meer, meer en meer! Hier een overzicht wat er de afgelopen maand gebeurde.

Kaartverkoop
Vrijdag 1 februari, de dag voor de start van de kaartverkoop, lagen heel wat mensen in bed te woelen. Is de wekker wel gezet? Zou het lukken? Wat als het niet lukt? Er ontstond even paniek toen er zaterdag al voor elf uur een virtuele wachtrij was, maar aan de hand van de reacties op onze site lijkt het alsof de kaartverkoop dit jaar voorspoediger dan ooit verliep. En dat terwijl het in recordtempo (drie kwartier) was uitverkocht. Mocht je nou nog niet in het bezit zijn van een kaartje, stay calm en koop vooral niet je kaartje via een ticketbureau of Marktplaats. Of kijk eens naar deze prijsvergelijking tussen Lowlands en andere festivals en kom wellicht op ideeën.

Bevestigingen en geruchten
Zoals elk jaar maakte Lowlands HQ de dag voor de kaartverkoop wat namen bekend. Zo komen Slayer, Alabama ShakesDisclosure, Bullet For My Valentine, NJO Reich Ensemble, The Lumineers, Poliça en The Menzingers. Een dag eerder werd de naam Moderat ook al onthuld. Wij deden eind januari al een voorspelling over de line-up, maar er zijn inmiddels meer geruchten… Kodaline lijkt hun komst te hebben bevestigd en ook de uitgelekte poster van het Duitse festival Rock Im Pott geeft stof tot nadenken. Tenacious D, Nine Inch Nails of Deftones anyone? Overigens ziet onze lezer het liefst Mumford & Sons naar Biddinghuizen terugkeren.

Slayer Glitter Manifestatie
De komst van metalband Slayer zorgde voor een ware explosie van de kreet ‘SLAAAYER’ op diverse social media. Daarnaast wordt er ook een poging gedaan om een vervolg te geven aan het legendarische  watergevecht uit 2012: de Slayer Glitter Manifestatie is in het leven geroepen. Aan 3voor12 legt organisator All Fantastique uit de band wat liefde te willen toestoppen. Wij zijn erg benieuwd wat er van terecht gaat komen. Nog zo’n 29.500 deelnemers te gaan.

Perstent gezocht
En dan was er ook nog minder leuk nieuws. De gigantische perstent van Lowlands, genaamd The Barn, is rond 1 februari in Amersfoort gestolen. De eigenaren hebben op hun site de specifieke kenmerken online gezet. Via Twitter laat marketing manager Bente Bollmann weten dat de tent nog steeds niet gevonden is en de hoop inmiddels ook opgegeven is… Dus kijk allen nog eenmaal in het rond! En oja, degene met de gouden tip krijgt vier kaarten voor Lowlands 2013!

Op naar maart.

Eén reactie

  1. Dogui?

    Nu nog wat nieuwe officiele namen van Lowlands zelf!

U kunt niet meer reageren.