Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Morgen begint de kaartverkoop. Dit zijn onze tips

Nog één dag en dan begint de kaartverkoop voor Lowlands 2013. Dat kan, zo weten we na de voorgaande jaren, een stressvolle aangelegenheid zijn. Daarom zetten we nog even wat nuttige informatie voor je op een rijtje. Of scroll meteen naar beneden voor de belangrijkste tips.

Wanneer begint het?

Morgenochtend (zaterdag 2 februari dus) om 11:00 uur.

Wat kost het?

185 euro. Dat is inclusief de servicekosten. En je koopt er al het noodzakelijke voor: campingplekje, festivaltoegang en pendelbus. Voor een camper, caravan of vouwwagen heb je een camperticket nodig, maar dat kan later ook nog. 52,25 euro kost dat. En voor 22 euro kun je een upgrade kopen zodat je tijdens het festival naar het naburige Walibi kan (maar wij kennen niemand die dat ooit gedaan heeft).

Waar kan ik ze kopen?

Ga morgenochtend naar Lowlands.nl. De homepagina wijst je direct door naar de online verkooppunten. Dat zijn: livenation.nl en ticketmaster.nl. Bellen kan ook: 0900-3001250. Voor de deur van het postkantoor liggen is er niet meer bij.

Hoe snel is het uitverkocht?

Lowlands raakt steeds sneller uitverkocht. In 2006 duurde het tot diep in de zomer, in 2010 een week, in 2011 iets meer dan twee uur en vorig jaar ging het nog iets sneller: binnen twee uur was ’t gedaan. Je mag voor morgen net zoiets verwachten.

Hoeveel kaarten zijn er eigenlijk?

Er zijn 55.000 kaarten voor Lowlands 2013. Daarvan zijn er 5.000 voorbehouden voor CJP-leden. De normale prijs is 185 euro, met zo’n CJP-pas betaal je 175 euro. Officieel gaan die 55.000 kaarten morgen vanaf 11:00 uur allemaal in de voorverkoop, maar voorgaande jaren bleek Lowlands er toch nog een paar honderd achter te hebben gehouden, om kort voor het festival nog een verkooprondje te doen. Dat doen ze om zwarthandelaren dwars te zitten, die juist in die periode hopen dat wanhopige kaartjeszoekers bereid zijn drie keer over de kop te gaan voor een toegangsbewijs. Ook wil de organisatie die zwarthandelaren aanpakken door de door hun opgekochte kaartjes ongeldig te maken en dan opnieuw te verkopen.

Hoeveel kaarten kan ik kopen?

Vier per transactie. Dus ga je met een grote groep, probeer dan anderen ook vanaf 11:00 uur achter de computer te krijgen. Ga je alleen, of met z’n tweeën? Ja, je moet het zelf weten, maar wij zouden zeggen: koop dan twee kaartjes en niet vier ‘omdat je die toch wel kwijt raakt’. Je weet diep in je Lowlandshart dat je andere bezoekers niet wil afzetten door hem voor meer geld door te verkopen en elk jaar zitten er vlak voor het festival nog velen te sikkeneuren met kaartjes die ze niet kwijtraken.

Hoe werkt die virtuele wachtrij?

34134186Tja, hoe overleef je drie dagen op bier en kibbeling? Het antwoord op beide vragen: het is een mysterie. Wat we wel weten, is dat het weinig helpt om steeds op F5 (refresh) te drukken. Het is als in de rij staan voor de douches: geduldig wachten tot je aan de beurt bent.

Met het verschil dat er voorgaande jaren altijd mensen waren die er zomaar uitgegooid werden of aan het eind een foutmelding zagen. Maar ook dat ging vorig jaar al beter dan daarvoor: er waren meer servers en je browser onthield waar je was als per ongeluk het scherm wegklikte of op een andere manier je ‘plekje’ in de wachtrij kwijtraakte.

Ik heb zo’n CJP-pas. Hoe koop ik mijn kaartje?

Ook gewoon via de homepagina van Lowlands.nl. Daar vind je de link die je moet hebben. Verder zijn er wel wat verschillen: je mag met je CJP-code één kaartje kopen (voor 175 euro dus), maar in dezelfde transactie ook nog één kaartje voor de gewone prijs (185 euro dus). Je kunt niet in één transactie twee kaartjes met CJP-korting kopen.

Het belangrijkste om stress te voorkomen: zorg dat je voor 11:00 uur die CJP-code er al bij gepakt hebt. Watisdadan? Het zijn de laatste acht cijfers van je CJP-nummer en je geboortedatum. Is je CJP-nummer 040-20396834 en je geboortedatum 16 oktober 1987, dan wordt de code 2039683416101987.

Op het laatste moment nog even CJP-lid worden heeft helaas geen zin: je moet je pas voor 30 januari (afgelopen woensdag) hebben aangeschaft.

Wat moet ik vooral niet doen?

Kaartjes kopen bij een andere partij dan hierboven gemeld, want de kans is dat je afgezet wordt met een ongeldig kaartje. Daarnaast: je verslapen, flauwvallen, ruzie maken of je cool verliezen. En vergeet niet goed te ontbijten, het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Kunnen jullie de belangrijkste tips nog even opsommen?

Veel tekst hè, hierboven. Vooruit, daar komen ze:

 • Zorg dat je morgenochtend om 11:00 uur ‘s ochtends klaarzit;
 • Zorg voor genoeg geld op je rekening: het kaartje kost 185 euro;
 • Heb je een reader nodig bij het internetbankieren? Zoek dat ding dan alvast op;
 • CJP-lid? Hou je 16-cijferige code bij de hand;
 • Maak alvast een profiel aan bij Ticketmaster of Livenation, dat bespaart tijd. Heb je er al een, zoek dan alvast op wat je gebruikersnaam en wachtwoord ook alweer zijn;
 • Genoeg accu over in je laptop? Ook zo sneu als hij op het moment uitvalt;
 • Koop je samen met vrienden kaartjes? Hou contact met elkaar via telefoon, WhatsApp, Skype, oid. Zo weet je precies hoe jullie er samen voor staan;
 • Blijf rustig. Blijf nou verdorie rustig!

Succes! En oja, hebben jullie nog tips voor de mede-Lowlanders?

32 reacties

 1. RoelErick

  het blijft toch een loterij…

 2. witteman

  Een maat van me kwam vorig jaar steeds in drie seconden door de wachtrij en heeft voor onze hele groep van 20 man kaartjes gekocht. Ik krijg al nachtmerries als ik denk aan die laadbalk..

 3. Plien

  De kaart verkoop is super frustrerend, ik wou dat dat anders kon ! Maar vind het wel handig dat het dit keer op een zaterdag is, want een door de weekse dag is voor veel mensen gewoon onmogelijk omdat je dan op school zit of je werk. Dan kan je natuurlijk niet schreeuwend achter de computer zitten ;)

 4. Robin

  als je met meerdere computers werkt is er dan een kans dat je ineens met te veel kaarten zit of moet je pas na de wachtrij je bankstuff invullen???

 5. Nico

  @Robin: Je vult pas je bankgegevens in na de wachtrij. Er worden kaartjes voor je vrijgehouden zodra je door de wachtrij bent en besluit je dan alsnog niet te kopen dan komen deze even later weer vrij voor andere kaartjeszoekers

 6. Christine (@christinezegt)

  Ik ben al weken zenuwachtig en ook nu zitten de tranen me hoog. Ik moet voor onze groep de kaartjes kopen, voor t eerst ooit. Man – wat een verantwoordelijkheid. Ik geef er een lief ding voor dat t morgenmiddag is en ik aan de champagne zit omdat het gelukt is.. JANK!!!!

 7. Irene

  Kun je ook met creditcard betalen? (master card)

 8. herrsanex

  Als je kaartjes voor een groep koopt, houd er dan rekening mee dat je maximaal 4 kaartjes per ticketmaster-account kunt kopen.

 9. robin

  @nico bedankt!!! En success allemaal!!!

 10. henk

  ticketmaster tript lekker, is het al iemand gelukt?

 11. M

  Jongens RUSTIG BLIJVEN HET KOMT ALLEMAAL GOED WE KUNNEN LOSGAAN WE KUNNEN FEESTEN WE KUNNEN DE TENT GAAN AFBREKEN BIJ SLAYER EN (zoals het bij lowlands hoort) KEES VAN HONDT! SAMEN MAKEN WE LOWLANDS 2013 GEWOON WEER HET BESTE FEESTJE OOIT OKEE?!?!

 12. Lindsey182

  Ik verwachte een heel stressvol uur, maar ik was er in 5 min al door en heb de kaarten al op de mail ontvangen :D

 13. Darediablo

  Na keer op keer ervan af geknikerd te worden heb ik toch wat kaarten weten te bemachtigen.
  Kan mijn geluk niet op:-)

 14. Robin

  GELUKT!!!!

 15. Nadine

  tickets zijn binnen, lang leve de telefoon!

 16. Jacob75

  Lol, je staat in de wachtrij en mag niet verversen, maar ondertussen blijft de pagina oneindig laden zonder enige verversing (wat hij dus eerst wel een tijdje deed..). What to do, toch afwachten of alsnog verversen… #kansloos…

 17. Jacob75

  Blijkbaar toch verversen, want de laptop die ik niet ververste staat nog steeds te wachten….

 18. Duif

  Jeuj, twee kaarten in de zak! Maar ik heb nog geen mailtje gehad van livenation met bevestiging, is dit normaal?

 19. Tony P.

  Vorige keer duurde het bijna twee uur, deze keer bingo na een kwartier! Blijft een loterij… Maar hoe dan ook: DABEI!

 20. Jacob75

  Maar ik heb ze. See yall at llow13! :)

 21. Plien

  Yeah, 2 kaartjes in de pocket ! Wachtrij-rage is over !

 22. Jacob75

  en tickets uitverkocht lijkt het… (op die paar na die nog niet geclaimed worden en zo verlopen in sessie)..

 23. Frank S.

  Binnen 50min uitverkocht.
  Maar onze kaarten zijn gelukkig weer binnen :)

 24. Plien

  Trouwens, ik kan nu weer opnieuw kaartjes bestellen? Opnieuw en opnieuw en opnieuw, zonder wachtrij.

 25. Marja

  Argh! Ik zit al vanaf 11:00 uur achter de computer: NOG GEEN CONNECTIE. Ga ik bellen; zegt tie: GEEN TICKETS MEER BESCHIKBAAR WTF?

 26. Repeat

  4 kaartjes bemachtigt, Lowlands ’13, baby!

 27. Jacob75

  blijven proberen.. lukte me nu net om er nog 2 te kopen

 28. sanne

  Yess kaartjes in de pocket! Nu net nog 2 kaarten besteld. Het kan dus nog!

 29. PIENNIEWALLIE

  Wij hebben op ticketmaster 4 kaarten gekocht voor 175,00 per stuk zonder ook maar iets van cjp codes in te voeren oid. We hebben ook helemaal geen cjp pas. ZIjn die kaarten 185 of 175 euro?????

 30. Peter

  @Pienniewallie Normale kaarten zijn 175 euro + 10 euro aan servicekosten. Als het goed is, heb je dan in totaal wel 185 euro per kaartje betaald.

 31. PIENNIEWALLIE

  nee we hebben 175 euro p.p. betaald, dus nu denken we dat we misschien de verkeerde kaarten hebben ofzo. Maar ik heb al ergens anders gelezen dat, mochten we om wat voor reden dan ook en cjp pas kaartje gekocht hebben, je geen cjp pas bij de ingang hoeft te laten zien. Ik snap er iig helemaal niks van

 32. Lotte

  Wij hebben ook 4 kaartjes voor €175 gekocht zonder CJP.
  Maar ik hoop dan maar dat het geen probleem is, maar toch
  vind ik het ergens niet goed voelen dus als iemand hier
  een reden voor weet zou dat top zijn.

U kunt niet meer reageren.