Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove-concertagenda (5)

In juni was het al behoorlijk aan het stormen qua aantal festivals, en vanaf begin juli trekt de wind nog wat verder aan om half augustus uit te monden in een heuse orkaan in een niet nader te noemen polder in Midden Nederland. Nog 6 weken geduld, Lowlanders!

We starten onze Tour De Lowlands  op donderdag  4 juli, waar ‘our man from Niger’ Bombino zal laten horen hoe de Toearegs het doen (Melkweg). Een dag later biedt het knusse 3 daagse FestiValderAa (te Schipborg, Drenthe) een podium aan Mister and Mississippi. Sweet!

Vanaf Drenthe is het slechts 7 uurtjes rijden naar Denemarken, maar dat is geen straf als je naar de line-up kijkt van het grootste Deense muziekfestival. Als je vrijdag 5 juli pas aankomt, heb je helaas de gigs van The Lumineers, Kendrick Lamar, Jake Bugg en Disclosure op de Roskilde-donderdag net gemist. Maar gelukkig ben je op tijd voor een nieuwe show van Bombino (vrijdag 5 dus), gevolgd door Unknown Mortal Orchestra en Chase & Status op zaterdag 6 juli. Zondag kan je rustig naar huis tuffen, want dan staat er geen Lowlands act geprogrammeerd.

Mocht Roskilde te ver zijn, dan is het een aardige optie om jouw vertier ten zuiden van Biddinghuizen te zoeken. In hetzelfde weekend kan je terecht op Rock Werchter voor jouw portie Lowlands krachtvoer. Wat dacht je van: rustig de festivalvibes opsnuiven met Dizzee Rascal, Biffy Clyro en Balthazar op donderdag 4, doorstomen met Major Lazer op vrijdag 5, consolideren met Nick Cave, Kendrick Lamar en de youngsters van Disclosure op zaterdag 6, om zondag 7 juli de laatste restjes eruit te persen bij The Editors, Band of Horses, Jake Bugg, Haim en Tom Odell. 

Maar mocht je jouw dough in je kussensloop willen laat zitten om half augustus stuk te kunnen gooien, dan hebben we nog wat alternatieven voor jou. In Amsterdam biedt het Pitch festival 2 dagen het creme-de-la-crema- van de hedendaagse elektronische muziek. De Lowlands-namen die op hun affiche prijken zijn Dizzee Rascal (vrijdag 5), en op zaterdag 6 juli Disclosure, Daedelus (van Low End Theory) en Chvrches. Festival de Beschaving (Utrecht) biedt op zaterdag  6 juli De Jeugd en Mister and Mississippi een podium om te shinen. Shinen doen ook John Coffey, maar dan wel in Belgie op het Sjock Festival (Gierle).

Het veelbesproken, nieuwe eendaagse festival De Wereld Draait Buiten pakt op zondag 7 juli uit met onder andere Mozes And The Firstborn en The Opposites. Heel wat jaartjes langer gaat het altijd fijne Metropolis festival mee. In dé havenstad van Nederland wordt op zondag 6 juli een gooi gedaan voor de titel  “zoveel mogelijk Lowlands op 1 dag op een Nederlands festival’. Alvast gefeliciteerd! Wat dacht je van John Coffey, Mozes and the Firstborn, Jacco Gardner, Bombino en Traumahelikopter. En dat voor nop!

Na dit drukke weekend mogen we weer een kleine week bijkomen, en dan gaan we natuurlijk met z’n allen naar Herk-de-stad (Belgie, bij Hasselt) waar vrijdag 12 juli Traumahelikopter hard gaat rocken op het Rock Herk festival.

Een dag later – zaterdag 13 juli– is het Dijkpop festival (Andijk) de place to be, want een aanzienlijk aantal Nederlandse Lowlands bands gaan daar voor een fijn Lowlands sfeertje zorgen: The Opposites, Mister And Mississippi, Jacco Gardner en Mozes And The Firstborn. Mocht je dezelfde dag ook naar het Lil’Hill festival in Luttenberg willen gaan, vraag dan of je met de bus van Mozes And The Firstborn mag meerijden, want zij spelen er die zelfde dag daar ook een stevige set. Een stevige set, maar van een heel andere orde, is te horen op het Extrema Outdoor (tegenwoordig XO genaamd).  Lowlands wordt vertegenwoordigd door de relschoppers van Major Lazer en Joost van Bellen. En als we het toch over mister Tïtty Twïster hebben: hou de Lowlove site in de gaten.

Voor gevoelige klanken moet je in Brugge zijn, daar zorgen Michael Kiwanuka (zaterdag 13) en Balthazar (zondag 14) voor op het driedaagse Cactusfestival. Ook op zondag 14 juli: John Coffey op het toffe Werfpop festival (Leiden). Dat wordt een mooi feest. We sluiten het weekend af in Rotterdam, waar op zondag de hiphop rising-star Kendrick Lamar op North Sea Jazz als een van de afsluiters is geprogrammeerd.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.