Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove-concertagenda (2)

De roodwitblauwe vlaggen liggen weer netjes opgevouwen in de mottenballen, we kunnen ons weer richten op het reguliere festivalseizoen. En er is genoeg te beleven.

Deze tweede editie begint stevig met de spijkerharde beats van Richie Hawtin. Hiervoor moet je 8 mei afreizen naar het Fade In Festival in Brussel. Ook Lowlands oudgedienden als Chris Liebing, Gary Beck, Ben UFO en Pearson Sound zorgen voor het betere Bravo gevoel.

Als je drie vliegen in 1 klap wilt slaan, is het Dauwpop festival (Hellendoorn) the place to be op 9 mei. Het trio Traumahelikopter, John Coffey en Jacco Gardner – ja, ook in onze eerste Lowlandsagenda kwamen ze al voorbij- brengen je al vroeg in het seizoen in de Lowlands sferen. Zo’n 130 kilometer verderop vind je op dezelfde dag de krankzinnig aanstekelijk ska van het Dubioza Kolektiv op een festival met de lieflijke naam Hemeltje Lief (Amsterdam).

Op vrijdag 10 mei moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden: wordt het Traumahelikopter (SOTU festival, Amsterdam) of de hippe electropoppers van Chvrches op Les Nuits Botanique (Brussel)? We maken het wat makkelijker voor jou: ook Apparat (1/3 van Moderat) en Seasick Steve spelen  op hetzelfde Belgische festival.

Zaterdag 11 mei is het goed toeven in de omgeving van Tilburg en Den Bosch. Wij stellen voor: eind van de middag een paar uurtjes dansen bij Ben Pearce (Kindergarten, Tilburg) en daarna vlug naar Den Bosch om een act uit een van de andere disciplines binnen de Lowlands programmering te zien: het Scapino ballet komt naar het Geen Daden Maar Woorden festival.

Les Nuits Botanique (Brussel) verwelkomt op zondag 12 mei twee andere Lowlands acts, namelijk Unknown Mortal Orchestra en Mikal Cronin.

Een week later zal het Indiestad festival in Amsterdam –van zaterdag 18 mei tot en met zondag 26 mei- zijn deuren openen voor een aantal fijne indiebandjes waaronder Jacco Gardner, Tom Odell en Traumahelikopter. Ook in Utrecht gaat het los op het altijd verrassende Le Gues Who met onder andere Mikal Cronin en Unknown Mortal Orchestra. Het weekend sluiten we zondag 19 mei dansend af op het XO festival (het Extrama spektakel, de editie in Belgie) met Ben Pearce.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.