Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Gezocht: de vormgever die onze aftelserie mooier maakt

Creatieve vormgevende tekenende Photoshoppende graffiti spuitende Lowlanders opgelet. We hebben jullie hulp nodig voor een serie artikelen die we dit jaar gaan schrijven.

Watskeburt?

In de aanloop naar Lowlands 2012 gaan we wekelijks een legendarisch concert uit de Lowlandshistorie terughalen. We beginnen ergens in mei en gaan – als een soort aftelserie – door tot aan het festival (17 t/m 19 augustus). In anekdotische stijl halen we ze één voor één terug. Denk aan Radiohead in ’95, Green Day in ’98, Manu Chao in 2001, Arctic Monkeys in 2006, Sigur Rós in 2008. Hoe was het om erbij te zijn? Wat gebeurde er? Wat was de setlist? Wat waren de weersomstandigheden? Wat voor broek had de bassist aan? Een trip down Lowlands lane, kortom.

Het idee is als volgt: elke aflevering van de serie wordt vergezeld door het werk van een vormgever. Een artistieke impressie van de band, een cartoon, het opnieuw uitvinden van de albumhoes zoals Kindamuzik doet, een guitige infographic: het is aan jou (in overleg met ons).

Wat we in ieder geval weten, is dat we niet ‘gewoon’ een foto van (pakweg) Radiohead in de nineties willen googelen om boven de tekst te plakken. Het moet cooler dan dat.

Moneys?

Lowlove draait geheel op vrijwilligers. We hopen dat er iemand is met dezelfde liefde voor het festival die dit voor noppes wil doen – dat wil zeggen: zonder betaling, maar mét een mooie, wekelijkse plek op een website met duizenden bezoekers per dag, zeker naarmate het festival dichterbij komt.

Je kunt ons mailen (peter – @ – lowlover.nl), twitteren of hieronder reageren. Hoogstwaarschijnlijk vragen we je dan eerst om wat eerder werk te laten zien, zodat we weten wat je kunt. Als het van beide kanten bevalt, beginnen we hopelijk aan een samenwerking die uitmondt in een stuk of vijftien kunstwerkjes voor boven onze zorgvuldig geschreven concertterugblikken. Sound good?

7 reacties

 1. Robin

  klinkt fantastisch! ben al langere tijd op zoek naar klusjes/opdrachten zodat ik gerichter en regelmatiger kan tekenen/ervaring op kan doen wat betreft het werken ‘in opdracht’. dus, bij deze! ik doe ’t graag!

 2. Peter

  @Robin: Te gek! We hebben je mailadres nu, dus je hoort snel van ons!

 3. Robin

  @Peter: thanks! I’m excited! :)

 4. jolanda seuren

  ben helaas niet creatief genoeg voor zo’n opdracht, maar ben zeer benieuwd naar het resultaat, en peter zantingh, je boek is geweldig!

 5. Peter

  Bedankt, Jolanda! :-)

 6. Amy

  Wat een ontzettend gaaf idee! Kan er zelf niet aan meedoen, I’m sorry. Maar errrruuug leuk! xx.

 7. Ard Doko

  Ik zou heel graag als graffiti artiest meedoen.

  Groetjes,

  Ard Doko

U kunt niet meer reageren.