Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

‘Waarschijnlijk de warmste Lowlandseditie ooit’

Tas al ingepakt? Vergeet niet voldoende zonnebrand in te pakken en bespaar ruimte door je spijkerbroek thuis te laten. We gaan, als we de laatste weerberichten mogen geloven, de warmste Lowlandseditie ooit meemaken. En: elke festivaldag krijgt een paar graden meer dan de vorige.

Volgens nu.nl, dat de voorspellingen van Weerplaza aanhaalt, is de warme, droge lucht afkomstig uit Spanje en Zuid-Frankrijk. Morgen komt die ons land binnenstromen, waarmee de vrijdag rond de 27 graden uitkomt. Zaterdag kan het ’s middags 30 of 31 worden en zondag wordt het zelfs 32 of 33 graden. ’s Nachts wordt het steeds ongeveer 20 graden.

De voorspellingen van Weeronline zitten er slechts een fractie onder: vrijdag 27, zaterdag 29 en zondag 31. Vandaag, de dag dat velen al richting de camping vertrekken, blijft het kwik steken op 23 graden.

Elf jaar geleden was het ook erg warm

De warmste zaterdag en zondag van Lowlands tot nu toe vonden plaats in 2001, toen respectievelijk de 30 en 31 graden gehaald werden. Gaan we daar dit jaar overheen? Het lijkt erop.

Smeer je goed in en drink water!

Dat is uiteraard niet alleen maar hosanna in je korte broek. De hitte maakt het noodzakelijk dat je genoeg drinkt (water dus he, grapjassen) en je goed insmeert. Met de zon die ons dit weekend komt bezoeken ben je tussen 11.00 en 15.00 binnen een half uurtje verbrand.

Lowlands zorgt ervoor dat het in de tenten koeler wordt: zo’n 25 graden. Bij de wc’s is gratis drinkwater te halen en flesjes mogen (zonder dop) mee het festivalterrein op en de tenten in.

5 reacties

 1. Martijn

  Ik mag er toch ook vanuit gaan dat Lowlands maatregelen treft tegen uitdroging. Met temperaturen rond de 30°c moeten er meer plaatsen met kraanwater zijn dan de druk bevolkte toiletten, doe aub niet moeilijker dan nodig over drinkflesjes op het terrein en voorzie mensen vooraan bij concerten van voldoende kraanwater. Succes allemaal en tot morgen! ;)

 2. Martin

  Tropische temperaturen! Heerlijk! Iedereen veel drinken! En vergeet je flesje niet tijdig te vullen. En je schouders in te laten insmeren door die leukerd waarmee je toch al stond te flirten! :)

 3. gin & juice

  2001 was warm inderdaad! Pfff vooraan bij system of a down soms te warm. Maar supergezellig, en dat gaat t gegarandeerd vanaf vanmiddag (ff snel dagje afmaken op werk) ook weer worden!

 4. Wendy

  Ik hoop toch zeker dat ze op het terrein een stuk of 10 sproeiers neerzetten. Heeft iemand daar al iets over gehoord of gelezen? Zo slim zullen ze toch wel zijn ;) ??

 5. Ferraro

  @Wendy. Over sproeiers hebben we nog niets gehoord, sowieso worden alle tenten ‘gekoeld’ tot zo’n 25 graden. En met de aanwezigheid van 8700 Lowlanders met watergun moet er altijd wel ergens water vloeien ;-)

U kunt niet meer reageren.