Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Sleighs Bells, Go Back To The Zoo en Fresku naar Lowlands!

Weer een heel pak nieuwe muzieknamen voor Lowlands. Een aantal had zichzelf al bevestigd (Fresku jongen! en Sleigh Bells onder andere), maar van Go Back To The Zoo wisten we bijvoorbeeld nog niet dat ze zich in Biddinghuizen gaan melden.

Opvallende andere Nederlandse naam is Moss, dat twee jaar geleden een goede indruk maakte op Lowlands. Verder mogen we onder andere veel verwachten van de hippe Londense formatie Zulu Winter.

De complete lijst van nieuwe namen:

  • Sleigh Bells
  • Ewert & the Two Dragons
  • Alt-J
  • Graveyard
  • Veronica Falls (volgens hun tourschema op zaterdag)
  • Zulu Winter
  • The Black Seeds
  • Pulled Apart By Horses
  • Magnetic Man
  • ACIDP030WER
  • Atri N’Assouf
  • Chiddy Bang
  • Go Back to the Zoo
  • The Kik
  • Lights
  • Moss
  • DIO
  • Fresku
  • Objekt
  • Otava Yo
  • FIDLAR

49 reacties

  1. Jeroen

    Wat leuke namen en veel opvulling.. wel verbaasd dat Alt-J speelt. Volgens hun FB pagina spelen ze 17, 18 en 19 augustus elders in Europa.

  2. Sander

    Het is en blijft een beetje veilig, waar is de punk gebleven!

  3. liske

    Alt-J! <3

  4. brokenbranches

    Sleigh Bells Sleigh Bells Sleigh Bells!

    Ook erg blij met Zulu Winter, Alt-J en van de NL brigade Fresku en Moss.

  5. VUIG

    Go Back To The Zoo? Heeft er iemand een glaasje water om de vieze smaak weg te spoelen…

  6. Willie

    @Sander: Sleigh bells en Pulled apart by horses zou ik niet veilig willen noemen, daarbij kunnen wel eens mensen gewond raken, niet dat beide bands echt goed zijn, maar af en toe mag er best iets kapot.

  7. Willie

    @Vuig: en dat is nu juist bij uitstek een band voor het huidige Lowlandspubliek.

  8. caales

    zit wel wat leuks tussen, al springt niets er bij mij echt tussenuit.
    Nog 1 of 2 grote namen graag, staat zo leuk:-)

  9. Sander

    @ Willie, klopt maar ik mis namen (genre) als Rancid, NUFA, en Dropkick M. Het blijft mij iets te veel indie-achtig!

  10. Simon

    The KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe KikThe Kik…….te gek!!!

  11. Simon

    Fresku…. ook dope!

  12. Willie

    @Sander: en dan ga je nog meer indiebandjes noemen ;-D.

  13. Roel

    @ Jeroen, de dag waarop Alt-J op Pukkelpop staat is gewijzigd. Dus er zal ruimte gecreëerd zijn om ook Lowlands in het tourschema op te kunnen nemen. Goed nieuws!

  14. Stefan

    Nu nog een reünie-gig van Cream

  15. Mr.T

    Graveyard en Sleigh Bells mwa mwa, maar verder… ZUCHT!

  16. Nwalker1989

    @sander ik heb nog hoop.. Social D staat in 013 dat weekend, ritje naar de polder moet lukken denk ik dan.. En The Flatliners staan in eindhoven in de aloys, mag dan ook wel even langskomen.

    verder staat hier niks echt tussen wat ik ken :P dus ik ga me laten verrassen

  17. VUIG

    @Willie Je doet zo wel een hoop Lowlandsgangers tekort. Toegegeven, we hebben niet allemaal zo’n exquise smaak als jij, maar we bestaan ook weer niet allemaal uit 3FM klapvee, dat uit volle borst mee tuut-tuut-tuut met Go Back To The Zoo.

  18. Stefan

    JOE BONAMASSA!

  19. Willie

    @Vuig: Uiteraard niet allemaal 3FM klapvee, ook veel 538 publiek dat geen flauw idee heeft welke bands er komen, maar alleen een feestje wil ;-D.

    Maar het was meer een reactie op basis van hetgeen ik de laatste tijd vaak verneem als het weer eens over meer bijzondere acts gaat of acts met scherpere randen, dan is het steevast “maar daar zit het huidige Lowlandspubliek niet op te wachten, dus terecht dat die acts niet komen”

    Go back.. lijkt mij dan bij uitstek wel geschikt.

    Wel opvallend: geen bevestiging van 2 door cinema club.

  20. Stefan

    Eric Clapton boeken joh. Workshop in de Beugelbar voor alle noobs van 3voor12: ”De gitaar: wat je er eigenlijk mee moet doen!”

  21. Dniworrom

    Waar pukkelpop nog even snoop dogg bekend maakt krijgen wij dit… Meh

  22. liske

    Snoop Dogg is zo passé. Ik vind Jay-Z en Kanye West wel een goede tegenhanger voor de Foo Fighters, allebei de zondagavond;). Maar misschien ben ik iets te optimistisch…

  23. Jan Paul

    Ben toch wel erg blij met Pulled Apart By Horses en Sleigh Bells. Nog een paar postpunk/hardcore/screamo-namen zou inderdaad niet gek zijn.
    Moet toch zeker lukken om twee harde bands per dag te programmeren.
    Tot nog toe in elk geval al een beter line-up dan 2011.

  24. Wesley

    Fresku en Dio :D !! 2 goeie namen! Fresku en Dio hebben beide een nieuw album !

  25. Tim de Bruijn

    Dit lijstje is weinig nee, alleen Pulled Apart By Horses kan wel een mooi feestje worden de rest zal mij m’n tent niet uit trekken.

    En voor iedereen die Snoop Dogg wil en meer grote namen: voeg de daad bij het woord en ga lekker naar Pukkelpop, Pinkpop en Werchter volgend jaar, wordt de kaartverkoop voor Lowlands gelijk een minder groot drama.

  26. Duif

    Ben ik als enige dolgelukkig met FIDLAR/?

  27. Iemand

    Zoals gewoonlijk weer een hele hoop zuurpruimen hier, kan echt niet geloven dat ik een top weekeind heb met dit soort mensen om mij heen.

  28. LS

    Dio is dood… Jammer dat ze met deze ‘Dio’ een Diorno bedoelen en niet Dio Disciples.

    Voor de rest een interessant lijstje. PABH zou ik graag willen zien :)

  29. Romey

    ik ben ook blij met FIDLAR :)

  30. dillinger

    Ook ik ben heel blij met FIDLAR! Zou wel eens de Be Your Own pet van 2012 kunnen worden( hard, intens, smerig en na 20 minuten al weer klaar..)

  31. ralph

    Chiddy bang zit volgens tourschema in de VS tijdens LL12, verwarrend :S

  32. Willie

    @Dillinger: ah ja, over legendarische optredens gesproken.

  33. Amyfromthesky

    Leuk! Gezellig! Sfeervol! :D Denk ik.. Heeft er iemand enig idee of bands als Dropkick Murphys (of Flogging Molly), Mando Diao (heb ik ook als gerucht gezien) en The Bosshoss kans maken?

  34. _different_

    Wat voel ik me na ieder lijstje namen toch weer een ontzettende muziek-n00b haha! Achja, een paar weekjes voor de tijd youtuben en voor de rest maar spontaan wat tenten binnenstuiteren, en ik ga me sowieso weer vermaken! :D

  35. Oeps

    Alt-J, Fresku, Ewert & the two dragons heerlijk!!

    GBTZ en The Kik hadden wat mij betreft beter weg kunnen blijven. Beide gezien @ bevrijdingsfestival Rotterdam en met bloedende oren afgedropen :P

  36. dillinger

    @ Willie
    Ja, BYOP zou van mij wel in dat lijstje mogen…

  37. Duif

    Snap eigenlijk niet waarom iedereen zo tegen GBTTZ is? Oke, misschien niet iets voor Lowlands, maar ze zijn niet slecht toch? Tweede album vind ik lekker klinken.

  38. Superarie

    Goed punt van Tim de Bruijn. Wanneer je veel meer grote namen wil moet je gewoon lekker naar Werchter gaan. Ook hartstikke leuk.
    Een band als the Killers is gewoon te duur als je zoveel acts hebt als Lowlands. Zeker in de wetenschap dat de grote uitschieter Foo Fighters ook speelt dit jaar (heeft te maken met PUkkelpop-drama?) Ik denk dat je echt een verkeerd verwachtingspatroon hebt als je hierbij nog een Florence and the Machine, Jack White, Noel Gallagher of Bjork verwacht. Toffe acts, maar zouden stuk voor stuk headliner zijn en die zijn immers al bekend. Overigens zijn Kasabian, Black Keys (terechte headliner), the XX en Bloc Party ook flinke namen ;)

    Persoonlijk vind ik dat Lowlands meer de Primavera-kant op moet i.p.v. de Werchter-kant, omdat er al ontzettend veel fantastische festivals zijn met mooie grote acts met een toffe show. Als je Coldplay en 30 Seconds to Mars wil zien, lekker naar Werchter/Pinkpop/Sziget gaan! En voor Lowlands hoop ik dat de laatste namen nog wat ‘scherpe randjes’ bevatten, zoals Willie dat noemt. (prima line-up dit jaar trouwens!)

  39. Sander

    IK vind dat je helemaal gelijk hebt superarie……….maar Florence and the machine mag er van mij nog wel bij:-)

  40. caales

    meer techno

  41. Willie

    Caales: http://www.awakenings.nl/

  42. rv88

    Toch wel leuke toevoegingen weer. Nog ongeveer 50 muzieknamen te gaan waarvan waarschijnlijk de helft dance-acts.
    @Caales: Er is gewoon weer een bravo-techno nacht met waarschijnlijk Dettman, Klock en Joris Voorn. En waarschijnlijk een innervisions nacht in de India. Er zijn wel dance stromingen die tot nu toe ondervertegenwoordigd zijn (electro bijvoorbeeld) maar bij techno is dat dit jaar niet het geval.

  43. RVV

    Hoera eindelijk kutnamen, minder bang dat ik al mijn lieftallige acts moet gaan missen omdat ze tegelijk spelen. Meer uit de hande gelopen hobbybandjes zoals Go Back To The Zoo graag. Mag ik graag zien. Bucht

  44. Appelsappel

    jezus wat een klotezooi

  45. DefisDre

    @Superarie:

    Eh, weet niet of je de Sziget line-up hebt gezien, maar dat is wel vergelijkbaar met Lowlands qua ‘grootheid’ van namen. xD

  46. dinoliciousman

    ben ik de enige die blij is met Magnetic Man?

  47. cales

    @willie Ja awakenings a.s. zaterdag, zin in!
    ben best tevreden over het programma
    The XX, Dope D.O.D, kasabian;-)
    Wat ik alleen nog mis is een leuke feestband als de D.K.M. of groove armada….leuk op de vrijdagmiddag.
    Hoop dat het op sommige momenten wat minder druk is bij een optreden, de bravo vorig jaar vond ik een drama op veel momenten.

  48. dni

    @superarie en tim de bruijn

    Ik snap jullie punt wel, een echte headliner komt er echt niet meer bij, moet je ook niet willen, het is lowlands! Maar een grote naam die daar net onder bungelt zal wel leuk zijn! Hierbij doel ik bijvoorbeeld op billy talent, all time low, keane, the hives, netsky en bush. Namen die meer aanspreken dan dit gehele lijstje

  49. Mr.T

    Apocalyptica, Baroness, Billy Talent, Bush, Social Distortion, Kvelertak, Sick Of It All, Agnostic Front, Deez Nuts, Subway To Sally, Oomph! zijn allemaal aan het touren en in de buurt…

U kunt niet meer reageren.