Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ruim de helft had liever nog even gewacht met kaartjes kopen

Drie weken geleden was het weer zover. Krap twee uur lang hoefde Lowlands de virtuele poortjes maar open te zetten en toen waren alle kaarten weg. Rapid Razor Bob kon ‘Lowlands 2012 uitverkopen’ van zijn to-do-lijstje schrappen. Bij CJP deden ze er iets langer over: daar ging deze week het laatste kaartje de deur uit. Maar liever had ik nog even gewacht voordat ik besloot te gaan, zegt de meerderheid in onze peiling.

Niet dat iedereen die zaterdag met tegenzin in de wachtrij aansloot. Van de ruim duizend mensen die stemden zei 43 procent sowieso op dag één de portemonnee te hebben getrokken, ook als het snelle uitverkopen geen issue was. Maar 32 procent zou liever eerst nog namen hebben afgewacht en een tiende van de stemmers wilde eigenlijk eerst weten welke vrienden er allemaal meegingen.

Dan hebben we nog 15 procent over. Daarvan laat 7 procent (dus zo’n zeventig mensen) weten dat ze liever eerst de 185 euro rustig bij elkaar hadden gespaard en 6 procent wilde eigenlijk het hele programma zien voordat de beslissing gemaakt werd. De laatste 2 procent wilde zelfs de weersvoorspellingen afwachten.

13 reacties

 1. GRD

  Alle ‘twijfelaars’ en ‘afwachters’ kunnen hun kaartje natuurlijk gewoon weer inleveren en de echte LL gangers naar hun favoriete festival laten gaan. Ik kan er erg kwaad om worden, ik heb geen kaartje voor m’n 15e LL, terwijl de meeste kaartbezitters nog niet weten of ze wel wìllen gaan.

 2. Martijn

  Ben het helemaal eens met GRD. Al moest ik in mijn eentje gaan en regende het het hele weekend, ik ga koste wat kost naar lowlands! Alleen de sfeer is al genoeg, en binnen het programma is altijd genoeg te vinden dat de moeite waard is, als je maar even de moeite neemt om het uit te zoeken.
  Het staat me tegen dat ik persé aan het hele circus mee moet doen om maar op tijd kaarten te hebben. Heb dit jaar hals over kop een cjp pas gekocht om toch nog een kaartje te bemachtigen. Erg jammer dat er zoveel mensen wel een kaart hebben gekocht alleen omdat het hip is, en verder eigenlijk weinig met ons festival op hebben

 3. NesT

  Wordt je daar oprecht boos om grd? wat ben jij een zeiksnor zeg, met zo’n instelling kan je beter gewoon thuis blijven je 15e keer, met je elitaire gebazel

 4. Peter

  Uiteraard heeft iedereen evenveel recht op een Lowlandskaartje. Bovendien is iemand die zegt ‘ik had liever nog wat meer namen afgewacht’ niet per se iemand alleen gaat ‘omdat het hip is’.

 5. Iris

  +1 voor Peter

  Het is onwijs vervelend (lees: kut) voor degenen die al jaren gaan en nu geen kaartje kunnen bemachtigen, maar je kunt mensen niet het verwijt gaan maken dat ze een kaartje hebben bemachtigd voor een festival waar ze zogenaamd eigenlijk helemaal niet mogen komen. Bovendien vind ik het ergens wel een beetje dom jezelf boven anderen te plaatsen door jezelf een ‘echte Lowlandsganger’ te noemen. Maar dat terzijde, natuurlijk. Ik hoop van harte dat ook jullie nog aan een kaartje kunnen komen. Echt.

 6. wdk

  +1 GRD , groot gelijk heb je !!

 7. Jasperge

  Ik denk niet dat veel mensen 185,– neertellen voor een festival waar ze niks mee hebben, puur om hip te zijn. Zelf vond ik het ook veel relaxter toen ik gewoon in mei of juni een kaartje kon kopen, maar dat hoef je de mensen die wel een kaartje hebben niet te verwijten. Je weet dat het nu snel uitverkocht is en als je te laat bent, zijn er nog genoeg mogelijkheden om toch aan een kaartje te komen, zoals 3fm acties en vrijgegeven kaartjes.

 8. Robert

  Ik heb de afgelopen twee jaar 1/2 weken voor Lowlands mijn kaartje gehaald (normale prijs), dit jaar wel meteen kaarten kunnen scoren. Als je graag heen wilt lukt het wel met die kaartjes hoor. Niet zo zuur.

 9. Rik

  7% had liever rustig doorgespaard. die snap ik niet. voorverkoopdatum is altijd al lang vantevoren bekend. dan begin je toch eerder met sparen?
  ps -1 voor GRD. ‘echte LL-ganger’? hou toch op
  ps +1 voor Iris

 10. Yoren

  Jeemig zeg, ben ik nu opeens de 2e rangs Lowlandsganger omdat ik liever niet in de blind een kaartje koop?
  Persoonlijk vind ik zeggen dat de ‘sfeer’ genoeg is om 185 euro voor neer te leggen een slechter argument, maar veel plezier op Lowlands met de sfeer, die je voor jezelf verpest als je roept dat 50% niet een ‘echte’ is.

 11. Willie

  De mensen die alleen voor de sfeer komen zijn het ergste, de muziekliefhebber komt niet meer aan zijn trekken. En Lowlands heeft de afgelopen jaren een aantal keer zwaar teleurgesteld qua programma met als dieptepunt vorig jaar, dat gevoel had ik de eerste jaren toch echt niet. Ben benieuwd wat de rest van het programma brengt anders ga ik wel gewoon niet.

 12. Rik

  dan ga je niet

 13. Bas

  Volgens mij had die kop moeten zijn: “Ruim de helft wil een eerlijke kans en kiest liever voor een nachtje bivakkeren voor het postkantoor.”

U kunt niet meer reageren.