Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Will & The People vervangt Hudson Mohawke

Gisteren liet Hudson Mohawke om prive redenen verstek gegaan. Vandaag kondigt Rapid Razor Bob aan dat indie/ska/partyband Will & The People de Brit gaat vervangen. De band, bekend van zomerhit Lion In the Morning Sun, stond vorig jaar ook al op Lowlands en maakte dit jaar al met groot succes haar opwachting op Pinkpop.

21 reacties

 1. herrsanex

  Prima vervanger lijkt me, al ben ik dat Lion in the Morning Sun echt wel zat inmiddels.

 2. Rockingmonkey

  Ach,
  Das wel even heel wat anders zeg !
  Maar dit vind ik ook wel een leuk feestje :-) !

 3. Alex

  Zo jammer dat dit samenvalt met de Black Keys. Anders was ik dit zeker gaan zien.

 4. Frank Huiskamp

  Ik vind dit enigszins luie programmering, na Lowlands vorig jaar en Pinkpop dit jaar. Waarom ze Frank Ocean niet hebben binnengehaald blijft mij een raadsel voor een festival dat in de woorden van de directeur “altijd goed kijkt naar wat de hype is”. Los daarvan klaag ik allerminst over de line-up: die is meer dan goed.

 5. Ferraro

  Zo! Is dat even een domper. Ik had minstens een gelijksoortige act verwacht. Keuze genoeg lijkt mij.

 6. Superarie

  Wel een beetje makkelijk dit ja. Ik had eigenlijk LeLe verwacht, maar wat maakt het allemaal uit: de line-up is gewoon superchill dit jaar!

 7. 180492003

  Waarom niet Frank Ocean? Die heeft dé plaat van het jaar uitgebracht!

 8. Floris

  Ontzettend slechte vervanger, ook schaamteloos dat er meerdere acts van vorig jaar wederom geboekt zijn!
  Skrillex bijvoorbeeld… yuk!

 9. ronnie

  ik ga er zeker weer naar kijken..vorig jaar al gezien en later nog eens in het paard van troje…goeie live band..beter als de cd

 10. Marcel

  Jezus Floris, zeur niet zo man. Het gebeurt zo vaak dat een act twee of drie keer achter elkaar (of binnen zeer korte tijd) op lowlands staat. Ga je er toch niet heen. Selahs Sue stond 3x achter elkaar geloof ik. Graffiti 6 2x. Enzovoorts.

  Will is ook niet mijn ding, had echt veel liever Hudson Mohawke gehad..maar ik klaag niet. Ik was vorig jaar al blij met de line up, nu is hij helemaal ziekelijk goed. Kom oren te kort waarschijnlijk.

 11. eva

  Precies wat Marcel zegt! En als je WATP niks vindt ga je toch genieten van The Black Keys? Ik ben echt superblij met de fantastische line-up!

 12. Boekenkist

  Ik ga lekker naar de Keys. WATP pak ik op Appelpop wel mee…

 13. Dylan

  Dit is écht een domper. Als organisatie haal je toch gewoon een gelijkwaardige act? Slechte move van Lowlands.

 14. rvlp

  @ dylan

  Het valt echt niet mee om een paar weken vantevoren een goede vervanger te vinden hoor!

 15. X

  Dezelfde act boeken in de op-één-volgende jaren is zwakte. vind ik. En een paar weken van te voren een act boeken is geen probleem voor een festival die hebben een back-up-lijst. Een nieuwe headliner is lastiger.

  Maar al-met-al een zwakke line-up:
  weinig variatie, ik bedoel waar is de ska, hardrock, metal, balkan?
  veel populaire radio bands/acts
  bands/acts in verkeerde tenten plaatsen

  Achja…

 16. Barbara

  En Manu Chao dan! :(

 17. The Dude

  Helemaal met x eens.

  Gezellig word het sowieso, maar de line-up is met het jaar minder.

 18. VUIG

  @The Dude Ben ik niet met je eens. De line-up van vorig jaar was echt de matigste in tijden en die van dit jaar is beter (=subjectief) en gevarieerder (wat niet wil zeggen dat het ineens een uitmuntende line-up is). En er zijn in ieder geval headliners (of je ze leuk vindt is persoonlijk). Dat deze dan vervolgens 2,5 uur moeten spelen vind ik wel jammer. Voor de variatie had ik liever 2 acts gezien in die tweeënhalf uur, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Zou heel graag de achterliggende beslissing willen weten. Waarom moeten/mogen Foo Fighters en Wilco zo lang spelen. Ik las in OOR dat al het geld dat vorig jaar over was naar de Foo’s is gegaan? Ben benieuwd wat ze voor die tweeënhalf uur hebben moeten neertellen.

  Wat ik wel jammer vind is dat het Lowlands blijkbaar telkens net niet lukt bands te boeken die een affiche net dat extra’s geven en Pukkelpop dat elk jaar weer wel voor elkaar krijgt. Ik noem maar een Stone Roses, Bjork, Frank Ocean, Grandaddy. Zijn de Belgische boekers agressiever? Gretiger?

  Dat als Nederlandse act GBTTZ dan vervolgens vastgelegd wordt snap ik echt niet terwijl er leuke zoveel spannendere dingen in ons kleine landje gebeuren (LeLe, Bombay Show Pig).

  In het middensegment is de line-up echter sterk en er is weer volop te doen. Ik ga het drukker krijgen dan ooit, volgens mij, dus ik ga zeker een geweldig festival hebben. Als het weer nou ook nog een beetje meewerkt.

 19. Floris

  Serieus, Squarepusher is rond de tijd van LL in de buurt… boek hem dan!
  En Marcel dat is helemaal niet vaak aan de orde, en al helemaal geen “grote” naam zoals die skrillex.
  Ik heb ook oren te weinig dit jaar maar vorig jaar was de line-up naar mijn mening sterker :-/

 20. Mr.T

  Er zijn veel bands die in de buurt zijn en niet geboekt zijn :S…
  BUSH, Social Distortion, Bullet For My Valentine, Sick Of It All, Baroness, Kvelertak, Goran Bregovic, Sum41, Shantel, Placebo, Ministry, Lacuna Coil… etc. etc……..

 21. Floris

  Ministry… man man man, wat was dat vet!

U kunt niet meer reageren.