Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nico Dijkshoorn, Tommy Wieringa en James Worthy bevestigd

Het literatuurprogramma voor Lowlands is bekend. Je weet wel, de mannen en vrouwen die soms in de Mike, soms in de Titty Twister en soms in de Juliet hun ding mogen doen. De bekendste namen: Nico Dijkshoorn, Tommy Wieringa en James Worthy.

Brombeer Dijkshoorn had vroeger een sportcolumn in de Volkskrant. Tegenwoordig rijmt hij er cynisch op los in De Wereld Draait Door en bij Giel op 3FM.

Tommy Wieringa heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan, waaronder Joe Speedboot. James Worthy schreef onder andere voor Revu en CJP Magazine en schreef vorig jaar een debuutroman over zichzelf.

Dat poetry slammer Buddy Wakefield naar Biddinghuizen komt, meldden we al eerder. Hetzelfde geldt voor de hiphoppers van Macronizm, die met de Nijmeegse stadsdichter Dennis Gaens de productie Lucy op de bühne gaan brengen.

In de Lowlands Bookstore komt Puur Gelul langs: de groep rond India-presentator Boozy wordt aangevuld met Henk van Straten en Hugo Borst. En dat is nog slechts een kleine greep uit alle literaire activiteiten op het festival. Andere namen uit het lijstje:

  • De Turken Komen: Murat Isik, Özkan Akyol en Nazmiye Oral geïnterviewd door literair journalist Jasper Henderson
  • Meindert Talma draagt voor uit zijn gedichtenbundel met schrijver, muzikant en collega-Fries Nyk de Vries
  • Menno Wigman, Esther Gerritsen en Tommy Wieringa worden door Ernst-Jan Pfauth geïnterviewd over de kruisbestuiving tussen literatuur en muziek
  • het Poëziecircus presenteert twee bijzondere literaire programma’s
  • in Lamoer komt Tommy Wieringa vertellen over zijn muzes, Ingmar Heytze over zijn literaire held, Gustaaf Peek en Saskia de Coster gaan speeddaten, Diederik Jekel vertelt over feit en fictie en Tim Goditiabois doet Bonita Avenue in twee minuten
  • verder is er een schrijfwedstrijd

p.s. We bemoeien ons nooit met het programma van Lowlands, maar missen nu toch wel één grote naam uit de Nederlandse literatuur. Een van de Lowlovers schreef namelijk een veelgeprezen debuutroman, Een uur en achttien minuten. Zoals gewoonlijk onthullen we niets over de identiteit van deze Lowlover, maar hij hoort natuurlijk op Lowlands 2012. Dus: twitter ‘wij willen #zanti op #LL12’ en het gaat helemaal goed komen!

2 reacties

  1. Rob

    En recensiekoning!!! Gaaf!!

    http://lowlands.nl/programma/act/61/

  2. LS

    Met nog 99 nachten te gaan tot Lowlands moet er nog meer dan 100 namen bekend gemaakt worden. Het tijdschema komt zo’n 3 à 4 weken van te voren, dus heeft Lowlands nog ongeveer 75 dagen om het grootste gedeelte van het programma bekend te maken.

    Leuk dat het literatuurprogramma bekend gemaakt is, maar daar zat ik niet op te wachten :P

U kunt niet meer reageren.