Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlands 2012: Een schot voor de boeg

Over een paar weken zullen de servers bij LiveNation weer overuren (of een overuurtje?) draaien. En dat betekent dat we nu weer ongenadig mogen speculeren over wie er deze twintigste editie de grasvlakten van Lowlands zullen betreden. Hoe groot zal Eric van Eerdenburg gaan uitpakken op het twintigste verjaardagsfeestje van zijn festival? We hebben tourschema’s gecheckt, release-overzichten bestudeerd en onze glazen bol opgepoetst. Het resultaat vind je na de knip.

Headliners

Om te beginnen nemen we mogelijke headliners in de Alpha en Grolsch onder de loep. Afgelopen editie werd door veel Lowlanders de line-up van headliners als ‘karig’ ervaren, dus Eric weet wat hem te doen staat. Het aanbod is in januari nog niet groot, maar het begin is er: Florence and The Machine, The Black Keys en Snow Patrol hebben net een nieuw album uit en touren deze zomer. Ook MGMT heeft aangekondigd dat er een vers album aankomt en zij hebben potdorie pas één keer op Lowlands gespeeld. Het is een schande.
De IJslandse kameleon Björk heeft onlangs een indrukwekkend multimediaal album Biophilia afgeleverd en zal deze zomer een aantal grote festivals gaan doen. Van ons mag ze zeker neerstrijken in de Alpha (of Bravo). Voor de Bravo-bewoners is (voormalig) electromonster Justice (aardig album eind 2011 en live onovertroffen) een mogelijke headliner.

Nieuw album

Op basis van de huidige release-overzichten zou het een hele mooie editie van Lowlands kunnen worden. De lijst is lang en veelzijdig. We beperken ons tot The Temper Trap, Sleigh Bells,  pruilmeisje Lana del Rey, Of Montreal en Hot Chip.
Ook de extroverte New Yorkers Scissor Sisters komen met nieuw werk en hebben al eerder de Bravo ondersteboven gekeerd met hun campy mix van pop, electro en kinky lederwaren. En dan hebben we nog zeven maanden te gaan waarin heel veel nieuwe albums uitgebracht kunnen worden.

On tour zomer 2012

En dan zijn we er nog niet; muchos Lowlands-waardige bands die in 2011 een album hebben uitgebracht zijn in komende zomer nog live actief en dus kanshebbers voor een plaats op een van de Lowlands-podia. Enkele toppers: Grammy-genomineerde Bon Iver. Ook Kurt Vile is tot en met augustus actief. Nog meer namen? The Rapture, Das Racist, Little Dragon. En ook Metronomy laat live van zich horen.

Nederlanders

Het zou ons zeer verbazen als punkveteranen De Heideroosjes Lowlands niet zullen aandoen in hun laatste jaar. Daarnaast zijn er nog meer klasbakken te verwachten: het nieuwe album van Blaudzun (Heavy Flowers) is erg goed en een tour volgt. Daarnaast is de Lowlove-crew er zeker bij als Colin Benders met zijn nieuwe Kyteman-project acte de presence geeft. Het album Tot Ziens, Justine Keller van Spinvis is overal goed ontvangen en het is alweer zes jaar geleden dat Erik de Jong op Lowlands was te zien. Tijd voor een hernieuwde kennismaking. Twee jaar geleden kreeg Moss van 3voor12 het hoogste cijfer van het hele festival, en met een nieuw album op komst (Ornaments, 30 januari) mogen ze dat van ons nog eens overdoen.
En er is nog meer moois van Nederlandse bodem dat van ons op Lowlands mag komen: I am Oak (Oasem). Pareltje. Als Top-Notch-afvaardiging maakt meesterrapper Sticks met zijn nieuwe album Microphone Colossus 2 en zijn vele rappende vrienden een aardige kans zijn kunsten te mogen vertonen op een van de grotere podia.

Nieuwkomers

In de categorie ‘nieuwkomers’ maken we graag gebruik van ons fingerspitzengefühl en een beetje van de verschillende ‘zou-wel-eens-Groot-in-2012-kunnen-worden’ overzichten van diverse gezaghebbende media als de BBC (Sound Of 2012), 3voor12 en 3FM.
Dé verrassing uit London is de soulvolle singer-songwriter Michael Kiwanuka, door de BBC uitgeroepen als het aanstormende talent van 2012. Met een nieuw album dat uitkomt in maart en een volle agenda in zijn kontzak, zou hij zomaar tot de must-sees van het festival kunnen behoren. Ook de soulvolle Lianne La Hava, die onlangs hoge ogen gooide op Eurosonic Noorderslag, zou niet misstaan op Lowlands. De NY hiphopper A$AP Rocky is in de zomer van 2012 in Europa en komt dit jaar met een nieuw killer album. Enkele Nederlandse kanshebbers zijn het Rotterdamse Rats on Rafts, die met hun mix van new wave, punk en pop stevig aan de weg timmeren en singer-songwriter en podiumdier Case Mayfield die begin februari met een nieuw album komt.

Buitencategorie

Zoals iedere editie van Lowlands verwachten we ook weer een aantal acts die hun sporen in het verleden verdiend hebben. Zo zou het mooi zijn als the Stone Roses en Blur Biddinghuizen zouden bezoeken. Ook Soulwax zou na een afwezigheid van twee jaar weer een welkome aanvulling zijn. Er wordt weer aan nieuw materiaal gewerkt, maar of dit in 2012 wordt uitgegeven is nog niet zeker. Maar gezien hun ervaring zouden wij ook kunnen leven met een generale repetitie. En misschien worden eindelijk de jaarlijks terugkerende gebeden van velen verhoord: zowel Radiohead en System Of A Down zijn op tournee deze zomer. Fingers crossed dus!

Nu jij!

Evenals afgelopen jaar kan je in onze Spotify-playlist de genoemde namen beluisteren. We gooien er meteen nog wat extra Lowlands-kanshebbers bij. Helemaal voor niks. Mocht je zelf informatie over mogelijke ‘zekerheidjes’ voor Lowlands met andere Lowlovers willen delen, kan je dit natuurlijk kwijt in de reacties. Ook als de buurman van een verre vriend toevallig de geluidsman van een bekende band blijkt en hij tijdens een kopje koffie heeft losgelaten dat de betreffende band op Lowlands zal spelen, horen we dat natuurlijk graag van je. Maar ook als je geen inside information hebt, nodigen wij jou uit om jouw top-10 op de site achter te laten. Onze Spotify playlist 2011 met bevestigde namen uit 2011 blijft ook actief, mocht je nog willen zwelgen in nostalgie.

We zijn begonnen!

90 reacties

  1. Skyscrapercitizen

    Aangezien Noel Gallagher’s High Flying Birds volop blijft touren en aangezien deze band vele malen betere prestaties levert dan broer Liam met Beady Eye lijkt me dat Noel ook wel een goede kanshebber om naar de polder af te zakken komende zomer!

  2. 180492003

    Ik zie Kraantje Pappie ook nog wel komen, ook al stond hij er vorig jaar ook.

  3. Gratisbier

    Enter Shikari heeft ook net een nieuw album uit! Ook hebben ze al aangekondigd om waarschijnlijk in Europa te blijven in plaats van naar Amerika te gaan deze zomer!

  4. olafdb

    Ik denk dat The Asteroids Galaxy Tour ons mooie festival gaat bezoeken. Binnenkort brengen ze hun tweede album uit.

  5. Indiaantje89

    Placebo
    Radiohead
    Justice
    The Stone Roses
    Biffy Clyro
    Noel Gallagher’s High Flying Birds
    The Black Keys
    Bon Iver
    Spinvis
    The XX
    Enter Shikari
    Florence & The Machine
    The Mars Volta
    Kasabian
    Madness
    Garbage
    At The Drive In
    Wilco
    Bloc Party
    Franz Ferdinand
    Knifeparty
    Nightwish
    Beirut
    M83
    De Kraaien
    Moss
    Go Back To The Zoo
    De Heideroosjes
    GEM
    Roosbeef
    School is Cool
    Elektro Guzzi
    Birdy
    Gers Pardoel
    Goyte
    Blaudzun
    Kees van Hondt

    Mogen van mij allemaal komen!

  6. Mark

    Nu al f@#%ing zenuwachting voor zaterdagmorgen 4 februari. Die kaartverkoop gaat mij het leven nog eens kosten….

  7. @EindbaasMitsjol

    Ik denk dat Korn ook wel een kans heeft vanwege het nieuwe album met bekende Dubstep-artiesten. Verder zie ik KOAN Sound en Knife Party ook wel staan.

  8. Hennie

    First Aid Kit is wat mij betreft ook welkom, hebben een nieuw album en staan op een puntje van doorbreken :)!

  9. tom

    LELE MOET komen
    Das Racist zou ook heel gaaf zijn, en de rest is ook allemaal prima!

  10. Gaston Taument

    LeLe lijkt mij ook een zekerheidje

  11. mouzzer

    Placebo – speelt in Duitsland tijdens lowlands weekend
    Foo Fighers – zeer waarschijnlijk headliner op Reading/ Leeds
    The Prodigy – zullen een paar optredens doen in EU deze zomer

    En Dry The River hoort er gewoon weer te staan.

  12. Michiel

    The Maccabees? (net een nieuw album)
    Laura Marling?
    James Vincent McMorrow?

  13. CK

    Totally Enormous Extinct Dinosaurs
    Henrik Schwarz
    Kraantje Pappie
    Foster the People
    Friendly Fires
    Sef / Gers Pardoel combi
    Goldfish
    La Pegatina
    Lele
    Wiwa + friends
    Flexican (eind 2012 soloalbum)

  14. CK

    Ik vergeet:
    Robyn (al weet ik niet of ze tourt)
    Nicolas Jaar

  15. Alliej

    Foo Fighters?

    http://festileaks.com/foo-fighters-komen-naar-belgie

    Ze komen in auug. al naar belgië volgens dit bericht.

  16. Indiaantje89

    @ Alliej,

    Die post is nog van een jaar geleden.

    Dit zou ook niet mistaan in de Alpha:
    http://www.festivalinfo.nl/news/18101/Pulp_in_2012_weer_op_Europese_festivals/

  17. Skyscrapercitizen

    Ik heb er nog 1 die al op een aantal festivals staat komende zomer en wat een waanzinnige afsluiter in de Alpha zou zijn:

    Fatboy Slim!

  18. herrsanex

    Ik hoop op Vampire Weekend, Phoenix, The Vaccines (nu dan echt), The Libertines, Foo Fighters, The Raconteurs of Weezer. Het zou me ook niet verbazen als we Gotye en Radical Face gaan tegenkomen.

    En uit de onrealistische categorie zou ik graag Eddie Vedder willen zien ;)

  19. Cees

    De Kraaien!!! Zettum!!!!

  20. Rins

    Vampire Weekend
    First Aid Kit
    Mumford & Sons
    Kasabian
    Boy & Bear
    The Vaccines
    Radical Face
    Foster The People
    Arcade Fire
    The XX
    Postal Service
    Youth Lagoon

  21. Michiel

    The Shins misschien? In maart een nieuw album.

  22. VUIG

    Ik hoop echt zo dat Björk komt. Die wil ik al zo lang een keertje live zien. The Killers zitten ook weer in de studio, maar of ze gaan touren weet ik zo snel even niet. Van mij mag ook Editors weer komen, is ook al weer wat jaartjes geleden. Ze hebben bovendien hun laatste album nog nooit op Lowlands ten gehore gebracht. Een schande! The Shins hebben volgens mij nog nooit een goed optreden gegeven op Lowlands en mogen van mij daarom ook in de herkansing.

    Naast de in het artikel genoemde namen hoop ik verder erg op Hot Chip, Kasabian, Friends, Howler, Santigold, Azealia Banks, Spector, Frank Ocean, School Is Cool, Sherman, Geppetto & The Whales, Drive Like Maria, The Black Atlantics, The Asteroids Galaxy Tour en Gotye.

    In de categorie ‘keep on dreaming’ mogen naast Radiohead ook Arcade Fire, Gorillaz en Daft Punk niet ontbreken…

    Fijn he, dat het speculeren weer begonnen is :)

  23. JOEP

    Hopen op weer een Electric Deluxe avond in de bravo! Sticks en de hele FTG zou helemaal mooi zijn. Hiphop mag wel wat meer vertegenwoordigd zijn dit jaar!

  24. Milo

    Madness?

  25. Op in hier

    Stickert, de Freak, Duuv, Ty, Sanders, James, Tahoenie, Kuupie, Moeilijk, Boef n de Aap, de Frieze, Henningmeester, Kabel… LL ’12 hiphop in hier!

  26. Jäger

    Ik hoop na het zien van noorderslag op:
    De avonduren
    Moss
    The Asteroids Galaxy Tour
    Blaudzun

    En verder zou ik The black keys wel graag willen zien en namen zoals Justice gaan er ook wel in

  27. igor bortnikov

    long shot maar ik zou HEEL graag tool willen zien op lowlands. ze komen wel met een nieuw album dit jaar, wie weet….

  28. Djoeke

    Sziget is een week oor Lowlands en heeft deze namen bekend gemaakt:

    Crystal Fighters
    Friendly Fires
    Hurts
    Mando Diao
    Noah and the Whale
    Placebo
    The Horrors
    The Stone Roses
    The Subways

    ZIt heel wat moois tussen!

  29. Lotte

    The return of Deadmau5 please!

  30. killedrat

    nieuwe kubus, nieuwe show, we wants deadmau5!

  31. brokenbranches

    He wat heerlijk om hierover te dagdromen! If I were a gamblin woman zou ik mijn fiches naar de volgende bands schuiven (waar ik zelf allemaal erg blij van zou worden):

    Metronomy
    Lana del Rey
    Le Le
    Maccabees
    Mr. Polska (of nog beter: Nouveau Riche)
    James Vincent McMorrow
    Nicolas Jaar
    Little Dragon
    Frank Ocean
    Friends
    Kurt Vile
    Gotye
    Yuck
    Girls
    Dry The River
    Das Racist
    Katy B
    Wye Oak
    The Asteroids Galaxy Tour
    The Black Keys
    Spinvis
    Florence + The Machine
    M83
    The Vaccines

    En @ VUIG: natuurlijk komen Radiohead en Arcade Fire en Daft Punk! Als wij het allebei maar hard genoeg willen komt het vanzelf goed ;-)

  32. Gunnar

    Rock Werchter laat ons vandaag zien dat Deadmau5, Katy B en DJ Fresh een festival gig wel zien zitten in 2012. Daarbij is Kasabian een grote kanshebber voor LL12 met hun nieuwe album Velociraptor!.

  33. Michael

    Netsky is ook bezig met zijn nieuwe plaat en aangezien het aanbod dnb een beetje schaars was vorig jaar… Laat maar komen!

  34. Miel van de Water

    Zijn The Strokes geen raar idee aangezien werd aangegeven dat ze op LL 11 al probeerden binnen te slepen?

  35. Ferraro

    Om het Mojo makkelijker te maken heb ik alvast een voorzetje gemaakt voor de Bravo programmering.

    Vrijdag:
    Justice (primtetime Bravo):
    Flux Pavilion (BBC sound of 2012)
    Noizboiz (NL), timmert lekker aan de weg.

    Zaterdag:
    GEM Records night (Secret Cinema, Egbert!, Remy, Peter Horrevorts)
    Rustie (wat een geweldige album is Glass swords!)
    Rimer London (& Friends; Le LE, Bastian)

    Zondag:
    Gui Boratto
    The Weeknd
    Netsky
    High contrast

    En in de buitencategorie misschien Underworld? Anthology 1992-2012 wordt deze maand uitgebracht. 20 jaar Lowlands, 20 jaar Underworld. Ik zie een reden voor een gezamenlijk feestje.

    Dus Eric, gewoon een belletje plegen, contractje opsturen, het hoeft niet moelijk te zijn.

  36. Maarten

    wow een gem records night in de bravo. wordt wel een hele suffe bedoeling dan :-). beter wat meer werk uit de ostgut of fachwerk hoek dan.

    Rustie mag zeker langskomen.

  37. Ivo

    Hoop echt dat At the drive-in (weer bij elkaar na 11 jaar) zal komen, verder zou ik bands als Julien-K (nieuw album), Of Montreal (nieuw album), Le Le (nieuw album) ook zeer waarderen.

  38. Ferraro

    @maarten. Jij je zin: Fachwerk ipv GEM ;-). We merken het wel de komende maanden.

  39. lee den haas

    hiphop meer vertegenwoordigen op lowlands ???, zullen we het niet doen!!!

  40. VUIG

    Franz Ferdinand komt ook met een nieuwe plaat en staan op Dour.

  41. Lonneke

    Jaaaaaaaaaa The Temper Trap op Lowlands 2012!!!!

  42. sophie

    mumford & sons!!

  43. Krissy

    Waar ik erg op hoop:

    The horrors
    Florence & the machine
    Bjork
    The Cure (haast onmogelijk, ze komen al op pinkpop)
    Madness
    Flux pavilion
    KOAN Sound
    Knife Party
    Deadmau5
    The Prodigy
    Hurts

    En bandjes zoals the vaccines wil ik ook wel graag hebben :)

  44. asdfgh

    Een goeie Industrial act? ze hebben o.a. ooit VNV Nation gehad..

  45. Dylan

    Doe maar mij:
    – Rustie
    – Henzel & Disco Nova
    – Black Keys
    – Radiohead
    – Flux Pavillion
    – Addergebroed
    – Knife Party
    – Benga
    – Datsik
    – Ed Sheeran
    – Kill the Noise
    – The Prodigy

    Alstublieft ;-)

  46. Bard

    Jimi Hendrix, zeker weten :)

  47. murvinator

    heey,

    Wat is er eigenlijk met die ”f5 vinger/knop”?
    Kan iemand mij vertellen hoe je het makkelijkst kaarten bestelt, uit ervaring? Tips zijn welkom.

    Danku danku.

  48. Bas

    @murvinator deze week brengen we een artikeltje met tips voor de voorverkoop!

  49. Gypsy

    the Kooks
    ZZ Top
    Deep purple
    Motley crue
    Chickenfoot
    Ratt
    Eric Clapton
    The prodigy
    the Arctic monkeys
    Rage against the machine
    Skrillex
    Pendulum
    Pearl jam
    Aerosmith
    Santana
    Adler’s appetite
    MGMT
    Selah sue
    muse
    The naked and famous
    Foster the people
    Gotye
    Coldplay
    La Roux
    Is Tropical
    Lykke ik
    Miami horror
    Lana del rey
    the prodigy
    afrojack
    kesha

  50. bou_ke

    Ik twijfel voor het eerst in 7 jaar. Ik ga sowieso niet zaterdag al 185 euro neerlappen en dan een halfjaar met de vingers gekruisd zitten. Hopelijk half juli naar Optimus in Portugal voor een veel schappelijkere prijs en een lijst namen waar je U tegen zegt.

    Mocht het toch Lowlands worden hoop ik op Björk, Jeff Mangum en Sufjan Stevens. Het grootste gedeelte van de overige kanshebbers heb ik inmiddels wel gezien.

    Radihead wordt m vrees ik alweer niet, die vertrekken eind juli naar Azië en doen een werelddeel meestal maar een keer per tour.

  51. Stefan

    doet The Cure twee keer Nederland? Zou formidabel zijn. Thievery corporation,
    Madness.
    Beach house
    Sufjan Stevens
    Underworld: voor deze speciale editie mag niet ontbreken toch!?,

  52. Bonne

    Ik hoop op nog een keer the Wombats! En deze keer dan ergens later in het programma, zodat ik ze wél kan zien, in plaats van ze vaag te horen vanuit de rij voor de ingang.
    ook zouden Florence + the Machine, Franz Ferdinand, Noah & the Whale, Muse en Mumford & Sons heel vet zijn!

  53. Kelly

    Placebo !!
    The Prodigy
    First Aid Kit
    Hurts !!
    Ed Sheeran
    Lana Del Rey

  54. Max

    excision! Dat moeten we hebben!

  55. matje

    REFUSED ARE FUCKING DEAD

    Die moet lowlands gewoon hebben

  56. Lea

    Ik zou zo graag Gorillaz een keertje live zien… En Jack White met een van zijn bandjes meteen ook maar. Om eens twee echt leuke headliners te noemen. Voor de rest: wat minder polka en folk graag, dat dat hip is weten we inmiddels wel… Een ander wensje van mij is The Klaxons, Infadels, en/of Sigur Ros. En Pendulum, omdat ik nog steeds baal dat ik ze in 2010 zonder goede reden gemist heb.

  57. Ties

    KASABIAN!!!!!!

  58. Lianne

    M.I.A.
    TV On The Radio
    Blood Red Shoes
    The Black Keys
    Kasabian
    En ik ben superblij met Feist, ik weet zeker dat dat geweldig wordt.

  59. Quirijn

    Mij maak je ontzettend blij met namen zoals:

    – Pendulum (of Knife Party)
    – Netsky
    – Muse (onrealisme moet er zijn)
    – Arcade Fire (vorig jaar niet, dan nu wel!)
    – High Contrast
    – London Elektricity
    – weer Jungle By Night, want dat was geweldig.
    – Bonobo
    – Quantic
    – Bloc Party
    – Editors
    – Sub Focus
    – C-Mon&Kypski (nederland ten top!)
    – Chef’Special
    – Chickenfoot
    – Van Halen (? nieuw album.. please!)
    – Deadmau5
    – oke en nog een keertje Skrillex omdat hij zo’n kindervriend is

    Het meeste hoop ik op London Elektricity, met een lekker klein publiek gezellig swingen :)

  60. Obe Alkema

    Met Radiohead, Muse, Florence + the Machine en The xx als headliners ben ik blij.

    Daarnaast mag MGMT er ook zijn, net als M83, Bon Iver en Crystal Castles.

    Voor de rest:
    Animal Collective, The Shins, Grizzly Bear, The Knife, Neon Indian, Foster the People, Washed Out, Atlas Sound, Yeasayer, Hurts, Vampire Weekend, Bloc Party, Beirut, Spinvis etc. etc.

    Om van te dromen:
    Sigur Rós

  61. Budi

    Ik zeg een DMZ night

  62. Jeroen

    Redelijke kans dat Two Door Cinema Club weer komt. Ze zijn bezig met een nieuw album en hebben een Europese tour in augustus: 4 aug. Arenal Sound Festival, Burriana (ES)

  63. Jeroen

    Zelfbevestiging van The Maccabees net op 3FM. Erg fijn!

  64. ronnie

    als ik er 1mag kiezen voor de buitencatogorie dan wordt het “greenday”

  65. Manke

    Tool
    Mark Lanegan

    En Greenday zou idd ook erg leuk zijn

  66. Julian

    Green Day zou nog best kunnen. Gaan geruchten dat zij op Reading/Leeds headlinen, dus zou super vet zijn als ze ook op Lowlands zouden komen. Verder zouden The Black Keys leuk zijn, The Stone Roses, de rest van NOFX of Lagwagon mag ook afreizen naar Lowlands naast Me First and the Gimme Gimmes. Social Distortion staat op een festival in augustus, dus Lowlands mag van mij ook. Zelfde geldt voor The Stooges. Moet deze garagerock klassieker toch echt een keer gezien hebben. ^^ Zebrahead staat ook op een festival in augustus, en had erg gehoopt dat ze vorig jaar al zouden komen maar toen kaapte Pukkelpop ze weg. The All-American Rejects komen in maart met een nieuw album dus een Europatour moet er toch wel in zitten? Van Halen komt met een nieuw album dus wie weet.. Geef het niet heel veel kans maarja :p
    blink-182 staan niet echt op festivals in augustus, dus ik denk dat ze eerder naar Pinkpop zouden gaan. Toch hoop ik dat ze naar Lowlands komen. En zo zijn er nog een hele hoop artiesten die ik graag zou willen zien, maar dit is al een mooi lijstje zo.

  67. Ties

    als bonobo gewoon nou eens zou komen.

  68. marijn

    MUSE!!!!!

    en voor de rest kan mijn weekend al niet meer stuk, ben er, na een jaar afwezig te zijn geweest (kut zwarthandelaren), weer bij!!!!!

  69. bou_ke

    omdat ik niet alleen maar zuur wil doen;

    Sigur Ros staat laatste weekend augustus in Paradiso.. Dat dat niets zegt (Arcade Fire vorig jaar) weet ik.. Maar t zou zomaar kunnen. Overweldigend succes in 2008 in ieder geval!

  70. bou_ke

    Excuus, voorbarig.. 18 en 19 spelen ze in Japan..

  71. Soft Drug

    Idd, schrijf Sigur Ros maar af, die zullen niet komen.

  72. Soft Drug

    Black Keys
    Franz Ferdinand

    Het enige wat ik vraag, en als ze allebei niet komen zal ik me ook prima vermaken!

    Nog wat leuks

    Bloc Party
    Moss
    XX

    Van zuks wat

  73. bas

    dubpolice takeover bravo zou te geniaal zijn.

    maar qua dubstep denk ik aan
    koan sound
    caspa
    gomes
    flux (misschien ook funtcase en cookie)
    benga & skream

    verder hoop ik op
    netsky en de rest van het label voor een drum en bass avond

    a-trak en erol alkan zou ook heel leuk zijn

  74. Ferraro

    @bas: mooie lijst! Ik hoop stiekem ook op Martyn en 2562 in de India.

  75. Silva

    ah leuk…ik mag kiezen…

    M83
    French films
    Noisettes
    Kyuss
    Skrillex
    Boys Noize
    Moss
    Hurts
    Placebo
    Justice
    The boxer rebellion
    Mumford and Sons
    Elbow
    Katzenjammer
    The Kooks

    En mochten Dave Grohl en zijn kornuiten in de buurt zijn en mocht Eric geld over hebben, dan mag Foo Fighters wel even komen afsluiten.

  76. Jeroen

    Wolfmother!!!
    for a minor reflection
    Jack White

  77. HAI

    Kraftwerk,! spelen alleen op ultra music festival miami, vast nog wel n gaatje in augustus

  78. CK

    Zojuist zijn The Gossip en Whitest Boy Alive bevestigd voor Melt, schrijf deze ook maar op voor Lowlands (komen nog meer acts aan vandaag)

  79. Dasorakel

    Ik ben in ieder geval al blij met Kees van Hondt, Enter Shikari en The Black Keys. Maccabees en Blaudzun word ik ook wel vrolijk van.

    Verder zou ik graag nog wel een paar van het volgende lijstje zien, waaronder een paar uit de absolute buitencategorie

    Linkin park
    Greenday
    Foo Fighters
    2 door cinema club
    Vaccinces
    Prodigy
    Pendulum
    The Kooks
    Wegens succes herhaald AKS
    Pigeon detectives
    The Hives
    We Were Promised Jetpacks
    Muse
    Editors

    Een paar van deze namen zou al erg fijn zijn :D

  80. dillinger

    Grote acts op LL kunnen me vaak weinig boeien. Of veel te mainstream en voor mij te gladjes en voorspelbaar of al tig keer langs geweest. Ben wel blij met The Black Keys want die zijn op hun artistieke en commerciele hoogtepunt. Wilco zou ook mooi zijn trouwens. Het hoogst op mijn verlanglijstje:
    -At the Drive Inn: ooit samen met nog 10 anderen gezien tijdens hun eerste optreden in Nederland op een totaal verregend Metropolis. Verpulverend goed!
    – Cloud Nothings
    – We Were Promised Jetpacks
    – Mark Lannegan
    – Kraantje Pappie
    – Gillian Welch
    – Pulled Apart by Horses
    – Rats on Rafts

  81. Danielle

    Vampire Weekend en Kasabian zou echt super vet zijn! Mumford & Sons natuurlijk ook! Verder zou ik super graag The XX willen zien, First Aid Kit, Boy & Bear, The Vaccines, The Drums, MGMT, Beirut!!
    Ow en Edward Sharpe And The Magnetic Zeros en Will And The People nog een keertje zien op Lowlands zou ik ook niet erg vinden =)

  82. Amyfromthesky

    Maakt Franz Ferdinand niet een klein kansje? Zou wel leuk zijn, en de Kaiser Chiefs of course. En ik heb via twitter Volbeat, Flogging Molly en Mando Diao voorbij zien komen als ‘geruchten’. Zou ook niet verkeerd zijn. En Dropkick Murphys heb ik ook een aantal keer hier en daar gelezen bij willekeurige geruchten of bevestigingen van andere festivals.

  83. Superarie

    BLUR lijkt ineens een serieuze mogelijkheid! Ze zijn bevestigd voor Way Out West in Zweden in augustus. Ook doen ze de afsluiting van de OS samen met The Specials en New Order. Lowlands, waar wacht je nog op?!
    Daarnaast zouden Sufjan Stevens, Bloc Party, Jack White, Bon Iver, Beach House, Noel Gallagher en Madness zorgen voor een epische editie!

  84. Stijn

    Van mij mogen Bon Iver, The XX, Electro Guzzi en Nicolas Jaar komen. En voor de nacht zou ik wel heel blij zijn met Laurent Garnier, Gui Boratto en James Holden. Wat minder Dubstep zou ook fijn zijn

  85. Pietje Puk

    Het is net als vorig jaar uitverkocht, dus de organisatie zal geen moeite doen. Hoofdacts Di-rect en Anouk zijn te verwachten. Wat derderangs bandjes uit Engeland en wat rappers en dj’s omdat die niet te duur zijn.

  86. flipo

    http://www.youtube.com/watch?v=OWjHCdeuoI8 leuk

  87. Soft Drug

    Franz Ferdinand zal niet komen op Lowlands, evenals Jamiroquai, Death Cab For Cutie, Foster the People en The Vaccines. Zij staan allen (en nog meer) het weekend van Lowlands in Japan op te treden op Summer Sonic, waar ook Sigur Ros speelt.

    Helaas…

  88. VUIG

    @ soft drug Dat is spijtig. Had wel echt op Franz Ferdinand gehoopt. Jamiroquao had ik trouwens ook niet verkeerd gevonden.

  89. Soft Drug

    Die Antwoord

  90. Hannie

    Doe mij maar:

    The Asteroids Galaxy Tour
    MGMT
    Gotye
    The kooks
    Lykke Li

U kunt niet meer reageren.