Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

De Programmakrant: De eerste opvallende dingen

Na een eerste keer vluchtige de nieuwe programmakrant te hebben gescand vallen ons in eerste instantie de volgende dingetjes op:

 • Zowel Foo Fighters als Wilco spelen 2,5 uur!
 • Er zullen 100 jubileumsweaters beschikbaar zijn (die naar verluidt behoorlijk prijzig zullen zijn, maar dan heb je ook wel een collectorsitem).
 • Er zullen meer eetmogelijkheden bij de Alpha zijn
 • Er is dit jaar een Beugelbad van Grolsch in plaats van een Beugelbar. Loungen in retro style met een koel/cool biertje, aldus de programmakrant.
 • De Charlie lijkt wat te zijn gedraaid en meer op het water gericht te zijn.
 • De Überhippe reisorganisatie Shoestring staat dit jaar op Lowlands en belooft ons in de rij al voor duivelse dilemma’s te zetten (stante pede Lowlands verlaten in ruil voor een reisje naar Thailand? Moeilijk!)
 • Kees van Hondt draait in de Grolsch ipv India. (Is dat te gek en Keeswaardig of gaan we juist de intimiteit van de India missen?)
 • Tegenhangers van de Foo Fighters zijn Wilco, Modeselektor & The XX. Zou dit genoeg zijn om de Alpha te ontlasten?
 • Nog 1 open plek bij de X-ray op zondagmiddag

Wij blijven natuurlijk de rest van de dag de krant scannen op opvallendheidjes. Mochten jullie wat vinde, meldt het dan hieronder. Stay posted!

*edit

 • Geen Alpha film meer (spotter: Jaimy Lee)

19 reacties

 1. 180492003

  Er zijn natuurlijk ook zat mensen die de Foo Fighters niet hoeven te zien, ik ben niet heel bang voor de drukte bij de Foo Fighters.

 2. Indiaantje89

  2x Tai Chi en 2x Llowgenda ?

 3. Martijn76

  Spinvis gelijk met Alt-J is de vervelendste overlap, verder weinig te klagen.
  2,5 uur Wilco!!!

 4. Eileen

  De organisatie heeft alle lijsttrekkers uitgenodigd om te komen spreken tijdens Llowgenda. Ze hebben er in ieder geval voldoende tijd voor uitgetrokken..

  Tai Chi staat volgens mij ieder jaar twee keer op het schema.

 5. Luukonijn

  Hopelijk laatste plekje voor Frank Ocean :)

 6. Jaimy Lee

  Geen Alpha film meer op zaterdag?

 7. Jos

  Noo mijn lowlands ontdekking van t jaar (Movits) samen met een van m’n fav bands, The Black Keys!

 8. ilfarmacista

  Ik las net dat er en de beugelbar en een beugelbad komt. Fijn hoor, nu ook nog tropische temperaturen….

 9. Jaimy Lee

  Er is inderdaad een beugelBAD!

  Biermerk Grolsch pakt dit jaar anders uit op Lowlands. Er komt wel en Beugelbar, echter gedurende ht driedaagse festival in Biddinghuizen bestaat deze vooral uit en enorm zwembad, van 25×19 meter. `Duik onder in deze groen-witte oase`, nodigt het merk verhitte festivalgangers uit. Het bad moet een voortdurende poolparty worden, met een koude beugel in de hand.`Je bent welkom om voor of na een concert of optreden even lekker af te koelen met en ijskoude beugel in je hand en je voeten in het water`, adverteert Grolsch vanorgen in de Lowlands-bijlasge van NRC Next.

 10. Robin

  Nog 1 plek vrij! Ik hoop dat het Tantrum Desire is want die zijn over een week (samen met Aphrodite en Nymfo) in de melkweg. En anders zou BOEMKLATSCH! met hun nieuwe show ook wel welkom zijn.

 11. Tessa

  Ik zou het erg fijn vinden als je vrijdag snel naar binnen kan. Ik weet niet wat ze vorig jaar aan het doen waren maar efficiënt was het niet. Deels Fitz etc. gemist.

 12. LS

  Het meest opvallende voor mij is dat Pinkpop enorm veel kritiek kreeg toen ze Kasabian voor Anouk programmeerden. Hier staat Kasabian ook weer zo vroeg geprogrammeerd, zelfs voor Triggerfinger.

  Hoewel het me goed uitkomt, vind ik het toch jammer. Die band verdient meer :)

 13. iMartien

  Wat tessa zegt! vorig jaar door drukte ook het eerste optreden gemist! :(

 14. Gin & juice

  AAAHHHH; good old Herman Wijffels ter gelijkertijd met de White Rabbits… lastig…

 15. VUIG

  Klein dingetje, Plato staat nu op de markt bij de Grolsch en niet meer in het hoekje tussen Titty Twister en Beugelbar/bad.

 16. Stan

  wow tessa, had je zelfs Fitz and the tantrums gemist? want kan me herinneren dat die niet eens als eerste waren.. die waren zelfs na the wombats dus dan moet je echt lang in de rij hebben gestaan:( echt zonde van de tijd dus hoop dat ze dit jaar inderdaad beter doen (en anders gewoon vroeg bij de poort gaan staan) hebben jullie bij dag 2 en 3 last gehad van drukte bij de poort?

 17. Ties

  @Jos. ja Movits is wel zonde. maar the black keys kan je dan gewoon toch niet missen. maar dan weer Fel del av gården enzo.

  @LS. Kasabian verdient meer dan een reserve alpha plekje. Ik denk dat ze dat met 4 goede albums toch wel bewezen hebben.

 18. thijs

  Beach House staat niet in het blokkenschema?! hebben ze het afgezegd?

 19. Eileen

  Beach House is nooit officieel bevestigd. Er was wel sprake van dat ze zouden komen maar ik geloof dat het misliep op de onderhandelingen.

U kunt niet meer reageren.