Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

De Lowlands filmladder is bekend

Zoals altijd kunnen de voeten tijdens Lowlands even ontlast worden in de Echo, de enige echte Lowlands bioscoop. Ook het programma van dit jaar omvat weer films uit verschillende genres.

Zo kunnen we genieten van de veelgeprezen documentaire Marley over het leven en de muziek van reggaelegende Bob Marley. Ook zijn er eenmalige vertoningen van The Black Power Mixtape, over de Amerikaanse Black Power-beweging, Last Days Here, een docu over metalband Pentagram en de misdaadthriller Black’s Game, over de IJslandse drugsscene in de jaren negentig (was die er dan?).

In Iron Sky komen Nazi’s die zich decennia lang verscholen hebben aan de donkere kant van de maan terug naar de aarde in een poging hun kwade plannen alsnog te voltooien en in Holy Motors is een hoofdrol weg gelegd voor de heilige koe, de automobiel.

Lowlands zou Lowlands niet zijn zonder een degelijke klassieker en dit jaar kun je je de stuipen op het lijf laten jagen door het eerste deel uit de Jaws reeks. Een duik in Lake Lowland zal nooit meer hetzelfde zijn. Tuhduh… Tuhduh… Tuhduh…

Ook zal er weer een stille filmklassieker muzikaal in een nieuw jasje gestoken worden. Dit jaar zal dat Tabu, van de Duitse regisseur F.W. Murnau, zijn. Tenslotte zijn er nog voorpremières van Killer Joe, Shadow Dancer, Trishna, Le Magasin Des Suicides, Clip, God Bless America, Ronal The Barbarian, Ill Manors en The Angels’ Share. Genoeg te doen en te zien dus!

 

 

8 reacties

 1. GerardM

  Ow shit nu moet ik straks kiezen tussen bands en films,..

 2. 180492003

  Het is altijd leuk om in de nachtelijke uren een horrorfilmpje mee te pakken om vervolgens nog even helemaal los te gaan in de Bravo!

 3. rucewillis

  Jaws!! Geweldig! Zouden ze die in de Alpha draaien? Of staat alles dit jaar in de Echo geprogrammeerd?

 4. Martin

  Jaws!!! :) I think we need a bigger tent!

 5. Litchis

  wtf, niet eens een horrorfilm. Zelfs de Echo Line-Up is teleurstellend :(

 6. marijn 2

  Het brengt iig geen bevredigende teweeg. Beetje jammer

 7. Yoren

  Iron Sky is grappig in een hollywood way, Black Power Mixtape wil ik nog graag zien, we zullen zien wat de blokkenschema goden voor mij bedenken

 8. morelleth

  Iron sky is gewoon super, helemaal met een lowlands publiek. Heerlijke foute humor.
  Maar stel je jaws voor met de hele echo die straks mee gaat doen met het muziekje ^^
  Zou er bijna voor naar de fim gaan.

  Alhoewel, Marley misschien ook wel fun/interessant is. Wat te roken erbij en relaxen :p

U kunt niet meer reageren.