Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen: Cloud Nothings, The Whitest Boy Alive en de Heideroosjes

Lowlands beloofde nieuwe namen en daar zijn ze dan. Cloud Nothings, een van de meest gehypte bands van het moment zal in Biddinghuizen present zijn. Ook The Gaslight Anthem, de jonge broertjes van Bruce Springsteen, komen langs. De Heideroosjes sluiten hun laatste jaar van toeren waardig af met een optreden in de Alpha-tent op zondag voor de Foo Fighters.

We wisten al dat Willy Moon, The Maccabees en Of Monsters and Men zouden komen. Nieuw is dat The Antlers, The Shins, The Whitest Boy Alive, The Walkmen, Jamie N Commons, Boy & Bear, Charles Bradley and his Extraordinaires, Example, Ghost, en Lianne La Havas op Lowlands zullen spelen.

Wij hebben de indruk dat Lowlands goed maakt wat het vorig jaar in de line-up heeft laten liggen. We zijn benieuwd naar jullie mening.

60 reacties

  1. herrsanex

    The Maccabees en Of Monsters and Men nu eindelijk officieel, maar ik ben vooral blij met The Shins! :-D. Wat een ontzettend heerlijke lineup komende Lowlands :D.

  2. Tomas

    En ik ben weer blij met The Antlers, The Gaslight Anthem en the Walkmen. Begint langzaam maar zeker een puike line-up te worden!

  3. Jeroen

    Ik begrijp dat je het qua muziek niet naar ieders zin compleet kan krijgen, maar er mag wel eens gezegd worden dat er toch wel erg veel low-tempo indie is. Ben ik ook fan van, maar vergeet de andere alternatieve/rock-hoek niet!

  4. herrsanex

    Oef, volgens mij moet ik me met deze lineup vrijwel zeker zorgen maken over het blokkenschema :-).

  5. Jeroen

    Ai dat wordt keuzes maken dit jaar.. Ik hou wel van deze Indie line-up met Foo Fighters, Black Keys enz. als afwisseling.

  6. dillinger

    Toch Cloud Nothings! had ze niet verwacht aangezien ze dat weekend ook in Engeland spelen..Super blij mee want ze spelen de meest opwindende gitaarherrie sinds No Age. Ook erg te spreken over the Antlers en the Walkmen!!

  7. Willie

    Prima rijtje namen, maar zoals Jeroen al aangaf, waar is de diepte en de scherpte, waar zijn de Bretons, Liars, Dissapears, Future islands? Heeft Lowlands hun Explosions in the sky blunder van vorig jaar niet goed te maken?

    En er zitten nogal wat namen bij die afgelopen 2 jaar veel hebben getourd en dus ook veel te bewonderen waren zoals The Walkmen en The Antlers.

    Cloud nothings is dus wel de mooiste naam, op papier The Shins, maar dat zal nooit een top live band worden, zoals ze eerder dit jaar wederom hebben bewezen.

    Whitest boy alive is wel de grootste verrassing, dat is tenminste een oprecht feestje.

    Line-up was bijna niet meer te redden, misschien dat het nog net gaat lukken als ze op deze manier door gaan, maar het is te veilig, te weinig urgent, kaartje verkopen was dus uitstekende keus.

  8. Gert-Jan

    Dit ziet er inderdaad goed uit! Ik zou nog wel een paar grote namen willen, Noel Gallagher and his high flying birds bijvoorbeeld. Maar tot nu toe mogen we zeker niet klagen!

  9. Tomas

    @Gert-Jan daar zit ik stiekem ook nog op te hopen, heeft alleen nog een gaatje in z’n agenda op 17-08 dus wie weet. Verder zou Florence & The Machine ook geweldig zijn.

  10. Appelsappel

    Erg karig vind ik het tot nu toe nog steeds :/ line up van niks vergeleken met voorgaande jaren en andere festivals.

  11. Bart

    @Willie: wat een onzin. Dit is de beste line-up sinds jaren! Vorig jaar en dat jaar daarvoor was de line-up een grote teleurstelling. Ik heb The Antlers en The Walkmen de afgelopen jaren gemist (en vast velen met mij), dus ik vind ik het fantastisch dat ze komen.

  12. Aron

    Bands zoals The Black Keys, Kyteman, Foo Fighters, Alborosie, Eagles of Death Metal, Heideroosjes, Bloc Party en de Avonduren zijn meer dan welkom.
    Ik hoop alleen stiekem nog wel op een paar grote namen als Keane, Babylon Circus of 50 Carrot.

  13. Willie

    @Bart: Afgelopen 3 jaar was een teleurstelling en ik geef aan dat ze op deze manier de line-up gaan redden, hoezo vindt u dat onzin, terwijl u zelf nota bene aangeeft dat ze de beste line-up van de afgelopen jaren aan het maken zijn?

    En hoezo is het onzin dat een scherper randje gewoon ontbreekt, dat is toch vrij helder, evenals de constatering dat die twee bands veel te zien waren, natuurlijk missen mensen wel eens wat, maar dat maakt het niet minder waar.

    Dus kom doe uw best en probeer nog eens aan te geven wat er nu zo onzin is.

  14. roebster

    Ik heb een liefde voor soul, nu komt Charles Bradley and his Extraoridinaires…toppertje. Maar ergens stiekem hoop ik nog op NICK WATERHOUSE…Ik duim nog steeds! De rest van de line-up is super. geen klachten. Gewoon erg veel zin in deze lowlands.

  15. karien

    Dit wordt weer een hoop bandjes luisteren!

  16. Bart

    @Willie: als jij aangeeft wat jij met ‘diepte en de scherpte’ bedoelt, kan ik daar misschien op reageren.

  17. Martijn76

    Prachtig rijtje namen hoor, eindelijk! Hoop nog op Patrick Watson, alt-J en Grandaddy, maar verder niet te veel tofs meer anders moet ik me in tweeen splitsen…

  18. Willie

    @Bart: met gebrek aan scherpte bedoel ik dat het allemaal vrij braaf is, gebrek aan diepte, daar bedoel ik mee dat veel acts nogal binnen hetzelfde genre vallen, de wat bravere zeg maar indie (vind dit een pokketerm, maar anderen kunnen er vaak wel wat mee :-D)kant, weinig metal, geen postrock, geen relevante hiphop, gewoon te veilig allemaal.

    Ik zal voor de gein even het lijstje posten wat ik heb gemaakt toen bekend werd dat er nieuwe namen aan zaten te komen, paar had toch wel moeten lukken, had er ook wel een aantal verwacht (of op zijn minste een aantal gerelateerde acts), maar volgens mij is er geen 1 bevestigd.

    Spiritualized, Mum, Archers of loaf, The Men, Iceage, Perfume genius, First aid kit, I break horses, Girls, Lower Dens, Atlas sound, Kings of convenience, EL-P, Shearwater, Tindersticks, Future islands, White rabbits, Dissapears, Breton.

    Ook hier zit soft spul tussen hoor, maar het hoeft ook niet per se hard te zijn, maar iets meer uit de bocht vlieg muziek zou wel fijn zijn, zo zag ik afgelopen vrijdag nog Liars en Mikal Cronin, ook 2 acts die net wat meer doen dan mooie liedjes spelen en prima op Lowlands zouden kunnen.

    Misschien ten overvloedde, maar het gaat me niet eens specifiek om deze namen, ik had ook 30 andere kunnen noemen.

    Doe je in een jaar alleen Lowlands, dan zal je je prima vermaken en zal je ook geen klachten hebben over de line-up, want ik weet ook wel dat ik tot op het bot verziekt ben en veel te veel zie in een jaar, maar dat Lowlands een Skrillex boven The Stone roses verkiest geeft al aan dat het festival ernstig is veranderd en het schijnbaar gewoonweg niet meer mijn festival is. Pinkpop was al om zeep geholpen, maar nu Lowlands ook die kant op gaat is het toch spijtig dat je voor een groot muziekfestival afhankelijk wordt van het buitenland.

  19. Jammer

    jammer hoor, er is bijna niks om naar uit te kijken

  20. Vigro

    The Stone Roses, is dat niet iets voor Pinkpop Classic (of de normale Pinkpop).

  21. maskolnikov

    Willie heeft wel een beetje een punt hoor, er wordt tot dusverre leuk maar wel redelijk veilig geprogrammeerd. En inderdaad veel ”indie”. Het gaat echter de goede kant op. Buiten dat: we zijn natuurlijk ook pas op de helft van het uiteindelijke affiche; ik ga ervan uit dat er wel wat ” scherpere randjes” geboekt zullen worden. El-P, Tindersticks en Breton zijn zeker welkom, en Lower Dens zullen ook wel komen, toch? Ik heb er in ieder geval veel zin in.

  22. Sander

    @Roebster: Zeker heel blij met Charles Bradley en NIck Waterhouse kun je ook gratis op Metropolis in Rotterdam zien:-)

  23. Dniworrom

    Fok dat, alleen maar indiefolk. Had nog wel beetje gehoopt op billy talent, good riddance en all time low. Weer veels te weinig punk en metal:(

  24. Mr.T

    Ghost leuk, Heideroosjes verplichte kost aangezien dit de laatste kans is. Voor de rest lees ik dat het (alweer) veel indie-pop-“rock” is. Jammer…

  25. LS

    Raar dat Heideroosjes zo laat op zondag gepland staan, vlak voor de headliner, voorgaande jaren stond er toch een vrij grote internationale band (Interpol, Placebo, Bloc Party) voor de afsluiter in de Alpha.

    Ik had ze eerder als vrijdagopener verwacht.

  26. Mr.T

    Laat op zondagavond gepland? Is er dan al een tijdschema?!

  27. Alex

    @LS Zo gek is dat toch niet? Ik verwacht wel dat het een feestje wordt. Of ik erbij wil zijn is een tweede. Ik vond The Offspring vorig jaar ook niks.

  28. DefisDre

    Op de website kan ik alleen terugvinden dat ze op de zondag in de Alpha spelen. Hoe laat is nog niet bekend lijkt me.

  29. MarkvdrHeijden

    @hierboven: De Heideroosjes zeiden zelf in een tweet dat ze voor Foo Fighters spelen. En dat zal toch wel de afsluitende act zijn.

  30. DefisDre

    Ah, oké. Ik volg ze niet op Twitter. Toch leuk dat ze Foo Fighters als aftershow hebben.

  31. MarkvdrHeijden

    @DefisDre: zie ook de link in de eerste alina.

  32. Merijn

    CHARLES BRADLEY! Fucking vet!

  33. Tomvk

    Heel blij met shins, walkmen en lianne!!!!

  34. Gunnar

    Over het algemeen dus positieve geluiden!

  35. Nelusss

    nou ik wordt er eigelijk niet heel warm van, vind het nu wel beetje te veel rustige mellow india bandjes worden , beetje van het zelfde als ik me er even kort in verdiep. maar als het nacht programma maar goed word:) beetje meer techno zou zeer op prijs worden gesteld, techno is nog best groots in nederland en heeft genoeg nederlandse helden ( kijk bv uitverkocht awakenings festival)

  36. Shift 3

    Komt Shift 3 nou nog, of willen jullie geen leuke show dit jaar?

  37. Shift 3

    hallo? jongens? we willen gewoon heel graag op lowlands staan dit jaar :(

    alsjeblieft? :(

  38. Shift 3

    alsjeblieeeeft? :(

  39. Romey

    Yeey nu alleen Beirut en Florence And The Machine nog en mijn Lowlands is compleet

  40. Ferraro

    @Nelusss; Komt wel goed in de Bravo / X-Ray / India area: tot nu toe is er maar 1 batch met dance namen bekend gemaakt, met Example, Ghost en Skrillex als toevoeging. Nog 20 – 25 dj’s te gaan. Helaas geen Noisia…

  41. pongolesi

    @Neluss

    Beetje techno mag er van mij ook wel bij. Doe maar Joey Beltram en Dave Clarke ofzo. Er is altijd wel 1 techno avond in de Bravo toch, Joris Voorn zal daar ook wel staan..

  42. bob

    Ja, weer veel indie zooi. Heb geprobeerd te luisteren maar kan slecht tegen dat blije rustige muziek hoe leuk ik het ook probeer te vinden. Hopelijk wordt het nachtprogramma nog wat, maar heb gevoel dat ze daar wat op inhouden. Ik hoop dat ik ongelijk heb. Vorig jaar had je Trentemoller, Amon Tobin, James Blake, Paul Kalkbrenner, Aphex Twin en nu is er nog niets in die grootte. Alleen Nicolas Jaar misschien.

  43. bob

    Ik ben trouwens wel blij met vorige batch dance namen hoor. Viel me alleen op dat er weinig grote namen zijn tot nu toe vergeleken met vorige twee jaar.

  44. Mr.T

    Ghost? Is geen dance-naam?! Hardrock uit Zweden, de horrorsint is still alive!

  45. Stefan

    Sterke line-up! Nu nog een afscheidsconcert van Does It Offend You Yeah? in de X-ray!

  46. matthijs

    pongolesi, die technonacht lijkt me vooral te gaan bestaan uit idd Voorn en verder Dettman en zn Berghaim vriendje waarvan ik even de naam kwijt ben.

    Verder vind ik het echt een top line-up! hoewel ik er ook nog niet gelijk de Bravo headliners in herken. Santigold zal er iig wel een zijn.

  47. Jeroen

    Oftewel, lieve lieve lieve LL-organisatie. De indie-folk-pop is nu ruimschoots aanwezig, tijd voor wat nieuwe namen die ervoor kunnen zorgen dat het een groot feest wordt in de tenten. En nee, daarmee zeg ik niet dat rustige indie troep is…. ben er zelf ook liefhebber van. Maar zo nu en dan wil je ook even feesten op up-tempo muziekstijlen.

  48. pongolesi

    @matthijs, ja je hebt waarschijnlijk gelijk daarin.

    Does it offend you, yeah? vind ik wel een mooi voorstel!

  49. Mr.T

    Metal, punk, hardcore, ska, balkan!?

  50. Woutermannetje

    Helemaal eens met Willie. Ik vind dit het minst spannende programma ooit. Zowel qua dance, indierock als singer-songworiters zijn er spannender acts te bedenken. Ratatat, The Glitch Mob, Pretty Lights, Free the Robots, Michael Kiwanuka bijvoorbeeld.

    En waarom heeft Pukkelpop WEER betere namen? Bjork, Lykke Li, Digitalism,Band of Skulls, Dizze Rascal, Magnetic Man, ga zo maar door…

    Ik hoop nog op een enorm dikke laatste batch die al mijn reserves van tafel veegt. En natuurlijk kijk ik er wel gewoon weer naar uit, want wat voor programma het ook is, het blijft het fijnste weekend van het jaar!

  51. Rrythank

    moet toch wel eerlijk zeggen dat ik wat meer had verwacht! hoop echt nog op een paar goede DnB namen, en inderdaad wat harder werk

  52. lingerson

    Even een vraagje ik heb gezien dat placebo nog een dagje vrij heeft in het LLweekend. Is dat nog een optie…

  53. marijn

    weet je wat ik mij afvraag………wat komt er in de plaats van “lowlands zingt..” ??

  54. Willie

    @Marijn: een cursus Nederlandse muziekgeschiedenis incl. randzaken.

    Bart van Leeuwen tijdens zijn factory tijd, Minny pops op het factorylabel (en wie het verschil tussen beide factories kan uitleggen krijgt een sticker) uiteraard met toevoeging van Corbijn in zijn Joy division tijd, sowieso de hele Ultra beweging, hoe Urban dance squad op het punt stond 1 van de grootste bands ter wereld te worden, hoe Bettie Serveert in het buitenland wel de waardering krijgt en uiteraard in een vroeg stadium al de introductie van Rock n roll in Nederland door de Tielman brothers.

    Het is namelijk broodnodig.

  55. VUIG

    Er zijn nu pas zo’n 130 namen officieel bekend en er stonden er vorig jaar zo’n 260 in het programmaboekje. (Dat laatste getal is wel inclusief films, zaal dj’s en andere niet muziek zaken, maar desalniettemin zal er nog een flinke bups aan namen komen.)

    Lowlands lijkt het nu in kleinere porties te doseren. Vorig jaar werden soms batches van 40 namen vrijgegeven. Nu is het vaak maar een naam of 15 tegelijk.

  56. Martijn76

    maak anders gewoon iedere dag één naam bekend, goed voor de diverse fora en houdt je festival in de schijnwerpers…

  57. Mark

    @Martijn76: maar dan weet je wel zeker dat na twee weken iedereen zijn schouders ophaalt voor nog een nieuwe act. Plus geen ander groot medium (denk kranten of nu.nl) zal nog voor iedere act een bericht brengen.

  58. Michael

    Line-up begint ergens op te lijken. Maar idd nog erg rustig en zacht. Gelukkig zag ik op de fb-pagina van Loadstar dat hij er ook zal zijn. Is een begin :) more dnb please…

  59. Ferraro

    @Michael: dank voor de tip!

  60. karien

    Hier en daar al even wat voor mij onbekende namen geluisterd, veel lekker in het gras zitten met een biertje en een zonnetje muziek.. Verwacht dat ook veel hiervan overdag wordt ingezet, dan sta ik meestal nog in de chillstand ;-)

U kunt niet meer reageren.