Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe Dansnamen (en wat extra’s)

Een week voordat de programmakrant op menig deurmatje zal neerploffen komt Lowlands nog met een flinke rij dansnamen. De meest opvallende naam uit dit rijtje is de Godfather van de dubstep Benga (die ook al met Magnetic Man een van de podia zal beklimmen). Geheel verrassend is dit echter niet aangezien hij op Pukkelpop ook een dubbeloptreden zal verzorgen.

Van Funtcase, Loadstar, Rudimental en Addison Groove hadden we al vernomen dat zij naar Biddinghuizen zouden komen. Mooie nieuwe aanwinsten in een toch al fijne line-up zijn Chromatics, Hudson Mohawke en Joy Orbinson.

Voor degene die best willen bewegen maar dat liever op wat andere klanken doen dan pompende beats, zijn de jazzy folk soul klanken van Trixie Whitley en de op afrobeat georiënteerde tunes van Skip&Die te bewonderen. Voor hen die alleen willen zweten in een flinke moshpit is tenslotte de hardcore punk van Trash Talk uit de hoge hoed tevoorschijn getoverd. Voor ieder wat wils dus.

De overige namen zijn:

Blawan
Camo & Krooked (DJ set)
EPROM
Julio Bashmore
Light Asylum
Sun Araw
Piro
Disclosure
DJ+
Nguzunguzu

Peaking Lights moet hun optreden wegens familieomstandigheden afzeggen.

25 reacties

 1. Mr.T

  Dus…

 2. herrsanex

  Mijn interpretatie van “dansnamen” is iets anders dan het bovenstaande lijstje, maar leuk voor degenen die wel aan het dubstep-verhaal doen ;).

 3. G

  Trash Talk is geen dance, het is Hardcore Punk

 4. martijn-0306

  tevreden met de line up..gewoon nog even een grote band op de valreep erbij om nog meer zin te kweken. Zou die nog komen of zou dit het laatste zijn?

 5. Piet

  Het meeste zegt mij echt helemaal niets…

 6. VUIG

  @G Tnx voor de correctie. Is bijgewerkt.

 7. Oeps

  Blij met Hudson Mohawke!! EPROM heb ik ook goede dingen over gehoord.

  @Herrsanex; gelukkig zitten er ook nog een aantal niet dubstep dance namen tussen hoor ;)
  En dubstep hoort ook tot de categorie dance denk ik…

 8. Rockingmonkey

  Camo & Krooked (DJ set) & Hudson Mohawke op lowlands !!!!! HELEMAAL TOP !

 9. maarten

  Blawan toch een van de meest relevante namen op dancegebied in 2011/2012 – mooie toevoeging ! ik had op house/technogebied enkel nog gehoopt op levon vincent en voices from the lake, jammer

 10. Djoeke

  Hudson Mohawke, zo blij nu!

 11. Martijn76

  Zegt me allemaal helemaal niks, maar fijn dat er genoeg te doen is in de Bravo en de X-Ray, voor je het weet gaan de “gabbers” per ongeluk naar Wilco haha!
  Even goed een top line up dit jaar, benieuwd naar het blokkenschema! De drie bands die ik het liefst zie staan op verschillende dagen, dus dat scheelt pijnlijke keuzes.

 12. Ruben

  Ik mis toch nog wat techno/deephouse. Dubstep is leuk maar met mate..

 13. rvlp

  Weer mooie toevoegingen! Hoop dat er volgende week nog een paar namen bijkomen. Mis nog een hip hop act en electro. Toch opvallend dat electro nornaal altijd goed vertegenwoordigd is en dat het er dit jaar helemaal niet is..

 14. Nucleoid

  Ik ben ontzettend blij met Camo & Crooked! Maar Blawan, Benga mogen er ook wel zijn. De rest heb ik een beetje gecheckt en is zeker ook niet verkeerd. Hopelijk komt er volgende week nog wat bij. Ik hoop echt op nog wat Deep House / Glitch / Triphop… Bonobo, Röyksopp, Shlohmo, Sleep Party People, NOG EEN KEER TRENTEMOLLER! .. ja zoiets zou mijn lowlands verhaal in de 8ste hemel brengen :)

  Ik heb er heeeeeeel veel zin in ^^

 15. 180492003

  TRASH TALK YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!

 16. dillinger

  Die dance namen zeggen me niet zo veel. Er is een tijd geweest dat ik er meer interesse in had. De tijd van Orbital, Underworld en vooral Chemical Brothers. Ik vind de huidige dance vaak te monotoon en dan ben ik al snel verveeld.

 17. Tuinplant

  Zal ik maar iets positiefs plaatsen dan :)

  Erg mooie namen voor mensen die van elektronische muziek houden, allemaal ook relevant in plaats van dat Justice/Prodigy/Chemical Brothers/Deadmau5 wat volgens mij meer niet elektronische muziekliefhebbers aanspreken die een uitstapje willen maken ipv de echte liefhebber. Die namen lijken me ook wel tof om te zien, daar niet van, maar zijn gewoon meer voor de grote naam en enthousiasme van de mensen door hun grote naam in grote aantallen komen ipv echt hun muziek. Addison Groove, Blawan, Joy Orbison, Julio Bashmore zijn allemaal mooie namen die hoog aangeschreven staan in de elektronische wereld.

 18. Ferraro

  @Tuinplant: Idd ‘avontuurlijke’ programmering dit jaar, ik kijk er naar uit. Had gehoopt op Rustie, Lone, Weeknd, XXXY, maar er is genoeg candy voor de liefhebbers. Ik ga je zeker zien @Bravo / X ray ;-b

 19. pongolesi

  Kende hier ook niets van, maar na het een en ander te hebben beluistered ben ik erg blij met Blawan, Skip&Die, EPROM en Light Asylum.

 20. Nelusss

  Disclosure gister gezien op appelsap en ik kan het iedereen aanraden:)

 21. double d

  Wordt het techno genre dit jaar over geslagen?

 22. Jeroen

  Dus Lowlands is dit jaar een Indie en Dubstep festival? Te weinig de breedte in dit jaar… toch wel een tikkeltje jammer.

 23. Ruben

  Disclosure was erg dik op appelsap ga zeker weer checken!

 24. petje5

  @ double d:
  Dettman, Klock en Oscar Mulero zullen waarschijnlijk de techno-bravo nacht draaien. Zit Ame, Henrik Schwarz en Dixon ook niet tegen techno aan? Electro is in ieder geval overgeslagen dit jaar.

 25. pongolesi

  Blawan kun je ook nog wel techno noemen toch?

U kunt niet meer reageren.