Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht mei: Lachen, gieren, brullen, leesvoer en beats

Mei is ten einde, wat betekent dat we nog maar tweeëneenhalve maand moeten wachten tot we ons tentje op kunnen zetten. Ook afgelopen maand werden we weer overspoeld met (zelf)bevestigingen. Dames en heren, jongens en meisjes, lees hier het nieuwsoverzicht van mei.

Zelfbevestigingen
Het festivalseizoen is al in volle gang dus maakten ook deze maand een aantal bands hun tourschema bekend of konden gewoon niet langer hun mond houden. De grootste naam die afgelopen maand uitlekte is Wilco die hun komst naar Lowlands op hun website bevestigde.  Daarnaast waren er ook bevestigingen van Beach House, het duo van Orgel Vreten, Zulu Winter, Fresku, Macronizm, ACID P303WER en Graveyard. Ook St. Paul is traditiegewijs weer aanwezig op Lowlands 2012, dat verklapte hij in een interview met ons.

Bevestigingen
Het gehele non-muzikale programma lijkt deze maand zo goed als bekend te zijn gemaakt. Er kan in de Juliet en de Mike weer hard gelachen worden om onder andere de Comedytrain-comedians Jan Jaap van der Wal, Thijs van Domburg, Daniel Arends, Peter Pannekoek, Patrick Laureij, Tim Fransen, Merijn Scholten en René van Meurs. En ook staat dit jaar Night of Comedy weer op het programma.

Wanneer we van tent naar tent lopen of even in het gras bijkomen van de dag, zal het bizarre straattheater ons ook dit jaar weer versteld doen staan. Zo zal onder andere TV Wartburg, de mobiele openluchtbioscoop, terugkeren en zullen twee clowns van La Chouing het hele weekend hun best doen om een geschikte huwelijkspartner te vinden. Daarnaast loopt er een Schot, Tom Campbell, rond met klei op zijn hoofd en zal De Poëzie Escribano op verzoek meesterwerken produceren met zijn old school typemachine.

Ook het literaire programma is niet mis waarvan Nico Dijkshoorn, James Worthy en Tommy Wieringa toch wel de bekendste zijn. Andere literaire hoogstandjes zullen worden gebracht door onder andere Puur Gelul en De Turken Komen en daarnaast is er dit jaar voor de doe-het-zelver een schrijfwedstrijd.

Geen interesse in dit alles? Dan is er voor de derde editie op rij ook Llowlab, een interactief eiland op Lake Lowlands tegenover de Alpha. Dit jaar draait het om duurzaamheid met onder andere kweekvlees en eetbare poep. Eet smakelijk.

Dansen
Naast al het non-muzikale nieuws werd deze maand ook het programma in de Bravo aangevuld. Zo zal er gedanst kunnen worden op Hot Chip en Santigold, ontvlucht Jamie XX zijn band, The xx, even om ons een portie beats voor te schotelen en krijgen we techno van Marcel Dettmann en Ben Klock.

 

Niet voldoende voorpret? Test jouw Lowlandskennis met de laatste editie van onze quiz, check de concertagenda of neem een kijkje bij ons nieuwe onderdeel Historie en herbeleef voorgaande edities opnieuw.

Verder zijn we nog steeds op zoek naar Lowlandsfanaten die hun liefde voor het festival een bijzondere uiting geven. Ben jij zo’n Lowlover? Mail dan een korte beschrijving van jezelf naar Mandy@lowlover.nl.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.