Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht juli: puzzelen, vooral veel puzzelen

Augustus is begonnen. Dat betekent dat het nog twee weken duurt voor a Campflight to Lowlands Paradise van start gaat. De laatste namen werden bevestigd en vorige week kwam de programmakrant en kort daarna het blokkenschema. Ook waren daar de eerste afzeggingen. Hier het laatste maandoverzicht voor de aftrap van Lowland 2012.

Programma
Net voor het uitgave van de programmakrant heeft de organisatie het programma nog aan alle kanten aangevuld met onder andere Patrick Watson, Tim Christensen and the Damn Crystals en White Rabbits. Voor de danceliefhebbers werden onder andere Julio Bashmore, Actress (live), Netsky (DJ set) en Camo & Krooked (DJ set) toegevoegd aan het programma.

Liefhebbers van film kunnen zich dit jaar vermaken met de klassieker Jaws en met voorpremieres van onder andere Killer Joe en Shadow Dancer. Kunst komt er van David Bade, die dit ding meeneemt, en ook RAWSOME keert terug. Daarnaast kunnen we bij B’lowlands zelf glasblazen.

Het politiek getinte thema Free State of Low krijgt dit jaar vorm in het onderdeel Llowgenda. Alle lijsttrekkers zijn uitgenodigd om  het podium te betreden om hun zegje te komen doen. Daarnaast zullen Sywert van der Lienden en Europarlementariër Marietje Schaake ook op de planken staan.

Als er in de politiek niet genoeg te lachen valt, dan kan dit wel bij de shows van Herman in een Bakje Geitenkwark, Carolien Borgers of Leon van der Zanden. Ook taaltovenaars Maartje Wortel en Rob Waumans zijn afgelopen maand toegevoegd aan het literatuurprogramma.

Programmakrant
Met een compleet programma kunnen we gaan puzzelen. Afgelopen donderdag kwam de programmakrant uit met daarin een aantal opvallende dingen: Foo Fighters speelt 2,5 uur met daar tegenover the XX, Modeselektor en Wilco. Een aantal jaar geleden bouwde Kees van Hondt het feestje nog in de Lima, maar inmiddels mag hij de Grolsch omtoveren tot een Keeswaardige tent. En afkoelen kunnen we dit jaar in het Grolsch beugelbad.

Afzeggingen
Met een compleet programma komen ook de afzeggingen.  Zo wordt Joris van Voorn vervangen door Oscar Mulero en komt het vrolijke Will and the People in plaats van Hudson Mohawke. Ook Peaking Lights blijft een optreden op Lowlands verschuldigd.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je nog even verder puzzelen? Dat kan met de Lowlove-app voor iPhone en nu voor het eerst ook voor Android.

6 reacties

 1. brokenbranches

  Ik hou echt van de kunstzinnige dingen op Lowlands, maar ‘dat ding’ van David Bade vind ik best wel lelijk! Misschien moet ik het live aanschouwen..

 2. Roos

  Nou zeg, dat is inderdaad lelijk! Het lijkt wel alsof het is gemaakt van afval dat vorig jaar op de camping is achtergebleven… Wat dat betreft, zou het niet leuk zijn om LL’ers zelf een kunstwerk te laten maken van lekke luchtbedjes, lege bierblikjes, geknakte tentstokken en een hoop ductape?

 3. statham

  @brokenbranches Heb je zijn andere werk gezien? Een motortje van een boot ondersteboven met een tak erop, ‘kunst’ heet dat.

 4. Bas

  Maar het is nog niet af. Dus misschien wordt het nog wat.
  Aan de andere kant… het kunstzinnige idee achter zijn andere werken snap ik ook niet helemaal.
  Het idee van Roos daarentegen, dat lijkt me wel heel tof om een keertje te doen. Net als met z’n allen kleien vorig jaar!

 5. olafdb

  Proloog vond ik al lelijk maar dit kunstwerk slaat echt alles. RAWSOME was dan wel weer awsome.

 6. olafdb

  Prolong bedoel ik natuurlijk

U kunt niet meer reageren.