Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Het wetenschapsprogramma: zwaartekracht, evolutie en de economie

Opgelet, Lowlanders die in augustus ook nog wat willen opsteken (buiten hoe je een modderglijbaan maakt): het wetenschapsprogramma is bekendgemaakt. Dit zijn de professoren bij wie je in de banken kunt zitten.

Over zwaartekracht: Prof. dr. Erik Verlinde (Hoogleraar Theoretische Fysica), die volhoudt dat het maar een fundamentele kracht is en zo Newton en Einstein weerspreekt. Ga er maar aan staan.

Over de economie en onze schulden: Herman Wijffels (Hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering) bespreekt “onhoudbare schuldposities, verspilling en overbelasting van onze ecosystemen”.

Over hoe het terrein over te lopen: Prof. dr. Lex Schrijver (Hoogleraar Discrete Wiskunde en Optimalisering) weet hoe het zit met het klassieke handelsreizigersdilemma: hoe van A naar B te komen?

Over nanotechnologie: Albert van den Berg (Hoogleraar Sensorsystemen voor Biomedische en Milieutoepassingen)

En ten slotte over evolutie: Nico van Straalen (Hoogleraar Dierecologie) over zijn zoektocht naar het wezen van de mens.

2 reacties

  1. hendrix lover

    jammer ik had gehoopt dat Walter Lewin zou komen

    http://www.youtube.com/watch?v=KwWRjJWzv0Y

  2. hendrix lover

    http://www.youtube.com/watch?v=1ggXtleNDP8&feature=related

U kunt niet meer reageren.