Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Geen BTW terug op verkochte Lowlands-kaarten

Wie al kaarten gekocht heeft voor Lowlands 2012, krijgt ondanks de aanstaande BTW-verlaging geen geld terug. Omdat het festival uitverkocht is, krijgt dus vrijwel niemand centen terug. Dat vertelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg aan 3voor12.

Per 1 juli gaat het tarief voor podiumkunsten weer terug naar een veel lager tarief. Maar voor de afdracht is bepalend wanneer de kaarten verkocht worden, niet wanneer het evenement gehouden wordt.
Voordat iedereen begint te schelden: die redenering is niet geheel onlogisch. Voor de Lowlands-editie 2011 startte de organisatie met de voorverkoop al eind 2010, omdat even later het BTW-tarief juist omhoog ging. Door die vroege verkoop bespaarden festivalbezoekers bijna 20 euro op een kaartje. Ze hoefden later niet bij te betalen, terwijl het festival zelf plaatsvond nĂ¡ de BTW-verhoging.

Overigens zal een enkeling geluk hebben, vertelde Van Eerdenburg. Want er zullen nog wat restpartijen in de verkoop gaan, onder andere van ongeldig verklaarde tickets van zwarthandelaren. Die restkaarten gaan hoogstwaarschijnlijk tegen het lage BTW-tarief weg.

12 reacties

 1. VUIG

  Ik snap de redenering dat het boekhoudkundig onmogelijk is geld terug te geven. Toch krijg ik ook een rotgevoel als ik het artikel op 3voor12 lees. Dat komt vooral door de zin: “Pech voor Lowlands-bezoekers”. Klinkt een beetje kinderachtig. Zo van: pech gehad joh! Nah, nah, nah, nah, nah.

  Ik vraag me dan ook af wie er over ‘pech hebben’ gesproken heeft. Heeft de woordvoerder van MOJO dit zo gezegd (communicatief niet handig) of zet 3voor12 met deze woordkeuze het artikel al dan niet bewust wat op scherp?

 2. Dirkie

  Bij de ingang 8 muntjes is een redelijk aardige gesture.

 3. DefisDre

  Beetje jammer dit.

 4. Sientje

  reden voor meer toffe grote namen toch?

 5. Superarie

  Die extra 13% zit inmiddels al in de staatskas. Gratis muntjes of meer grote namen zit er dit jaar dus niet in.. Jammer, maar helaas!

 6. Iemand

  Shocker..

 7. hendrix lover

  bierprijs 2 euro en we hebben een deal.

 8. roebster

  Waar ik heel erg benieuwd naar ben, is de prijs voor het kaartje voor volgend jaar…Ik durf te wedden dat ik zeker meer ga betalen als 185 euries dit jaar. Ondanks Btw verlaging.

 9. Robert

  Ik ben al blij als de muntprijs eens stopt met ieder jaar omhoog gaan. Waar die logica vandaan komt ontgaat mij volledig.

 10. Bas

  @Robert die was in 2010, 2011 en zal in 2012 hetzelfde zijn, als ik me niet vergis: 2,50 euro

 11. 180492003

  Achja, slaap er niet minder om.

 12. dv8

  ik heb voor de hele zomer/nazomer al kaartjes en heb zo’n 55 euro te veel aan BTW betaald… dat was een gratis feestje.. maar ja het is goed tegen de crissis…:)

U kunt niet meer reageren.