Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Foo Fighters, Bloc Party, Triggerfinger en Kyteman naar Lowlands

Foo Fighters komt naar Lowlands 2012. Ook andere grote namen als Bloc Party, Triggerfinger en Kyteman zijn zojuist bevestigd door de organisatie.

De band rond Dave Grohl heeft een lange geschiedenis met het festival in Biddinghuizen. Al in 1995, rond het verschijnen van het debuutalbum, stonden de Foo Fighters in de Alpha. Al had dat destijds ongetwijfeld te maken met de Nirvana-historie van Grohl. In 2005, bij het laatste bezoek aan Lowlands, was zijn band een volwaardige headliner geworden. Die plek zullen ze komende zomer ongetwijfeld weer bezetten.

Bloc Party heeft er net een stevige sabbatical op zitten van een jaartje of drie. Zanger Kele Okereke was de laatste tijd vooral bezig met zijn solocarriere, de band werkt inmiddels aan hun vierde plaat.

Dat Kyteman op LL12 staat is geen verrassing: dat gerucht zong al weken zeer sterk door de Utrechtse grachten. Deze week verschijnt The Kyteman Orchestra, het tweede album van het collectief rond Colin Benders. En Triggerfinger? Verwacht luide gitaren, vuige rock, en wellicht een lief fluitliedje van een andere artiest?

43 reacties

  1. Rockingmonkey

    Hell YEAH !!!!! You people make my day….. :-) !!!!!!!

  2. 180492003

    Oh mijn god wat ben ik hier blij mee!!! Gewoon 4 supergave namen!!!

  3. liske

    Jeaaaaa Foo Fighters staat al zo’n 10 jaar op mijn ultimate wishlist

  4. _different_

    Nice nice! 4 toffe namen in 1 keer :D

  5. Amyfromthesky

    Ik kan het niet geloven, echt geweldig! Ik ben echt helemaal blij!

  6. Ties

    YEAHHHHHH!!!! FEEST!!!

  7. jeweet

    Kyteman, Triggerfinger en Kyteman ?:’]

  8. Bas

    @jeweet gecorrigeerd, dank!

  9. Quirijn

    Yeaaaaaaaaaa! Partyyyy!

    Oh ik heb zo, zo fucking lang gewacht om Bloc Party live te zien… En de Foo Fighters wil ik ook nog wel een keer zien na vorig jaar Pink Pop!!

    Ik hoop trouwens dat alle skrillex/elektronische muziek haters nu een beetje zullen bedaren..

    Maar, god, wat ben ik hier blij mee! :D

  10. Jeroen

    Damn wat maakt Lowlands in 1x mijn bedenkingen over het programma goed!

  11. Martijn76

    Jemig wat een enthousiasme hier en dat voor twee van de meest overschatte acts van de laatste jaren (Foo Fighters, Bloc Party), een gast met een toeter en een paar Belgen… En dan verbaasd zijn als organisatie dat het publiek niet helemaal muziek-minded is? Op zich niet heel erg, sla ik de Alpha weer een jaartje over en hopen op Wilco, At the Drive In, the Walkmen en Tindersticks in de Grolsch…

  12. dillinger

    Wordt de Alpha een openluchtpodium dan? Zo niet, dan wordt het een chaos bij FF vrees ik..

  13. DefisDre

    Geweldig nieuws. Maar ik ben wel benieuwd hoe ze het publiek bij Foo Fighters in toom gaan houden. Het gaat echt mega druk worden ben ik bang…

  14. Iemand

    @Martijn76

    Ga eens ergens anders huilie huilie doen, dat pessimisme wordt nou toch echt heel erg vermoeiend..

  15. Sjaak

    Hahaha, je zal maar een kaartje hebben, Amsterdammertje in je gat is plezieriger.

  16. Martijn76

    @ Iemand; ben normaal altijd wel redelijk positief en erg blij met Black Keys, Spinvis, James Vincent mc Morrow, Howler en Blaudzun.

    Verbaast me alleen dat uitgerekend dit lijstje namen opeens tot alleen maar blije reacties leidt.
    Sorry dat ik er blijkbaar in ben geslaagd je vreugde te verpesten ;-)

  17. Iemand

    @Martijn76
    Voor mij zijn deze vier namen ook niet geweldig, ik ben er wel tevreden mee maar ik vier nu geen feestje. Ik ben echter wel blij voor de mensen die dit wel fantastisch vinden, en daar zou jij een voorbeeld aan moeten nemen.

  18. Martijn76

    Tuurlijk joh, ik zal een voorbeeld aan je nemen. Zal voortaan bij ieder doelpunt bij studio sport juichen voor de mensen die daar toevallig wel blij mee zijn, hoera!

  19. Iemand

    Zijn er teams op festival? Staan we op een festival mensen die niet van je muziek houden uit te maken voor joden? Als je een festival wilt gaan vergelijken met een voetbal wedstrijd dan heb je toch wel echt de verkeerde gedachte.

  20. 180492003

    @Martijn76 kan je alle namen leuk vinden als er in totaal zon 150 acts komen? En om Kyteman af te doen als “een gast met een toeter” vind ik ook iets te kort door de bocht….

  21. Mark

    Rustig aan, mensen. Martijn76 verbaasd zich alleen maar over het enthousiasme van sommigen. Mag toch? Hij is blij met Blaudzun, jullie met Foo Fighters.

  22. Martijn76

    dat van die toeter was natuurlijk lekker gechargeerd en er zijn altijd plenty bands die je niet goed vindt, maar dit zijn wel vier grote namen en daar had ik op andere en betere acts gehoopt, that’s all. en ik ga niet blij zijn omdat andere mensen ook blij zijn, sorry…

  23. Bas

    Ik wordt alleen maar nóg pissiger dat ik geen kaarten heb gvdomme.

  24. Pietje Puk

    Skrillex in de Alpha en tegelijk FF in de Bravo om het publiek gelijkmatig te verdelen

  25. Soft Drug

    Ik ben vooral heel erg blij met Bloc Party, omdat ik die heel graag een keertje wil zien.

    Verder vind ik Triggerfinger erg fijn en Foo Fighters is een grote band die ik graag maar niet per se hoef te zien.

    Kyteman lijkt me leuk om de dag mee te beginnen.

  26. Rule

    Heel mooi, heel blij mee. Deze namen zijn lustum waardig!

  27. Djoeke

    Ik heb het geluk gehad om ze alle 4 al een keer te hebben gezien, kan niet wachten op de 2e keer!

  28. DJugular

    Trigerfinger al een paar keer gezien, maar ik heb het gepresteerd om de andere drie steeds te missen. Mooi dat ik dat op 1 festival kan inhalen.

  29. Thijs

    Haha, laaaaater Maarten.. Overschatte bands dude dit word zoo awesome deze namen maar vergeet Enter Shikari niet.. :D

  30. Iemand

    @Mark

    Het punt is dat hij ongelooflijk denigrerend praat over bands die overduidelijk zeer goed worden opgevangen door het publiek. En daar mag best wat van gezegd worden.

  31. GRvE

    Van Eerdenburg Held!

  32. ronnie

    het is al uitverkocht voordat er al iets bekend is. kom je dan voor de bands of voor het festival¿ al komt jantje smit optreden…het wordt toch wel gezellig

  33. Merijn

    Nou, als jantje smit komt optreden, geef ik mijn kaartje aan de eerste de beste volendammer die ik tegenkom…

  34. bou_ke

    Toch is het grappig om te zien dat het jonge volk graag naar (toch min of meer) oude rotten als Foo Fighters en Prodigy willen. Als je naar zoiets ‘nieuws’ als Wild Beasts in de kleine zaal van de Melkweg gaat, sta je tegen de kale koppen van bezwete veertigers aan te kijken.

  35. Ferraro

    @bou_ke: niets is wat het geweest is ;-)

  36. Mr.T

    Dus FF sluiten LL20 af?

  37. Gunnar

    FF sluiten af ja.

  38. Bas

    er staat negens dat Foo Fighters de afsluiter zijn van LL. ze spelen op zaterdag 18 augustus op Pukkelpop: de vrijdag en zondag zijn nog open. eerder ging het gerucht dat The Black Keys de zondag afsluiten in de Alpha

  39. Rob

    Mm hier wordt ik niet echt vrolijk van. Jammer dat er zoveel geld betaald gaat worden voor een overgewaardeerde schijtband als Foo Fighters. Bloc Party kan een leuke verrassing worden, zeker met het oog op de nieuwe plaat die gaat komen.
    Kyteman vind ik ook niet echt tof. Triggerfinger daarentegen! Oh nee dat vind ik eigenlijk ook ruk hahah. Maargoed, geen probleem, met namen als James Vincent McMorrow, Blaudzun, Ane Brun, Spinvis en Black Keys ben ik tevreden. Hopen op nog een paar pareltjes.

  40. Mr.T

    Nou… omdat de Black Keys op de vrijdag staan van LL. ;)

  41. Bas

    je hebt gelijk! dan neemt de kans toe dat FF op zondag afsluit

  42. Mark

    Niks mis mee! Nu nog duimen voor Eagles Of Death Metal!

  43. Stefan

    Laat iedereen lekker van zijn eigen muziek genieten en maak je niet druk over bands die niet je voorkeur hebben. Je kan toch niet ALLES zien mocht er alleen maar artiesten komen die je smaak hebben. Muziek is mooi en geen religieus fundamentalisme.

U kunt niet meer reageren.