Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

‘Dit is de beste line-up van de afgelopen drie jaar’

In 2010 was het een 6,9 en vorig jaar een 6,6. Dit jaar gaven opnieuw zo’n duizend Lowlanders een cijfer voor de line-up. Het gemiddelde is het beste in drie jaar tijd: een mooi afgeronde 7.

Oké, om precies te zijn: een 7,03. Op basis van 986 stemmen.

Steekt de line-up ook die van de jaren daarvoor naar de troon? Beter dan 2009 (met de Arctic Monkeys, Kyteman en The Prodigy) of 2008 (met Editors, Sigur Rós en Underworld)? Het flauwe antwoord op die vraag is dat we het niet weten, want toen was onze site er nog niet en peilden we dus ook nog niets.

Maar 2010 (Queens of the Stone Age, Placebo, Snow Patrol) en 2011 (Arctic Monkeys, dEUS, The Offspring) worden dus voorbijgestreefd met de Black Keys, Foo Fighters, Skrillex en uiteraard alle kleinere namen van deze editie.

Het maximale cijfer, een tien, werd toegekend door zo’n 4 procent van de stemmers (ook meer dan voorheen). De 8 was de meest gekozen beoordeling: 32 procent vond dat een geschikt cijfer voor wat er dit jaar geboekt is.

Iets meer dan 11 procent gaf een onvoldoende – dat was vorig jaar nog 20 procent en in 2010 14 procent.

Eén reactie

  1. dillinger

    Sterker nog: de beste line-up sinds 1997..Echt, ik meen het!

U kunt niet meer reageren.