Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Aanstaande donderdag weer een handvol kaarten in de verkoop

Lowlands heeft inmiddels 122 kaartjes ongeldig gemaakt omdat ze door zwarthandelaren gekocht waren. Aanstaande donderdag om 16.00 uur gaan ze samen met andere overgebleven kaarten opnieuw in de verkoop, zegt Lowlands.

De tickets zijn 19 euro goedkoper dan toen ze op 4 februari voor het eerst in de verkoop gingen; de verlaging van de btw zorgt ervoor dat kaartjeskopers nu 166 euro betalen. Da’s inclusief de tien euro servicekosten die Ticketservice doorberekent. De 122 kaarten worden aangevuld door kaartjes die volgens Lowlands “niet door sponsors of andere partners worden gebruikt” en tickets van niet-verwerkte betalingen. Hoeveel het er in totaal zijn, kan Lowlands niet zeggen. Je kunt er maximaal twee per persoon bestellen.

Lowlands doet elk jaar een klein aantal kaarten opnieuw in de verkoop zodra is vastgesteld dat ze zijn gekocht door zwarthandelaren. De barcode wordt ongeldig gemaakt en ze gaan met een nieuwe code de deur uit. Het zou kunnen dat er later nog een nieuwe partij kaarten in de verkoop gaat, omdat Lowlands bezig blijft met het opsporen van ‘zwarte’ kaarten. Vorig jaar gingen op 16 augustus nog 750 kaarten naar een nieuwe eigenaar. Dat was in tien minuten gebeurd, dus hou er rekening mee dat je donderdag ook om 16.00 stipt klaar moet zitten.

11 reacties

 1. Dennes

  Grappig, een week terug in het persbericht over de BTW en de ‘oude kaartjes’:
  “Per 1 juli gaat het tarief voor podiumkunsten weer terug naar een veel lager tarief. Maar voor de afdracht is bepalend wanneer de kaarten verkocht worden, niet wanneer het evenement gehouden wordt.”

  En wat gebeurt er een week later, op 7 juni?

 2. marijn

  ik vind het wel errug zuur worden zo…….

  en volgend jaar natuurlijk ivm de “inflatie” zijn de kaarten ‘gewoon’ weer 190euro

 3. Ruben

  @dennes Lowlands heeft zelf aangegeven dat deze kaartjes worden verkocht met 6% btw

 4. marty

  zo hoe lang zou dat duren, 122 tickets? ik zeg 12 seconden….

 5. Dennes

  @Ruben precies mijn punt, tot 1 juli moet er 19% over gevraagd worden.

 6. Arn-Out

  Voor iedereen vijf munten restitutie bij binnenkomst, mooie oplossing dacht ik zo..

 7. Peter

  @marijn @Arn-Out Restitutie? Het is niet zo dat Lowlands dat extra geld nu in de zak kan steken. Dat is al richting de staatskas. Voor nieuwe kaartenkopers is het goedkoper? Prima. Volgend jaar voor ons ook weer. Ik snap die afgunst niet zo goed.

 8. VUIG

  @Peter Die afgunst komt voort uit onbegrip, dus in die zin snap ik het wel ;) Mensen denken inderdaad (zoals jij al aan geeft)dat Lowlands dat BTW verschil in eigen zak steekt en beseft niet dat het geld bij Rutte en kornuiten ligt.

 9. marijn

  ik weet ook wel datie niet in eigen zak gestoken wordt, maar daarom wordt het niet minder zuur.

 10. Iemand

  Dennes heeft wel gelijk, deze kaartjes zouden ook verkocht moeten worden tegen het hoge BTW tarief, mochten ze hun vorige argument niet willen tegen spreken.

 11. geert

  wij hadden het geluk nog kaartjes te bemachtigen donderdag.tja de kaarten zijn goedkoper dan de andere,klachten bij het ministerie .alles moet afgedragen worden. volgend jaar weer voor iedereen gelijk

U kunt niet meer reageren.