Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Bente Bollmann: “Aanstaande dinsdag nieuwe muzieknamen”

In een uitzending van de Coen & Sander show verklapte ‘iemand die heel hoog is bij Lowlands’ zojuist dat er aanstaande dinsdag wat nieuwe muzieknamen bekend gemaakt zullen worden. Het bleek Bente Bollmann, marketing manager van het festival en naar eigen zeggen verantwoordelijk voor ‘posters, flyers en aanverwante zaken’.

Rob Stenders, die de honneurs voor Coen en Sander waarnam, had het 3FM serious talent Mattanja Joy Bradley naar Lowlands HQ gestuurd om Bollmann te overtuigen van haar muzikale kwaliteiten en haar een plekje op Lowlands 2012 te gunnen.

Bollmann was erg onder de indruk van het talent van Mattanja en verklaarde dat hij tijdens het optreden ‘met een grote grijns op zijn gezicht had gezeten en zijn voet op en neer zag gaan’. Helaas voor de talentvolle zangeres kon hij nog niets toezeggen aangezien de programmering al behoorlijk vol zit. Er zijn zo ontzettend veel goede Nederlandse bands die op Lowlands willen spelen en het is altijd een fight wie er dan uiteindelijk mogen komen, aldus de rechterhand van Van Eerdenburg.

Hij beloofde uiteindelijk aanstaande dinsdag uitsluitsel te geven, wanneer Lowlands nieuwe muzieknamen bekend zal maken. Zowel Mattanja Joy Bradley als wij Lowlovers zullen dus nog een aantal dagen de billen samen geknepen moeten houden.

30 reacties

  1. Glow

    Skrillex heeft vandaag zelf op facebook gezegd dat hij zaterdag de 18e lowlands aandoet! Weten we dus de headliner van zaterdag avond!

  2. Frank Oosterhuis

    Skrillex lijkt me meer wat voor Bravo?

  3. DefisDre

    Er was toch al aangegeven dat Skrillex een headliner is? Dat zal het dus gewoon Alpha worden.

  4. Ferraro

    @Frank @DefisDre: Eric van Eerdenburg heeft in zijn interview aan Lowlove bevestigd dat Skrillex in de Alpha komt te staan.

  5. Jeroen

    Tot er een definitief blokkenschema is ben ik nog niet zo zeker dat hij in de Alpha staat. Volgens mij kon je de zin ook opvatten dat hij een Alpha waardige afsluiter is, niet dat hij er ook daadwerkelijk staat.

  6. dillinger

    Het programma al behoorlijk vol? Heb ik iets gemist..???

  7. Ferraro

    @Jeroen: ik ben er vrij zeker van, ik was bij het interview met Eric :-)

  8. Mr.T

    Programma vol? Er zijn +/- 60 vd +/- 150 namen pas bekend!

  9. Willie

    Vooral benieuwd of de halve ontkenning van Beach house eindelijk in een bevestiging omgezet kan worden.

    Spiritualized, Mum, Archers of loaf, The Men, Iceage, Perfume genius, First aid kit, I break horses, Girls, Lower Dens, Atlas sound, Kings of convenience, EL-P, Shearwater, Tindersticks, Future islands, White rabbits, Dissapears, Breton.

    Aantal moet toch mogelijk zijn.

  10. Jeroen

    @Ferraro: Ok dan heb ik niets gezegd maar dan echt afsluiter en dan niets meer of dj-afsluiter na een band die voor veel mensen al de afsluiter is? :-)

  11. Wesley

    Het kan toch ‘behoorlijk vol’ zijn door alle nieuwe namen die nog komen / al gepland zijn die we nog niet weten..

  12. Remco

    @Jeroen. Skrillex zou echt de afsluiter zijn (dus daarna ‘niets’ meer). Maar wie weet is er nog een vet ‘voorprogramma’ in de vorm van een grotere band. Wie weet wat Eric nog uit de hoge hoed kan toveren … Nog 90 – 100 bands te gaan in 1,5 maand!

  13. VUIG

    Natuurlijk is die line-up al zo goed als rond. Als ‘ie dat niet zo zijn zou je behoorlijk mis grijpen als festival waarschijnlijk. Lowlands vindt het leuk ons nog even te laten popelen en dat is marketing technisch gezien ook slim om zo die buzz levend te houden. Vorig jaar hebben ze hun namen volgens mij te vroeg vrij gegeven en kwam er de laatste vier weken weinig nieuws meer bij (en toen ging ook iedereen klagen). Waarschijnlijk smeren ze het wat meer uit nu. Volgens mij is alle niet-muziek nu wel zo’n beetje bekend.

  14. DefisDre

    Ja, precies. Volgens mij was er vorig jaar al veel meer bekend rond deze datum.

    Het programma zal al wel grotendeels rond zijn inderdaad.

  15. Dni

    Nog steeds beetje hopen op sub focus, netsky, good riddance, billy talent en all time low!

  16. Jeroen

    Blood Red Shoes in ieder geval niet. Even navragen op twitter leert dat ze niet op Lowlands mogen spelen omdat ze al op Pinkpop stonden

  17. VUIG

    @Jeroen Sinds wanneer is dat een regel? En Ben Howard, Miike Snow en Kyteman dan. Alle drie op Pinkpop gespeeld en alle drie bevestigd voor Lowlands. Kan me wel voorstellen dat aangezien er al drie Pinkpop acts komen de kans steeds kleiner wordt dat er nog meer artiesten naar Lowlands komen die al in Landgraaf stonden.

    Ik hoop stiekem nog op Mumford & Sons en The Hives en Keane staan op Pukkelpop dus die maken ook nog wel kans.

  18. Jeroen

    @Vuig dat is geen regel, dat is een antwoord van ze op de vraag ‘spelen jullie op lowlands dit jaar?’ op twitter. :-)

  19. Ferraro

    @VUIG: Keane wordt moeilijk: 17 aug op Pukkelpop, 18 en 19 aug op V Festival

  20. Jeroen

    Wel benieuwd of zelfbevestigingen die al een tijdje staan zoals the Maccabees nu officieel worden

  21. hersenpannetje

    Hoop wel een beetje op de smashing pumpkins. Brengen een nieuw album uit en tourtechnisch is het ook nog mogelijk. Daarnaast heb ik ook stille hoop op Travis….zelfde verhaal als de pumpkins.

  22. Jeroen

    Buitencategorie: Muse, nu ze komen met een nieuw album moet het kunnen. Te groot voor Lowlands lijkt me geen bezwaar want dat riep iedereen 1,5 maand geleden ook over de Foo Fighters

  23. Petjeikben

    @ DefisDre

    Vorig jaar op hetzelfde moment waren er slechts 3 namen meer bekend.

  24. Gunnar

    Muse komt niet naar Lowlands, wel naar het Ziggo Dome 17 december.

  25. dillinger

    Mijn grootste teleurstelling is het niet komen van Cloud Nothings. Beter gitaarherrie zul je dit jaar niet horen… en ze komen niet…
    Fuck!!

  26. LS

    Mag toch aannemen dat Two Door Cinema Club dinsdag bevestigd wordt?

    Sinds gisteren is iig bekend dat Maxïmo Park definitief afvalt. Volgens de site van tivoli spelen ze daar hun enige show in Nederland.

  27. Jeroen

    @Gunnar: heb je daar ook bron voor of gewoon een aanname?

    @LS: lijkt me wel, ook gezien ze een nieuw album klaar hebben

    Verder zou First Aid Kit goed kunnen nog.

  28. Taam

    Geef me The Hives en ik ben blij.. Kan ook nog gewoon voor de 19e, staan de 17e op Frequency en 18e op Pukkelpop..

  29. DefisDre

    @Petjeikben

    Dan verbeeld ik het me, maar voor mijn gevoel gaat het dit jaar veel slomer. Ik ben er klaar voor!

  30. Martijn76

    Van de Pukkelpop line up heel graag the Antlers, Grandaddy, Patrick Watson, the Shins, Afghan Whigs, Jamie N Commons en het heerlijk hippe Alt-J!

U kunt niet meer reageren.