Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

3FM-dj Michiel Veenstra: ‘Black Keys sluiten Alpha af’

De deejays van 3FM zijn meestal vrij goed ingevoerd in het muziekwereldje. Dus als Michiel Veenstra op donderdagavond tot twee keer toe meldt dat The Black Keys de Alpha af zouden sluiten, is dat voor ons iets meer dan een ‘gewoon’ gerucht. En dat willen we je dus niet onthouden.

In 3voor12-radio zat Veenstra te kletsen met collega-dj Roosmarijn over een meeting die middag met platenmaatschappijen. Dat die altijd ‘per ongeluk’ namen bevestigen voor festivals. Nadat ze eerst de naam Chef Special laten vallen voor Pinkpop 2012, vertelt Veenstra dat ‘The Black Keys de Alpha afsluiten’. Twee minuten later noemt hij de naam nog eens (luister zelf, na ongeveer tien minuten begint het gesprek).

‘De Alpha afsluiten’ zou er op kunnen duiden dat de Amerikanen op zondag acte de présence geven. Zeker is in elk geval wel dat ze in die periode in Europa zijn: in ons beste Deens hebben we net ontdekt dat The Black Keys een optreden hebben bevestigd voor 13 augustus in Tap1 in Kopenhagen. En van daar is het nog slechts 692 kilometer naar Biddinghuizen…

21 reacties

  1. Soft Drug

    HOERA!!!

    Hulde!!

    Fantastisch!!

  2. Robert

    Leuk! Alleen is mijn hoop op een echt goed line-up al weg. Geen Sigur Rós op je 20ste editie?

  3. Lekkerboeie

    Hele vette naam, maar als Headliner? Vind ik zwaar overdreven

  4. Soft Drug

    @Robert

    Nee, zonder Sigur Ros geen goede line-up natuurlijk…

  5. Gunnar

    Hulde!

    Ben ietwat voorzichtiger geworden sinds Giel Beelen vorig jaar Mark Ronson bevestigde. Niet gezien op LL11.

  6. maxporter

    @Lekkerboeie
    Valt nog wel mee. Ze staan bv in april als headliner op de vrijdag van Coachella (niet het minste festival). Ter vergelijk, voor de zaterdag staat daar Radiohead als headliner. Had ze gezien op Werchter 2010, en was erg onder de indruk. Laatste album is ook erg goed.

  7. Bas

    @Gunnar Mark Ronson bevestigde zichzelf toen min of meer, net zoals Maccabees dat afgelopen week deden. zeker is het pas als Lowlands zelf bevestigt of een band op de eigen site bevestigt

  8. Robert

    @ Soft Drug

    Nee, maar wat ik hier zie is een niet oplettend of fel genoeg boekings team. Laten we eerlijk zijn, Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós e.d. zijn toch de creme de la creme van de alternatieve muziek en als ze zo’n inkoppertje dan niet boeken in een feestelijk jaar als deze extrapoleer ik de rest van de line-up in mijn hoofd al.

  9. bou_ke

    Ik weet dat ze Coachella afsluiten maar ik denk dat dat inderdaad wat overdreven is.. Ik heb ze twee keer gezien en het is heel erg vet, maar het is niet echt groots. De oude liedjes doen ze (terecht) met z’n 2en. Misschien heb ik het mis, en het is nog altijd 1000 keer beter dan the Offspring. Maar het komt niet in de buurt van de extase die Sigur Ros, Arcade Fire of Radiohead kunnen opwekken..

    Kan The Cure niet nog?

  10. Ferraro

    Ben zelf benieuwd wat sowieso de definitie van de LL12 headliner is. Gevestigde (indie) naam of opstomende ‘nieuwkomer’ ? Wat is de koers die Eric wil / kan varen?

  11. 180492003

    Vorig jaar zei meneer Veenstra ook al dat 3 doors down naar Pinkpop zouden komen, was toen ook niet gebeurd. Het zou heel gaaf zijn als ze komen tho! Vorig jaar in de hmh gezien, en ik kan wel zeggen dat ik redelijk in extase was bou_ke.

  12. bou_ke

    to each its own. Ik heb de heren twee keer live gezien, in Paradiso en anderhalve week geleden in t Klokgebouw. Het is vet, het is goed maar niet het soort optreden waar je jaren op blijft terugblikken.
    (zoals bijvoorbeeld Muse, Radiohead, Arcade Fire, Portishead en Sigur Ros)

  13. witteman

    Als ze echt komen ben ik heel blij.

  14. SeeYouTwo

    Wowie, dat zou mooie afsluiter zijn, nu Radiohead, Arcade fire, Foo Fighters, Happy Mondays, Holy Fuck en Tori Amos nog!

  15. Fatbirdsdontfly

    SeeYouTwo: Je bent een vermoeiende pino, je vraagt om Radiohead terwijl altijd overal en ergens wordt uitgedragen dat die TE DUUR zijn. Gaat niet gebeuren. Nooit meer. FooFighters lijkt mij inmiddels ook te betwijfelen. Stadionbands.

  16. VUIG

    @fatbirdsdontfly In het interview dat Lowlove vorig jaar had met Van Eerdenburg gaf hij aan Radiohead nog wel aan te durven. Niet gek dat dat gerucht weer terugkomt. Ik citeer:

    “…Muse heeft hier een aantal keer gespeeld, maar kan niet meer. Red Hot Chili Peppers kan niet meer. Ze zijn te groot geworden voor Lowlands. Coldplay kan niet meer – niet dat je het zou willen. Snow Patrol kan volgend jaar waarschijnlijk niet meer. The Killers? Kan wel, maar die vragen zulke idiote bedragen dat het het voor Lowlands niet meer waard is…”

    “…Arcade Fire zou ik erg graag willen hebben. Interpol, Arctic Monkeys komen met nieuw werk. En het is altijd leuk als Radiohead een keer komt. Zijn eigenlijk te groot, maar ik zou het wel aandurven. Ja, dat zijn dingen die we wel op de kop zouden willen tikken dit jaar…”

  17. dillinger

    Vintage lowlands headliner, die Black Keys. Nu Wilco nog!

  18. Martijn76

    Wilco zie ik ook wel gebeuren nu ze het weekend ervoor ook op Haldern Pop staan! Zou mooi rijtje headliners zijn: Wilco – Radiohead – Black Keys…

  19. Alef

    Ik zou Bob Marley en the Wailers wel als headliner willen zien!

  20. dni

    Bob Marley is idd chill, wist niet dat hij weer tourde?

  21. Simba

    Sorry, maar Wilco is ook echt te groot hoor!

U kunt niet meer reageren.