Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Wij willen hamburger! En falafel! En…

Leuk, al die gezonde fruitshakes, watermeloenen en biologische groenten op Lowlands. Maar een festival is een feestje en op een feestje zijn we niet bezig met de vraag of de yoghurt wel linksdraaiend is of niet. Dus bovenaan onze peiling over jullie favo eten: broodje hamburger (14 procent), falafel (13), pannekoeken (12) en pizza (10).
Misschien moet het Voedingscentrum toch eens een tentje opslaan in Biddinghuizen. Als een soort antropologische studie van wat mensen eten als ze hun onder- en bierbuik laten spreken. Al is er ook goed nieuws: het is niet alleen meer het patatje-oorlog dat de klok slaat. Want ook de nasi, bami, loempia, kebab, roti, pasta en stamppot met vlaflip zijn niet aan te slepen.

Over antropologische studies gesproken: het meest fascinerende aan de peiling was nog wel het volgen van alle reacties. Een paar bijdragen willen we jullie niet onthouden:

 • wat is falafel? het klinkt namelijk heel smerig (lee den haas)
 • Pasta. Heerlijk met kaas-wat-eigenlijk-geen-kaas-is. (olafdb)
 • Die friet is echt uuuhhhllll op Lowlands (180492003)
 • snert! (davidd)
 • die tigduizend kippen die er doorheen gaan met al die vieze botjes op de grond kunnen eigenlijk echt niet meer… (bou_ke)
 • die kip wordt toch wel geslacht al gaat ie nou naar lowlands of de supermarkt (lee den haas)
 • dat is het standaardargument van iedereen die (te veel) vlees eet. onwaar natuurlijk (bou_ke)
 • Als je vroeger een vegetarier was, was je gewoon een erg luie indiaan!! (tomaarten)

7 reacties

 1. pongolesi

  Ik heb toch het liefst een broodje kip-braadworst, bij ons in de groep omgedoopt tot een broodje kiptampeloeris.
  Wat zeker terug moet komen (laatste jaren niet meer gevonden) is het everzwijn hammetje.

 2. Djoeke

  Heerlijk dat sommige van de reacties in het stukje gezet zijn, de mensen in m’n hoorcollegezaal kijken me allemaal raar aan omdat ik heel hard m’n best doe m’n lachen in te houden :p

 3. mclambo

  “die tigduizend kippen die er doorheen gaan met al die vieze botjes op de grond kunnen eigenlijk echt niet meer… (bou_ke) ”

  Amen! ik zie dat ook altijd met argensogen aan! (ben zelf 100% carnivoor). Ik denk dat altijd; doen die mensen dat thuis ook? Dat ze na het eten gewoon alles op de grond flikkeren? Zal wel een lekker zooitje thuis zijn bij die mensen :-(

 4. VUIG

  Inderdaad die everzwijnhammetjes!

  And whatever happened to the Hema rookworsten en gehaktballen?

 5. Richard

  Getsie ja, al die kippepootjes, die waren echt vreselijk vorig jaar. Wat een slagveld was dat. Hoop dat de bezoekers wat meer flexitarier zijn dit jaar :-).

 6. Marije

  Ik hou het op een pannenkoek met kaas, nom nom nom.

 7. Cleo

  Het leukste is als jew gewoon veel verschillende keuzes hebt. Wel veel Aziatisch de afgelopen keren, maar gelukkig heb je daarin ook weer genoeg variatie.
  En die kippenbotjes? Wat een verschrikking is dat zeg! Ik ben zelf helemaal gek op kip en hou van kluiven, maar ik vind niet dat dit soort vervuiling past op zo’n festival waar iedereen lekker in het gras wil kunnen zitten.

U kunt niet meer reageren.