Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Elftal nieuwe namen: onder meer De Staat en Eefje de Visser

Lowlands heeft zojuist elf nieuwe acts bekendgemaakt. Een aantal bevestigde zichzelf al eerder, maar er zit ook volkomen nieuw spul bij. Wat opvalt is dat er lekker van eigen bodem gesnoept wordt: Neerlands vuigste rockband De Staat komt, net als de lieflijke Eefje de Visser en de hiphop van Boef en de Gelogeerde Aap.

Verder: Seasick Steve, Odd Future Wolfgang Kill Them All, Beardyman, Other Lives, The Inspector Cluzo, Edward Sharpe and The Magnetic Zeros en La Boutique Fantastique.

51 reacties

  1. MarkvdrHeijden

    Ben ik de enige die de gehele line-up tot dusver erg vind tegenvallen? Er is eigenlijk nog geen een band die ik wil zien. Of er moet wel heel veel voor mij onbekend talent bij zitten.
    Enige uitzondering, mijn persoonlijke favoriet: Arctic Monkeys.

  2. Plien

    Seasick Steve is best vet.

  3. MarkvdrHeijden

    En met willen zien bedoel ik de moeite nemen om er naartoe te lopen.

  4. Plien

    Ben het (deels) met je eens Mark

  5. Rachelle

    @MarkvdrHeijden Ik zou zeggen, verkoop je kaartje! Er zijn zat mensen die namelijk wél vinden dat er hele toffe dingen komen en die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen…

  6. mclambo

    Ik deelde eerst dezelfde mening als jullie, maar na wat inspanning heb ik mezelf eens bekend gemaakt met wat van de namen, en ik verwacht dat ik me zeker ga vermaken! Van oudsher is Lowlands ook een festivalvan de niet-grote namen, toch?

  7. Nwalker1989

    mwah.. wederom een mwah.. Het word idd wel een mooi feestje, dus het maakt niet heeel veel uit, maar ik verwacht toch stiekem wel nog een paar grote namen.. stiekem..

    en waarom duurt t dit jaar zo lang voordat er namen bekend gemaakt worden? normaal was de line-up toch net na pinkpop bekend? of herinner ik me dat verkeerd?
    maarja, de spanning blijft er wel in zo natuurlijk ;)

  8. Lisa

    Edward Sharpe! Superrrrrrrvet!

  9. Sam

    De Staat! Odd Future! Steve!

  10. MarkvdrHeijden

    Ik ga zeker en ben er ook zeker van dat ik het leuk ga hebben. Maar waar ik bij eerdere edities me van tevoren verheugde op bepaalde optredens, heb ik dat nu nog nauwelijks. Maar er komt nog meer.

    Ik moet wel toegeven dat ik zelf ook niet direct kan zeggen wat ik wel wil zien. Misschien is het aanbod zo versnipperd dat het niet alleen voor Pinkpop moeilijk is om naast de headliners voor een goede line up te zorgen, maar ook voor Lowlands.

    Of ik moet me meer verdiepen in de bands die wel komen.

  11. Michael

    Beardyman is vergeten te noemen in dit artikel. Die gast is crazy. Geniale muziek ook. Zin an.

  12. Peter

    @Michael Bedankt, die staat er nu bij!

  13. Capzilla

    Er staat mijn inziens vreselijk veel leuks op Lowlands dit jaar. Dit dus: “Of ik moet me meer verdiepen in de bands die wel komen.”

  14. dni

    waar blijven nou die headliners…..
    white lies
    chemical brothers
    foo fighters

  15. dni

    waar blijven nou die headliners…..
    white lies
    chemical brothers
    foo fighters

    om maar als voorbeelden te noemen, want nu zijn het nog niet echt headliners…

  16. pongolesi

    @dni

    Interpol en Arctic Monkeys kun je wel headliner noemen denk ik zo.
    White Lies zou trouwens wel erg zijn he, al 2 keer eerder een matig optreden verzorgt op lowlands in de laatste 3 jaar.

  17. dni

    klopt, arctic en interpol headliner, evenals elbow, offspring, skunk anansie en within temptation. Tel ik er nog maar 6, veeeel te weinig voor 3 dagen….

  18. Alef

    meh.

  19. MarkvdrHeijden

    Of je ze nu headliners noemt, ik vraag me af welke bands nu met gemak een Grolsch tent vullen, laat staan de Alpha. Zijn er niet zoveel.

    Maar nu genoeg gezeurd van mijn kant. :-) Er komen nog meer acts en ik ga er zelf alles aan doen om er een fantastisch weekend van te maken.

  20. Pim Prins

    Mark verkoop alstublieft uw kaartje als je Lowlands vind tegenvallen. Man ik dacht dat vrouwen konden zeuren. Roeien met de riemen die we krijgen, ik heb me aardig verdiept, maar er staan zeker wel geniale bands! Ontdekken is het toverwoord tijdens Lowlands 2011, denk?

  21. René

    Één band zou mijn Lowlands 2011 compleet maken en dat zijn de Foo Fighters!!!!

  22. Ferraro

    Met nog 5 weken te gaan voor 95% vd programmering (Programmakrant is eind juli bij NRC next te vinden) ben ik al waanzinnig tevreden. Niet dat er zoveel acts zijn die ik wil zien, maar vooral nieuwe acts die ik nog wil gaan ontdekken. Heb ik enorm veel zin an!

  23. Ferraro

    Heb vertrouwen in de programmeurs, tot nu toe hebben ze ons nog nooit (sind 1735) in de steek gelaten. Nog 60 – 70 muziekacts te gaan !!!!

  24. MarkvdrHeijden

    @Pim Prins:
    Dat doe ik lekker niet. En op Lowlands ga ik lekker door met zeuren. ;-)

  25. Gijs

    Bizar dat niemand Rise Against noemt als headliner, in mijn opinie de grootste naam tot nu toe

  26. Alex

    En waarom zou Bullet for my Valentine geen headliner zijn?

  27. Quenn

    Arctic monkeys was 2 jaar geleden op leauwleands echt ruk.. beter niet dus (:

    Wat dachten jullie van nog een rondje Deadmau5 en Bloody Beetroots?
    Dan ben ik echt wel tevree^^

  28. Ties

    DE STAAT, YEAH!!

  29. Farawayfromacrossthesea

    Het is moeilijk uniform te zeggen wat wel of geen goed programa is. Dat maakt het zo vreemd als iemand roept; deze line up stinkt. Wat stinkt er dan?

    Wat me tegen staat, zijn de acts die al vaker op lowlands stonden. Zonde toch, of terecht? Ook jammer is de Lima buiten, mag van mij wel weer in dat knusse geel blauwe tentje.

    De toevoegingen edward sharpe+tmz en seasick steve is super cool! Hopelijk komt er aan de rnr kant (de niet emo kant) nog wat lekkers bij, king khan and the shrines, black lips, strokes ofzo

  30. Ferraro

    @ Gijs, Alex; Rise against en BfmV als headliner ? Best mogelijk, maar ik zie dat niet voor Alpha of Golf.@Quenn. Deadmau5 en Bloody Beetroots komen niet, wat zijn jouw alternatieven ?

  31. maxverbaas

    Ik verwacht zelf nog wat meer dubstep/drumandbass-georienteerde artiesten. Flux Pavilion of Doctor P zoiets, toch wel de grote namen in de dubstep-community. Verder qua drumandbass misschien de live-gerichte Dirtyphonics.

    Vind zelf de line-up nog tegenvallen. Ik heb nog hoop..

  32. dillinger

    Met verbazing lees ik telkens weer de verwachting van sommigen dat er nog wel grote namen zullen volgen. Kun je op je buik schrijven! Er zijn deze zomer geen andere grote alternatieve namen beschikbaar dan degene die er nu staan.Kijk eens rustig naar de line up van Pukkelpop. Ook daar moeten The Offspring en dEUS op zaterdag de kar trekken. Zij hebben Foo Fighters en Eminem en wij Interpol en the Arctic Monkeys en daarmee is de koek gewoon op.

  33. Rob

    Line up is nu al vet! Weg met de Alpha en twee kleinere tenten terug plaatsen. Nog meer ruimte voor intieme kippenvel concerten in gezellige overvolle tenten met opkomend talent! Dat is Lowlands!

  34. Rule

    Ik moet toegeven dat ik ook nog echte uitschieters mis, ookal ben ik erg conent met namen als beady eye, skunk anansi en chase & status. Maar ik ben bang dat mijn ‘been there done that’ gehalte gewoon te groot is na 10 jaar lowlands. En laten we eerlijk zijn, lowlands is altijd al meer een festival geweest van de bijzondere onbekende dan van de gevestigde orde… Ik kan ook dit jaar weer niet wachten!!!

  35. Koen

    Dat is toch het hele ding van Lowlands! muziek ontdekken…
    Voor grote headliners die ik perse wil zien ga ik wel gewon naar het concert van de band zelf. en als je moeite wilt hebben om bij een podium te komen dan kun je beter naar een massaal festival als rockwerchter gaan!

  36. timoteus

    Kanye West en The Prodigy zijn nog beschikbaar als grote namen, maar de eerste zal te duur/veeleisend zijn gok ik en the Prodigy zal neem ik aan afvallen omdat de line-up dan qua headliners niet heel veel verschilt van twee jaar terug. Ik verwacht ook geen grote namen meer. Tot dusver vind ik de line-up dit jaar juist heel erg vet, terwijl ik heel veel mensen het tegenovergestelde zie schrijven. Ik ga al 6 jaar naar Lowlands en dit is eigenlijk het eerste jaar dat ik LL de line-up van Pukkelpop vind overstijgen!

  37. walterschen

    Arctic monkeys en dEUS staan allebei op vrijdag en interpol en The Offspring allebei op zondag. Ik vraag me wel af wie dan van de huidige line-up de alpha zou moeten afsluiten op zaterdag..

  38. W

    Ik heb liever veel onbekende bands zodat ieder zijn eigen muzieksmaak kan bevredigen, dan een paar ‘grote’ namen als Foo Fighters, wat ik echt verschrikkelijke over-the-top, cliche ‘rawk yeah yuuh’ muziek vind. Maar ja, ieder zijn smaak.

  39. Djoeke

    Voor de echt grote namen ga je maar naar Pinkpop, dat is niet denigrerend bedoeld, want ik ben er dit jaar ook heen geweest en heb me prima vermaakt. hartstikke leuk om Kings of Leon, Coldplay en The Foo Fighters een keer te zien, maar geef mij maar m’n oude vertrouwde Lowlands waar je keuze hebt uit honderden namen en nog eens een keer blij verrast wordt door een bandje wat je niet kent in plaats van al die bekende succesnummertjes. Verder vind ik de line-up tot nu toe heel erg gaaf! The Offspring, Floggin Molly, Chase & Status, ik wou dat het al eind Augustus was! want wat mensen ook zeggen, de sfeer op pinkpop is niet echt geweldig, wat een duffe boel.

  40. _different_

    Ik heb net ongeveer de halve line-up nog een keertje doorgelezen… Ik ga heel druk worden deze Lowlands! Vrij weinig wat ik ken (muziek-noob hier) maar heel veel wat me heel interessant en tof lijkt :D

  41. 180492003

    Ik snap het niet helemaal, dat gezeur op de line-up. Ik vind tot nu toe de line up echt beter dan vorig jaar! Het aanbod aan indie bandjes in in mijn ogen veel minder, wat ik heel fijn vind. Meer hiphop dan vorig jaar, maar mag van mij nog wel wat meer :). Want The Roots is gewoon een geweldige naam die de Alpha of Grolsh met gemak helemaal vol krijgt, en anders Elbow wel.

    En om het dan over Pinkpop te hebben, die line-up van dit jaar was echt dra-ma-tisch, als je dan voor grote namen naar een festival gaat, ga dan naar Rock Am Ring of naar Werchter.

  42. Yoren

    Laten we nu:
    A. Zeiken over de line-up
    B. Zeiken over het ontbreken van grote namen
    C. Zeiken over zeikerds
    D. Zeiken over de relatie van de uitverkochte kaartjes en de personen genoemd bij punt A.
    E. Zeiken over het tempo dat namen bekend worden gemaakt.

  43. Bard

    Dan ga ik voor optie F. Zeiken van het bier.

    Kende Beardyman alleen van dat oude keuken-filmpje. Zit nu show te kijken (http://www.youtube.com/watch?v=qciVXUHTN10). Holy shit was is dat goed, en nog grappig ook. Must see! :D

    En zo heb ik de afgelopen maanden al vele goede bands en acts ontdekt, dankzij Lowlands, Rrrrrrespect!

  44. Ferraro

    Dat is ‘m ! De Alpha hoofdact op zondag: Beardyman!

  45. QStel

    Zou Pulp (vandaag op Glastonbury) misschien nog kunnen?

  46. QStel

    Heb even op site van Pulp gecheckt. 18 aug in Portugal en 20 aug in Griekenland dus dat gaat niet lukken.

  47. Ferraro

    @QStel: Pulp zou idd mooi zijn, en ik heb de hoop nog niet opgegeven…

  48. jopie-vreetzak

    ben nu al erg blij met de line-up alleen Mando Diao mist nog :P

  49. Ziggy Stardust

    Cage The Elephant, Interpol, Chase & Status, De Staat, Crystal Fighters, Elbow, Fleet Foxes, The Naked And Famous, Dewolff, de Jeugd…. Mijn Lowlands kan nu al niet stuk hoor. Grote namen zullen wel niet meer komen maar /care.

  50. lorenzog90

    Ik vind het ook gewoon zwaar tegenvallen. Als ik nog de kans had kunnen krijgen om naar Werchter te gaan had ik het gedaan. Zit nou niet echt te wachten op geldvangers als the offspring en de ”nieuwe” oasis.
    Zijn vooral veel bands die 1 hitje op mtv brand new hebben maar de rest van het album gewoon ruk is. De mensen die zeiken over the arctic monkeys van 2 jaar geleden zijn denk ik niet naar paradiso geweest vorige week, want dat was gewoon bijzonder goed!

  51. Paco

    Zoals de meeste zeggen, Lowlands heeft nooit echt grote headliners! Meestal coming up bandjes, aangevuld met wat grotere bands! Van mij mag Moby er nog wel bij, maar voor de rest staan er prima bands. Gewoon ff je huiswerk doen. En anders is er ook nog altijd genoeg vermaak. Alleen jammer dat de magneetbar er niet meer is, want dat was het beste tijdverdrijf tussen de optredens door!

U kunt niet meer reageren.