Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Programma Lowlands University bekend

Dat er tijdens Lowlands niet alleen hersencellen worden afgebroken, maar ook wat opbouwends gebeurt in die regionen is elk jaar weer een geruststellende gedachte voor de thuisblijvers. Ook deze zomer zijn er weer een aantal toonaangevende sprekers uitgenodigd voor de festivaluniversiteit van Biddinghuizen.

Wat dacht je van oud-minister Jan Pronk, die ons haarfijn kan uitleggen dat terwijl wij de ene consumptie na de andere verorberen, dit in andere landen niet zo vanzelfsprekend is? Of neurobioloog Dick Swaab, die ons precies kan uitleggen wat er met ons lichaam gebeurt wanneer we weinig slapen, veel drinken en ‘slecht eten’? Ook essayist Rob Riemen, hoogleraar moleculaire genetica Jan Hoeijmakers en hoogleraar sterrenkunde Rens Waters zullen achter het spreekgestoelte plaatsnemen. Boeiend toch?

10 reacties

  1. Jeurisz

    eeeumh juist,
    misschien heb ik nog wel een gaatje in mn overvolle schema

  2. Jeurisz

    wel goed dat ze dit doen overigens

  3. Wenckert

    Molceulaire genetica? Neurobiologie? Zelfs zonder liters bier op is dat al niet te doen!

  4. Daan

    nou zo goed vind ik de meeste muziek acts niet dus ik denk dat ik er wel even naar toe ga.

  5. bou_ke

    Dick Swaab is een redelijke populist als wetenschapper (dat maakt m niet minder goed). Is erg goed behapbaar, ook als je er verder niets van weet. Wel controversieel. Heeft veel gepubliceerd over de breinen van vrouwen t.o.v. mannen, homoseksuelen en criminelen. Lekker.

  6. Quenn

    Ga al jaren naar Nexus-Instituut Conferenties en dat is een project van Rob Riemen. Ik heb de beste man dus al een aantal keer horen spreken en moet zeggen dat hij best aan te horen is zolang hij niet overgaat op een erbarmelijk slecht engels.
    Ook komt hij vaak terug op zijn ‘stokpaardje’, het hedendaags fascisme van Wilders, Berlusconi en die kliek. Is de eerste keer interessant, wordt later vaak vermoeiend gevonden.
    Ik denk dat ik em op Leauwleands maar even skip ;)

    ^^

  7. Ferraro

    Volgens mij is na bekendmaking van LL University -op de films na- zo’n beetje het hele ‘niet-muziek’ programma bekend. Kunnen we ons mooi concentreren op de nog bekend te maken namen.

    Eind juli is zo’n beetje 99% van de hele LL line-up bekend. Dat betekent dat we binnen 2 maanden nog zo’n 90 – 100 namen te goed hebben!!!!

  8. Djoeke

    Ben zelf nog nooit naar Lowlands University geweest tijdens Lowlands, maar ik vind het wel een heel goed initiatief. Momenteel ben ik Dick Swaab’s boek aan het lezen, dus heel misschien ga ik nog even kijken, als er dan niet op 1 van de tientallen andere podia een gave band staat ;]

  9. Nooitgedacht

    naar Dick Swaab en Jan Hoeijmakers ga ik denk ik wel toe is toch wel heeel intressant, en kan ik zeggen dat ik nog iets geleerd heb op lowlands hahah

  10. Lychez

    Ohw klinkt best interessant :)

U kunt niet meer reageren.