Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Llowny Planet (1): Happy Camper, Skrillex en Frank Turner

Lowlands is niet het festival dat leunt op de grote namen; juist de enorme diversiteit is de kracht. Onder de oppervlakte van Arctic Monkeys, The Offspring en De Jeugd van Tegenwoordig ligt veel fraaie muziek te wachten op ontdekking. Tot aan het festival (in samenwerking met nrcnext.nl) elke week drie acts die het verdienen om bekeken en beluisterd te worden. Happy Camper, Skrillex en Frank Turner, bijvoorbeeld.

Happy Camper

Een buitengewoon sympathiek project van eigen bodem. Job Roggeveen, toetsenist van El Pino & The Volunteers, verschuilt zich achter het geanimeerde yeti-poppetje Manfred, die, een beetje zoals we dat van Gorillaz kennen, het gezicht van de band is op albumhoezen en in videoclips. Op het album van Happy Camper draaft een breed gezelschap Nederlandse artiesten op voor gastbijdragen. Onder meer Janne Schra (Room Eleven), Tim Knol en Blaudzun zingen mee – ook op Lowlands.

Happy Camper speelt zondag om 18.10 uur in de Lima

Skrillex

Was Lowlands een keukenkastje, dan was Skrillex de blender. Verwacht versnipperde samples en verscheurde beats van deze 23-jarige jongen uit Los Angeles, die zelf zegt Aphex Twin en The Prodigy als inspiratiebronnen te zien. Zelf voegen we daar dan nog The Bloody Beetroots aan toe, de act die vorig jaar de Bravo ondersteboven zette. Skrillex leunt wat minder op een zware bass, maar is net zo goed in staat een volle tent even te doen vergeten dat er ook nog een buitenwereld is.

Skrillex speelt zondag om 23.45 uur in de Bravo

Frank Turner

Je kijkt wel even op als je Frank Turner, singer-songwriter met houthakkersblouse, op YouTube het massaal toegestroomde publiek van het Britse muziekfestival Reading ziet bespelen. Duizenden schreeuwen zijn teksten woord voor woord mee. Die bekrulde Brit kan dus wel wat, ook al levert zijn naam aan deze kant van het water nog niet veel meer op dan wat opgehaalde schouders. Als we nu allemaal alvast ‘Photosynthesis’ uit ons hoofd leren, is het straks op Lowlands het ultieme meeschreeuwmoment.

Frank Turner speelt zondag om 13.25 uur in de Grolsch

Op nrcnext.nl en lowlove.nl in de komende weken meer onbekende pareltjes van het Lowlandsprogramma.

15 reacties

  1. Henk

    Ook bij Frank Turner het filmpje van Happy Camper?

  2. Koen

    Volgens mij is die laatste youtubelink geen Frank Turner. ;)

  3. brokenbranches

    Thanks! Hij zag er een beetje harig uit inderdaad :D

  4. t0mmyb0y

    Dit vind ik nou een goed artikel, heb meteen happy camper en skrillex aangestipt in het blokkenschema. Misschien dat ik Frank Turner ook nog wel even meepak op weg naar de Alpha voor De Staat op zondagmiddag.
    Top!

  5. mclambo

    Hmm, ik ben sinds vanmorgen niet zo heel blij meer :(

    Het programma van dit jaar lowlands was al wat minder hapklaar dan andere jaren. Ik heb me de afgelopen weken helemaal suf-geluisterd naar de voor mij onbekende bands (zeg 90% van het programma) uiteindelijk zijn er 3/4 bands waarvan ik helemaal verrast ben, en ze zeker wil gaan zien! Draaien ze allemaal op zondag avond en nacht :( :( :( Dan ben ik meestal al weer thuis; want maandag werken…

    zo ook Skrillex

  6. Kranic

    Helaas is dat dan wel weer de Zedd remix. Ook goed, maar dan wordt het helemaaal electro! ;-)

    Meneer Skrillex zit wat dat betreft meer op het melodieuze electro-dubstep vlak.

    MAAR zeker een aanrader :)

    http://www.last.fm/music/Skrillex

    Origineel:
    http://www.youtube.com/watch?v=WSeNSzJ2-Jw

    Andere track:
    http://www.youtube.com/watch?v=F21aifX0lZY

  7. Jasper

    Erg jammer dat Frank af moest zeggen voor Club Llow!!!

  8. 180492003

    Skrillex is een van mijn favoriete namen van dit jaar! Helaas staat hij al om 23:45, dan heb ik geen tijd om tussen Aphex Twin en Skrillex lekekr biertjes te gaan drinken op de camping :(

  9. Plien

    Ik heb ook zo’n fucking zin in Skrillex ! Woah !

  10. maxverbaas

    Ook onwijs veel zin in Skrillex. Neem mn gopro-camera mee haha (sport-camera, kijk maar op youtube)… kijken of ik er wat leuks mee kan daar.

  11. Daan

    Skrillex is einbaas.
    Jammer dat noisia of netsky niet geboekt zijn. Anders hadden we ook nog wat goeds uit de benelux.

  12. Chelsea

    Peter , Vergeet je Nymfo niet!

  13. Chelsea

    Daan , Vergeet je Nymfo niet!

  14. maxverbaas

    Nymfo is een beetje “oude” dnb. Als je kijkt naar Pukkelpop, die hebben Nero, Netsky, Camo & Krooked en natuurlijk DJ Fresh. Snoeihard.

  15. Chelsea

    Ja dat wat jij noemt is meer liquid , vind ik zelf ook heel fijn ( fijner misschien wel ) , maar nymfo draait als afsluiter en dan gaat mijn voorkeur toch naar het wat harde werk… Maar inderdaad , beetje liquid was ook niet weg…

U kunt niet meer reageren.