Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Nieuwe namen! Beats en bleeps van Amon Tobin, Fake Blood, Apparat e.a.

Zoals beloofd maakte Rapid Razor Bob vandaag een hoop Beats en Bleeps bekend. De grootste verrassing is de Braziliaan Amon Tobin die onlangs nog met de jawdropping visuals van zijn ISAM Live show de Melkweg op zijn kop zette.

Enkele andere mooie namen zijn Fake Blood, Tom Trago, Apparat, Chromeo en The Gaslamp Killer. De laatste twee gooiden vorige week nog hoge ogen tijdens Pitch. Trago en Apparat hadden ons al verklapt dat ze in Biddinghuizen zouden verschijnen. Dit gold ook voor Zombie Nation, Azari & III, Bittereinder, Factory Floor, SBTRKT, Seth Troxler en Makam. Ook blijkt dat Lady Aïda’s grote wens uit komt: ze mag haar jubileum op Lowlands vieren. Gefeliciteerd!

Andere bevestigingen zijn Jackmaster, AKS, Cinnaman, Drop The Lime, Kakkmaddafakka, Deatbeat, Emalkay, Ghostpoet, Feed Me, Free The Robots, Gomes, Grooverider, Palmbomen, Loefah, Kyle Hall, Tensnake, Nymfo en ROD.

Deze en al eerder bevestigde namen zijn uiteraard weer te beluisteren via onze Spotify playlist.

44 reacties

  1. Muppy

    Yeah Fake Blood!

  2. gaborw

    Super namen!
    Fake Blood, Tom Trago, Chromeo, TGLK(!), Emalkay, Feed Me, Gomes, Loefah & Nymfo, zo blij mee allemaal!!!

  3. Antoine26

    Oja…:S, Beats en Bleeps is sowieso niet echt mijn ding maar
    er zit weinig bekends tussen voor mij…Tot nu toe wel weinig DnB valt me op

  4. Plien

    Misschien ben ik toch niet zo bright-minded als ik dacht, maar wederom zeggen deze namen mij echt helemaal niks !

    Maar wie weet zit er wat tussen :)

  5. Klaas jan

    Tensnake, Kyle Hall, jackmaster.

    Ik ben er blij mee :)

  6. Ferraro

    Yesyesyes! Blij !

    @Plien; mooie reden toch om op ontdekkingsreis te gaan! Er zitten echte pareltjes bij.

    @Klaas Jan: Helemaal met je eens! Ik voeg er graag aan toe: Lady Aïda, SBTRKT, Emalkay en Cinneman.

  7. Skyscrapercitizen

    Prachtig! Amon Tobin in Melkweg was magisch, geweldig dat hij nu ook op Lowlands staat! Voor mij nu de hoofdact, en er waren al zoveel mooie namen!

    Iedereen die nu nog over de line up zeurt moet verplicht zijn kaartje bij mij inleveren… :)

  8. Mr.T

    SCHIJTLISJT… kom op LL toch! WAAR blijft de rock, punk ska, reggae, metal… etc etc etc

  9. jeleen

    fake blood, wow hell yeah

  10. hendrix lover

    jezus ben ik voor niets naar pitch geweest alle artiesten komen ook naar lowlands. maar pitch was wel vet

  11. VUIG

    @Hendrix Lover Het was mij ook al opgevallen. Tel nu al 12 dubbele boekingen. Denk dat ze op deze manier mooie dealtjes hebben kunnen sluiten met die artiesten. Vind het eigenlijk niet echt kunnen, vooral omdat Lowlands er ook zo’n reclame mee maakt. Het is toch een deel van hetzelfde publiek die in de Xray en Bravo staan die ook naar Pitch gaan.

    Amon Tobin staat met stip in mijn top drie artiesten die ik wil zien. Ben wel erg benieuwd hoe het geregeld wordt. Staat hij gewoon in de Bravo of pakken ze misschien de Alpha (met zo’n show). En hoe zit het met opbouwen van dat decor? In de ochtend en een backdrop ervoor of heel lang pauze DJ’s ervoor?

  12. vinnie

    Erg mooie lijst! Maar van mij mag dan de rest van pitch ook komen hoor! Zoals nicolas jaar, hudson mohawke, flying lotus, mount kimbie, dorian concept!! Ook al stonden er hier een aantal van vorig jaar al op lowlands (heb toen hudmo en flylo gemist). Al met al erg goed bezig zo!

  13. Taam

    Ik ben er ook wel tevreden mee! Kende echt bijna niks maar heb even alles op spotify geluisterd en er zitten wel wat hele mooie tussen waar ik me nu al op verheug.. Weet iemand trouwens hoeveel namen er nog uberhaupt bekend gemaakt moeten worden? Ik bedoel, de programma krant komt al over 2 weken..

  14. hendrix lover

    @taam krant welke krant ?

  15. Cro

    Nog een klein beetje drum n bass en reggea en voor mij is de line-up Perfecto!

  16. Taam

    @ hendrix lover, op 28 juli wordt voor het eerst het blokkenschema bekend gemaakt in de metro en tegelijkertijd komt dan de programma krant uit, de krant met alle informatie over LL. Maar op dat moment zijn dus alle namen bekend, dus ik vraag me af: moeten we daar op wachten of worden de overige namen nog daarvoor bekend gemaakt?

  17. vinnie

    @Taam, in de metro?? Voor niets een 2-maanden abo op nrc-next genomen dan….

  18. VUIG

    Programmakrant zit de 28ste (inclusief blokkenschema) gewoon gratis bij de NRC Next inderdaad.

  19. Ferraro

    @Taam. Er zijn zo’n 190 (muziek- en niet muziek) namen bekend. Als ik dit vergelijk met het aantal namen van LL 2010 dan verwacht ik nog 30 – 40 namen. Die zullen wel a.s. donderdag bekend worden gemaakt. Mooi vooruitzicht toch?

  20. Taam

    Oh sorry NRC next kan ook, mijn fout. Daar zit dan de programma krant bij, maar metro plaats het blokkenschema volgens mij ook altijd op dezelfde dag.. Maar nu ben ik niet meer zo zeker van me zaak haha.
    @Ferraro: kijk dat is mooi. Hopen dat je gelijk hebt qua aanstaande donderdag!

  21. Bard

    Suuuper lekker rijtje namen weer hoor :)
    Benieuwd wat ze nog voor ons in petto hebben. Ik hoop toch nog op 1 knaller á la Chemical Brothers of Foofighters. Maar dat deze LL niet meer stuk kan en er weer pijnlijke programma keuzes gemaakt moeten worden is al zonneklaar. ZIN!IN!LOW!LANDS! :D

  22. Ferraro

    Ik hou het erop dat er nog wat verrassingen bekend worden gemaakt de laatste week voor het schema (of is dat wishful thinking?). Ik mis sowieso het film programma nog. Vet tevreden tot nu toe. Kan alleen maar beter worden…

  23. Merijn

    Vast een mooi lijstje als ik jullie zo hoor, ken er helaas niks van…. Ik hoop wat namen betreft nog op 1 ding: Radiohead.

  24. _different_

    Ik ken zo goed als niks… Heerlijk :D Dat gaat dus een hele hoop dingen ontdekken worden!

  25. Wesley

    Via Twitter laat Kraantje pappie ook op lowlands te zijn, met een RT van Jiggy dje, Tevens heeft Jiggy dje gezegd in een oude tweet, als kraantje pappie op lowlands staat pak ik ook een mic, Belooft wat!

  26. Mr.T

    … word er niet echt vrolijk van.
    Er zullen +/- nog 10 muzieknamen maar bijkomen gekeken naar afgelopen jaren Lowlands.
    Meer punk, ska, echte rock geen INDIE en nog een goede vervanger voor BfmV! Dus:
    Bring Me the Horizon, As I Lay Dying, The Black Pacific, Deftones, Suicidal Tendencies, No Use For A Name, New Found Gloury, Yellowcard, Bouncing Souls, Bleed from Whitin, Mighty Mighty Bosstones, Panteon Rococo, Skindred, Zebrahead, Dropkick Murphys zijn in de buurt….

  27. GFTU

    @Mr.T Deftones iig niet. Hebben al concerten op vr, za en zo.

  28. DkkR

    @VUIG: Amon Tobin zal inderdaad na een andere DJ set komen. Zelfde was met Plastikman vorig jaar. Die show had ook wat tijd nodig om opgebouwd te worden..

  29. Duijvenbode

    @Mr.T

    Als je géén Indie wil zit je met Lowlands op het foute festival.

  30. Mr.T

    Duijvenbode, na die uitspraak ben ik benieuwd hoe lang je al op Lowlands rondloopt?
    Kort door de bocht is(was) Lowlands een festival met alle genres op gebied van muziek, theater, cabaret, etc. Voor iedereen zat er wel wat tussen, DAT was net het charme van het festival. Om op 1 festival tussen de metalheads, punkers, dancers, skankers, hippies, rastafari te lopen. DAT is niet meer, Lowlands gaat de laatste jaren de popi-jopi kant op. De mensen, de acts, helaas. Maar goed, aan alles komt een eind en er staan ook weer leuke festivals op.

  31. Bard

    Heb je helemaal gelijk in Mr.T

    Hmm ja of je word gewoon OUD!!

  32. Ferraro

    De mix van stijlen is idd wat veranderd de laatste jaren, maar er blijft genoeg moois en genoeg te ontdekken over. Misschien dat de laatste lichting namen iedereen nog wat blijer kan maken.

    Ik ben igg nu al helemaal happy!

  33. Bas

    Amon Tobin, Fack Yeah! http://www.youtube.com/watch?v=WLrt7-kIgIM&feature=related Dit is toch zo ziek gewoon!

  34. Mr.T

    OUD?! En bedankt… ben 26 lentes jong, heb 8x LL meegemaakt, 1x Pukkelpop. Ik denk dat ik nog onder de gemiddelde leeftijd zit op LL.

  35. VUIG

    Eens zien. We hebben vooralsnog hiphop in drie talen, metal, ska, jazz, indie pop en rock, alternative, reggae, electro, house, dubstep, DnB, techno (waaronder syrische), soul, disco, ambient, wereldmuziek, een japans experiment, mariachi, new wave, blues, singer/songwriter, en, en, en….

    Dat is inderdaad maar een eentonige popi jopi bende….

    Wat een kul, @Mr T! Dat er weinig van jouw exquise gading bij zit betekent niet dat het een eentonige line-up is.

  36. VUIG

    En iemand die pas 26 is maar zichzelf nu al “26 lentes jong” noemt heeft op z’n minst een oude ziel ;)

  37. Mr.T

    @VUIG… paar dagen terug heb ik een uitgebreide “analyse” gemaakt, websites, myspace, youtube live concerten, downloaden etc van alles zo bekeken.
    Dus NIET naar het genre wat LL er aan hangt hè, dat gaat soms totaal niet op!
    160/170 muziekacts:
    2x metal – 2x punk/rock – 2x “SKA” – 1x reggae.
    24x indie/rock
    31x electro/techno/house
    10x dubstep
    9x singer/songwriter
    2x metal
    2x punk/rock
    2x “ska”
    1x reggae
    Voor mij is de variatie er vanaf gegaan.

  38. VUIG

    Voor mij niet, zeker als je kijkt naar je twee grootste groepen indie/rock en electro/techno/house. Binnen die groepen zit nog zoveel variatie, dat je ze eigenlijk niet onder een noemer kan stoppen. Mis ook de categorie hiphop nog in je lijstje.

    Maar goed, de namen die nog bekend worden gemaakt zullen ongetwijfeld meer in je straatje passen (al verwacht ik nog wel een door jou gehate bak indie artiesten). De Bravo en Xray zijn voor het grootste gedeelte gevuld volgens mij.

    Heb ook nog eens in het programmaboekje van vorig jaar gekeken en tel daar 152 muziekacts (exclusief pauze DJ’s en thema-avonden). Lowlands heeft tot nu toe 123 muzieknamen bekend gemaakt. Wanneer er geen tent vervalt zouden er dus nog zo’n 30 namen bekend gemaakt moeten worden. Zo’n 20% nog dus.

  39. Mr.T

    Oke, ik haat indie niet haha. Vind het alleen sonde, want op die plekken hadden ook andere dingen kunnen staan. Hoeft niet perse mijn genre, smaak te zijn, maar meer variatie. Ik heb idd. DJs meegerekend. Ik doe maar een greep in bepaalde genres idd. hiphop, jazz, balkan, britpop, folk staan er ook nog maar ook die maar weinig.

  40. VUIG

    Ik denk dat we het niet eens worden of de programmering nu wel of niet gevarieerd is. Maakt ook niet uit :)

    Ik duim in ieder geval met je mee op nog een paar mooie namen. Zit wat mij betreft al genoeg moois tussen, maar hoop stiekem op nog op een aantal acts. Laten we het wishful thinking noemen…

  41. Mr.T

    Goede punknaam + goede skaband + goede vervanger voor BfmV en ik ben tevreden.

  42. Martijn76

    Pukkelpop maakt vandaag Kasabian bekend, hoop dat die ook in de polder komen optreden. Daarnaast blijf ik tegen beter weten in hopen op Pulp en verwacht ik Yuck en Battles nog wel.

  43. vinnie

    ?

  44. vinnie

    Vandaag laatste namen! Kom maar op!

U kunt niet meer reageren.