Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Lowlove Tententest

Met nog krap een maandje te gaan tot Lowlands is het tijd om over je kampeeruitrusting na te denken. Een blik op de volgepropte tenttas van vorig jaar met beschimmelde inhoud en kromgebogen stokken en je beseft: tijd voor een nieuwe tent! Lowlove onderwierp 5 tenten aan een grondig wetenschappelijk onderzoek (yeah right ;-) en staat jullie bij in het maken van een keuze. Een paarse tipi misschien?

Bij Lowlove staan jullie behoeftes altijd voorop en in dat kader presenteren wij met gepaste trots: de Lowlove tententest! Zie het als je TomTom in het oerwoud aan tentenkeuzes. En guess what? Er vallen ook nog tenten te winnen, dus ren niet gelijk naar de winkel. De mensen van OutdoorXL zijn zo vriendelijk geweest om ons 5 tenten aan te bieden voor deze test, en die mogen we nu aan jullie weggeven! Dat gaan we doen via Lowlove.nl, onze facebookpagina en ons twitteraccount. Voor details over hoe & wat, zie het einde van dit artikel.

Check in onderstaand filmpje de hilarische avonturen van het Lowlove testteam terwijl ze 5 Lowlandswaardige tenten onderwerpen aan een reeks proeven: opzetgemak, ruimte & ventilatie, waterbestendigheid, stevigheid en afbreeksnelheid. Gedurende de testdag steeg het alcoholniveau van het testteam aardig want bij het ploeteren op de camping hoort natuurlijk een biertje. Als dat maar goed afloopt.

Nog even alle resultaten uit de tententest overzichtelijk op een rijtje:

Win zo’n fijne tent!
Wil je meedoen met de prijsvraag om 1 van de tenten uit het filmpje te winnen? We geven er twee weg onder onze bezoekers! Wat moet je doen? Plaats uiterlijk maandag 25 juli een reactie onder dit artikel met je meest hilarische/ bijzondere/ frustrerende/ droevige/ overweldigende Lowlandskampeeranekdote. Kort & krachtig graag! Ben je meer een twitteraar of facebooker, bevriend ons dan daar & hou die tentacties in de gaten.*

Voor een sneak peak achter de schermen van de tententest kan je ook The Making Of bekijken!
Tot slot willen we graag deze gelegenheid gebruiken om nog wat extra Lowliefde te verkondigen aan OutdoorXL, De Superhelden en het fabelhafte testteam Roos & Martin.

* Ohja, de tenten liggen wel in Delft, waar je ze als winnaar samen met een dikke knuffel mag komen ophalen. Opsturen kost ons belangeloze Lowlovers net even te veel.

26 reacties

 1. Karlo

  Vorig jaar is er een boom door mijn tent gevallen. Waarschijnlijk door de fanatieke takkenverzamelaars.
  Gelukkig had ik ducttape mee!

 2. Marijn

  @Karlo: Picture or it didn’t happen! ;-)

 3. Eefje

  Duss… met zn tienen lepeltje lepeltje en dat 10 jaar op een rij in een ouderwetse tent gekregen van een oom en tante, al liggend op een suf zeiltje…. maar dit kan vast niet tegen die ene tent die een paar jaar terug naast de toilettent op camping 2 stond…. na een foutje bij de afvoer stond deze tent echt helemaal vol stront!

 4. Marloes

  Twee jaar terug gold er op dag 1 een weeralarm. Dit kwam uiteindelijk neer op in de stromende regen de tent opzetten. toen we de buitentent er strak over wilde spannen, scheurde op de naad. En niet zo’n klein stukje ook. In de tent zat een scheur van zeker 40 centimeter. We hebben het proberen te maken met ducktape, maar aangeziend de tent nat was en het nog steeds regnde, was dat geen succes. Gevolg: De tent zowel aan de binnen als de buitenkant nat en de rest van het festival een vreselijk irritant flapperrandje. Gelukkig bestaan er oordopdjes en heeft het de rest van het festival niet meer geregend…

 5. Miesx_e

  Ik heb echt al 3 jaar pech met mijn tent. Jaar 1; Tent uitgeleend, maar die persoon zei wel dat ie hem had laten drogen, maar mooi niet dus.. Op lowlands; Schimmel in de tent!

  Jaar 2; Wij komen aan, het begint te stormen (die enorme regenbui in 2009) Toch snel proberen tent op te zetten, windvlag, Krak! Scheur in de tent…

  Jaar 3; Ben je op lowlands, heel gezellig. Met je vriend (al 3,5 jaar) besluit hij het uit te maken… Weer een tent weg!

  Dus al 3 jaar op rij sta ik zonder tent op Lowlands…Zorgen jullie er voor dat 3 maal scheepsrecht was en ik nu wel met tent op Lowlands sta? :)

 6. Dennis

  Elk jaar rollen we op de laatste avond een nogal uit de kluiten gewaasen joint. Hiermee gaan we met z’n achten in een tentje zitten dat eigenlijk voor twee personen al te klein is. Handdoek over het luchtgat bovenin en roken maar. Je kan niet zien wie er tegenover je zit. Zowel lol voor de mensen binnen als buiten de tent. Met name als het gezelschap de tent uitkomt :P

 7. Plien

  Hahahahahahahahaha! ” Wat een kleine kut tent”

  En poh wat zijn jullie 2 verbrand zeg ! Maar die paarse tent heb ik ook gezien in een kampeerwinkel, echt ideaal! Ook te krijgen in blauw en groen ! Haha !

 8. mclambo

  okay, niet zozeer een tent verhaal, maar wel over de pre- hilarische/ bijzondere/ frustrerende/ droevige/ overweldigende Lowlandskampeeranekdote. dus meer in aanloop naar het eigenlijke tent opzetten zegmaar….

  voor de eerste keer in mijn leven niet op donderdag avond/nacht maar vrijdag ochtend naar lowlands gegaan. Camping 7 was nog niet open, omdat camping 5 (heeeeeelemaal achteraan) nog niet vol was. Bewaking/organisatie lowlands weigerde camping 7 open te doen. (toch stonden er al tentjes… hmmm vreemd) Afijn; wij dachten dat duurt niet lang meer met camping 5, dus we stallen ons op voor de poort van 7

  Na pak weg 3 uur wachten had zich een enorme massa mensen voor camping 7 verzameld. Het was enorm heet pal in de zon, er waren al aardig wat treetjes bier weg gewerkt. Hier en daar begonnen sommige mensen steeds openlijker hun frustratie te tonen…. Keer op keer reageerde de bewaking (die met 2 man het hek dicht stonden te houden) dat we écht niet naar binnen konden, voooordat de andere campings vol waren. Frustratie alom (want wie wil er nu achteraan camping 5 staan, da’s echt 30 minuten lopen naar het festival)

  Let op; wat nu komt was echt episch!!!

  Op een gegeven moment loopt er een gozer(die al aardig beschonken was) helemaal naar voren. Hij gaat pal voor 1 van de bewakers staan en blijft zo een tijdje staan. Plotseling hij draait zich om en spreekt het wachtende lowlands publiek toe:

  Mensen; het wachten heeft lang genoeg geduurd. We gaan camping 7 op!!: Ik tel af van 10 naar 0, en dan doen we allemaal 1 stap naar voren!!

  Ik dacht nog; nice try, maar iedereen heeft het te heet of is al te tipsie om zo actief te gaan doen, maar tot mijn verbazing stond meer dan de helft van de wachtende op. Dus toen begon hij af te tellen: 10 … 9 …. 8 …. 7 …. 6 5 4 3 2 1… en als een soort Romeins Legioen deed de hele meute 1 stap naar voren…

  De bewakers begonnen nu openlijk zweet druppeltjes op het voorhoofd te vertonen… :-)

  De persoon die het aftellen had ingeleid was duidelijk aangemoedigd door het gehoor van zijn oproep, dus we begonnen opnieuw… dit keer telde iedereen hardop mee af: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1. Het was oorverdovend!!
  En weer stapte ons legioen naar voren, recht op de stadspoort van de vijand af!!!!….

  Dit herhaalde zich nog een paar keer, afgewissel met strijdkreten, totdat de voorste mensen echt strak tegen het hek aanstonden. 1 bewaker had de benen genomen, en de 2e enig overgebleven stond met man en macht te proberen het hek dicht te houden (kansloos tegen 1000+ mensen).. Afijn dat duurde geen 5 minuten totdat hij het op gaf, en de menigte met een luid gebulder camping 7 op stormde…. Of het helemaal politiek correct was betwijfel ik, maar het gaf mij een rush die zeker de hele vrijdag aangehouden heeft!!!! :-)

  Zo zag het eruit vanaf camping 7:

  check http://www.youtube.com/watch?v=az3wJXP3O2o

  lang verhaal kort: how een lowlower niet af van zijn #LL kampeer experience ;-0

 9. Roos

  @mclambo
  Hilarisch verhaal! Arme bewakers… ;-)

 10. Mark

  Niet moeilijk deze!

  LL `08, zaterdagnacht rond een uur of 5. Lopen naar onze tent op camping 4, begint al wat licht te worden. Staat er zo`n gast gebogen voor een tent beetje aan dat ding te rommelen. Ik stoot mijn maatje aan, zo van; kijken of hij de rits gaat vinden!

  Na een tijdje begint hij wat te vloeken en te zuchten. Volgens mij ook redelijk onder invloed van het een of ander. Zet hij ineens een stap naar achteren, neemt een duikplank-houding (je weet wel, handen tegen elkaar naar voren, knieen gebogen) en springt zo tegen die tent aan! Tent plat, hij erbovenop, een kabaal! Hoor je ineens GOOOOODVERDOMMMEE! uit die tent….

  Had meneer zich een paar tenten vergist. Ik zie hem nog zo staan: “Sorry, jah die rits wilde niet open, die tenten lijken ook allemaal zo op elkaar…” Haha! Fe-no-me-naal! Verder deed die gast waar de tent van was ook helemaal niet moeilijk verder, LL-style.

 11. lizan

  @Karlo: wij verzamelden takken+bomen! Want het bos naast camping 1 was weg :(
  En daar moest natuurlijk even veranderingin worden gebracht!
  Mijn foto is getwitterd! :)

 12. herrsanex

  Leuk filmpje! En daarom gaan wij ook met de Outwell Fusion 300 in plaats van de Vision 200 ;).

 13. Paco

  4 jaar geleden ging ik met een meisje naar mijn tent, zo dronken als een tor viel ik gelijk in slaap, door het hoge snurkgehalte is het meisje uit de tent gegaan en uurtje later kwam een vriend van me die met mij in de tent sliep in de tent slapen, daar werd ik dus naast wakker ’s ochtends en dan snap je er ff niks meer van hoor, want je was juist met een meisje je tent ingedoken! Kun je je voorstellen hoe ik me voelde?

 14. Lars

  Waarom hebben jullie de quechua tenten niet meegenomen?

  Zijn goedkoper, makkelijker op en af te bouwen?

 15. mclambo

  Misschien nog een leuke anekdote uit de vroege jaren dat ik naar Lowlands ging, en altijd persée op Camping 1, 2 of 3 wilde staan.

  Dat betreffende jaar waren we redelijk laat op de vrijdag morgen, en we moesten behoorlijk zoeken voor een plekske. Camping 2 vrij achteraan was hier en daar nog wat vrij. Het viel mij op dat zo’n 6 meter van het pad af een redelijk groot open stuk was, waar er uitnodigend uit zag voor onze groep (3 tentjes) om neer te strijken.

  Gelukken zaten er vriendelijke (waarschijnlijk veel meer ervaren) lowlands gangers voor hun al opgezette tent te chillen, en ze waarschuwde ons dat daar een grote dip het in veld zat… Goeie tip, dus we hebben ietsje verderop opgezet.

  Vrijdag middag richting het festival terrein, en toen we rond een uurtje of 1 (het regende al zachtjes) terugkwamen zagen we camping 2 echt tsokkie vol stond. Ook in de buurt van onze tent was echt elke m2 benut…. zo ook het stuk waar het dipje zat..

  Afijn: de nacht van vrijdag op zaterdag trokken er verschillende wolkbreuken over Lowlands, dus wat nu komt is misschien erg voorspelbaar maar niet minder leuk:

  De volgende ochtend was ik al een uurtje of 8 op, en ik zat voor de tent een eitje te bakken (toen sleepte ik nog al mijn campeer spullen mee). Plotseling viel mijn oog op de tentjes die in het dipje stonden. Door de hevige regen was het helemaal vol gelopen, en de tenten stonden dus echt in diep water :-o.

  Nog geen 10 minuten later hoorde ik 1 van de ritsen opengaan, en kwam 1 van de tent bewoners letterlijk peddelend op zijn luchtbed naar buiten varen. Echt HILARISCH om te zien :-)

 16. Das_Anke

  Op mijn 1e Lowlands had ik, buitengewoon onverstandig, de tent meegenomen waar mijn vader van houdt als ware het zijn eigen kind.

  Zoals u allen weet is zeepsop funest voor tentdoek en moest ik dus, buitengewoon ongemakkelijk, in het buurkampement gaan vragen of iemand alsjeblieft op wilde houden met bellenblazen.

  In het vervolg dus tenten mee genomen waar ik iets minder aan gehecht ben.

 17. Siebe

  Haha, mooie verhalen :)

  Zelf heb ik vorig jaar hét oude tentje van zolder meegenomen, toen ik op de laatste ochtend wakker werd in de regen en overal in mijn tent plasjes zag staan was ik héééél blij dat het de dagen daarvoor droog was gebleven. Uiteindelijk met mijn brakke hoofd het tentje maar laten staan.

 18. _different_

  Bij mij begint Lowlands al 2 jaar het zelfde… Met een paar haringen en een touwtje in mijn hand mijn tentvriendinnetje achterna rennen, terwijl zij de tent opzet. Al 2 jaar probeer ik ook maar íets toe te voegen aan dit ritueel, maar ze kent haar tentje te goed om echt hulp nodig te hebben…. Hilarisch gezicht. Ze zet de tent op, en ik ren er rondjes om heen in de poging van nut te zijn.

  En dat terwijl ik best wel een tent op zou kunnen zetten, als ik het mocht proberen…

 19. dboonman@hotmail.com

  Vorig jaar zo’n mooie nieuwe katoenen ademende tent gekocht.
  3 minuten op lowlands en ik moest al met duct tape aan de slag.
  Jammer maar helaas, vandaar dat ik nu ga voor een festivalbestendige tent

 20. olafdb

  Ik en tenten: het gaat altijd goed. Ondanks regenbuien, smorende hitte en weet ik veel wat. De tent overleeft het, en ik ook.
  Lowlands 2009 kwam de tent dan ook ongeschonden door. Drijfnat dat wel, door de bui van zondag op maandag. Dan vorig jaar. Zelfde vertrouwde tentje. Tot het opzetten. Tentstok afgebroken, precies in dat metalen dingetje. Van de buren hebben we het onmisbare camping-ingrediënt geleend: duct tape. Stel jullie lezen dit: ik ben jullie nog steeds dankbaar!
  Met een rare uitstulping op de plek van de breuk heeft de tent ternauwernood de Lowlandsmaandag overleefd. Langer had Lowlands absoluut niet moeten duren.
  Er worden elk jaar ontelbaar veel tenten achtergelaten of weggegooid. Ik had hetzelfde lot voor mijn tentje voorzien. M’n zusje dacht daar anders over: hij moest en zou mee naar huis. Zo geschiede uiteindelijk. Thuis is ‘ie alsnog in de grijze container geëindigd.

 21. igor bortnikov

  ons mooie tentje is afgelopen dour helaas vergaan, die tent is eigenlijk van mn schoonouders die ‘m 3 dagen later nodig hadden. nu hebben we voor hun een nieuwe tent moeten kopen en hebben zelf nog steeds geen eigen tentje ivm geld en we zijn ook nog eens allebei al een week ziek. eigen tent aub. ^^

 22. Erik Jan

  Na een vrij heftige techno-night in de Bravo, met aansluitende after in de 24-uurstent, besloot ik de middag door te brengen in mijn tentje op de rustige camping 7 voor een powernap. Na een uurtje kwamen ook 3 dan nog onbekende buurmeisjes (niet ouder dan 17) aan bij hun tentje vlak naast de mijne. Nietsvermoedend installeerde de meisjes zich op hun luchtbedjes voor hun tent om vervolgens uitgebreid de meest intieme tienerbelevenissen te delen. Na hun verhalen voor zeker een uur aangehoord te hebben, opende ik op nog geen 2 meter afstand de rits van mijn tent. De hilarische schaamte en rode wangetjes waren priceless…

 23. brokenbranches

  Na deze mooie anekdote sluiten we de prijsvraag, dank voor al jullie hilarische, pijnlijke en mooie verhalen! De Lowlove redactie gaat in conclaaf, uiterlijk woensdag worden de winnaars bekend gemaakt.

 24. brokenbranches

  Na lang beraad over al jullie prachtige inzendingen heeft het panel van wijze Lowlovemannen en vrouwen besloten dat…. mclambo en Mark de winnaars zijn geworden! Gefeliciteerd :-) Jullie krijgen gauw een mail met verdere informatie.

 25. brokenbranches

  Mark, je emailadres doet het niet! Graag even contact met ons opnemen via info at lowlover dot nl of op twitter via @Lowlover.

 26. mclambo

  Helemaal te gaaf! nog nooit iets eerder gewonnen, dus dat is al een feest op zich! :-)

U kunt niet meer reageren.