Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

#Lowleaks: ‘Lady Gaga op Lowlands???’

Het was natuurlijk extreem onwaarschijnlijk. ’s Werelds bekendste popartiest in de Nederlandse polder. Bovendien is Lady Gaga dan helemaal niet op tour. Maar vreemd was het wel dat haar naam staat bij een inmiddels verwijderde video voor een kaartenactie rond Lowlands. Inmiddels twitterde Rapid Razor Bob dat er kennelijk inderdaad ergens een foutje is gemaakt en dat we de Lady niet op Biddinghuizen hoeven te verwachten.

Kluun maakte ons  gisteren al lekker via Twitter. Er zouden vandaag (=donderdag) 200 kaarten vrijkomen via een nieuwe actie die de codenaam #Lowleaks meekrijgt. Na wat online speurwerk lijkt het erop dat het om een online actie van Grolsch gaat. Het inmiddels verwijderd filmpje dat nog in de cache van Youtube staat bevat het volgende onderschrift:

“Daar sta je dan zonder kaarten. Maar ondertussen staat Lady Gaga wel op het podium. Zoals je weet bepaald geen doorsneefiguur. Des te leuker om haar na te doen. Imiteer Lady Gaga zo goed mogelijk voor de webcam en rock jezelf alsnog naar Lowlands en de Grolsch Beugelbar. Hoe meer likes je low-a-like film krijgt, hoe meer kans op kaarten.”

Lady Gaga op het podium? Van Lowlands? Dat zou wat geweest zijn. Rapid Razor Bob was er via Twitter dus als de kippen bij om te ontkennen. Zeer waarschijnlijk heeft iemand van Grolsch de naam “Lady Gaga” als een placeholder/werknaam gebruikt. Kluun liet inmiddels weten dat er morgen meer nieuws komt over de actie.

38 reacties

  1. sjoerdgeelhoed

    wat een kutidee…
    voor dat geld kan je prima iets anders neerzetten, iets wel vets.
    (The Raconteurs!)

  2. Junkie

    Laat dit ajb niet waar zijn.

    Gaga is echt niet Lowlands-waardig.

  3. Rob Kaper

    Kan natuurlijk net zo goed een werknaam zijn die nergens op slaat.

    Maar goed, Lowleaks is zo goed als zeker een actie van Grolsch en het staat er wel degelijk opgeschreven dus ik ben erg benieuwd hoe het precies zit.

  4. witteman

    Op zich zou ik Lady Gaga geen slechte toevoeging aan de line-up vinden. Maar dat zal vast veel geld gaan kosten en dan heb ik liever dat ze dat geld besteden aan een band van naam.

  5. igor bortnikov

    neee word gaga de hoofdact? fail.
    better not be true..

  6. igor bortnikov

    niet dat het zo ontzettend erg zou zijn maar gaga is niet hoofdactwaardig naar mijn mening en veels te duur

  7. Bas

    goed, gerucht is ook weer uit de wereld. geen Gaga op Lowlands, on with the show!

  8. Ferraro

    Jammer, geen Gaga. Leek me een goede toevoeging voor het straattheater programma, Gaga in een tijgerpakje tussen het LL publiek. Of zoiets. Of Gaga zou als een soort circus directeur de OnoNonogo kunnen gaan hosten.

  9. Plien

    Jammer ! Lady Gaga is super tof ! Haha !

  10. lee den haas

    beter dat ze niet komt
    de stomme trut

  11. Nwalker1989

    was wel lachen geweest toch?
    maar idd wel heel duur.. geld dat ook naar n paar sterke namen had kunnen gaan dan.
    tis beter zo.

  12. VUIG

    Ze hebben het over “Low-A-Like” dus waarschijnlijk wordt de prijsvraag iets van “doe je lievelingsartiest na in een filmpje”.

  13. Cro

    Als lady gaga k0mt dan ga ik met dingen go0ien,iets als rotte t0maten. Laat dr lekker thuisblijven met haar illuminati

  14. Jeurisz

    Liever dat ze t geld dat naar GaGa gaat investeren om het bier goedkoper te maken:)

  15. dicky

    Nou, ik weet het niet.
    Gaga zou er heel wat street-cred door krijgen.
    En laten we niet vergeten dat Mojo wel vaker dit soort niemendallen LL zet.
    Herinnert U zich Nelly Furtado nog?

  16. Wa li de li

    Dit soort acts hoeft niet altijd reteduur te zijn als het om een promostunt gaat…Het past niet op LL als dure headliner, maar als ze voor een habbekrats op zaterdagmiddag in de Alpha kan staan, zie ik het probleem niet! Speelt vast nog wat leuks in de Grolsch / India dan…

  17. Rubberen Rob

    Dat zou nou eens een welkome stunt zijn! Wat nou past niet op Lowlands? Ik dacht dat de echte Lowlandsganger wel openstaat voor iets vernieuwends. Het is een echte singer-song writer. Dat kunnen vele groten der aarde niet zeggen!

  18. Dilen-

    Dit slaat dus echt helemaal nergens op .. als dit waar is dan staat mijn kaartje straks op marktplaats..

  19. Dilen-

    @Rubberen rob ehm.. haar teksten .. ? ze zingt alleen maar vage kut teksten die nergens over gaan..

  20. Marije

    Hihi, je zou haast denken dat de festivalorganisaties het expres doen ^^ BEP op Rock Werchter, Gaga op Lowlands :’)

  21. VUIG

    Wel bizar hoe mensen hier afgeven op Lady Gaga als act op Lowlands. Ik dacht dat wel allemaal zo ‘openminded’ waren? Laten we duidelijk zijn, ik ben geen fan van Gaga, maar zou het geniaal vinden als ze op Lowlands zou staan. Ze past perfect tussen alle andere maffe mensen op het festival (en daar reken ik ons voor het gemak ook allemaal onder). Want juist dat maakt Lowlands zo cool. Er lopen allerlei mensen rond: hiphoppers, fistpumpers, gothics, hipsters, blowers, punkers… waarom niet allerlei acts dan?

    Ik ben ook geen fan van The Offspring of Within Temptation maar begrijp wel dat ze er staan. (Het wordt wel een ander verhaal als er zo’n reünie act zoals The Sex Pistols even wat geld komt harken met een kutoptreden). Zo lang een act relevant is (nieuw album, nieuw werk nog niet gespeeld op Lowlands) kunnen ze wat mij betreft komen. Zo lang er over de hele breedte maar genoeg aanbod van een aanvaardbaar niveau is (zover je dat van tevoren kan inschatten).

    Wat betreft de exorbitante kosten van Gaga. Ik vraag me af of jullie hetzelfde gage ook een probleem vinden als het Radiohead, Kanye West of The Beastie Boys betreft (veel gehoorde geruchten/wensen). Reken er maar op dat die evenveel kosten als Lady Gaga.

    @Dilen Is er iets mis met vage kutteksten? Ben je de laatste jaren dan ook niet bij Die Antwoord of Jack Parrow geweest? Of ga je dit jaar ook niet naar DJVT? Over vage teksten gesproken. Mocht je je kaartje kwijt willen, ik ken nog wel zo’n 15 duizend mensen die in je plaats willen :)

  22. Plien

    Amen Vuig !

  23. Rein

    Schouderklopje voor vuig!

  24. Dilen-

    @Vuig me kaartje hmm nee dat was gewoon ff overdrijven. Maar ik vind gewoon dat gaga niet het geld waard is en ik vond ook niet dat zij op Lowlands past.Jij zegt dat ze precies tussen die maffe mensen past , maar uiteindelijk gaat het tog om de muziek?

    En djvt,Die antwoord en Jackparrow die spreken me ook echt totaal niet aan maar dat is natuurlijk mijn mening.

    Maar wie willen jullie eigelijk als mainact?(wel realistich blijven) =)

    En onthoudt dit is mijn mening ik probeer niemand aantevallen =)

  25. VUIG

    @Dilen Kwam misschien ook wat harder over dan bedoeld hoor. Iedereen zijn eigen ding en eigen mening. Denk alleen dat het echt wel volle bak zou zijn bij Gaga. Maar goed, eigenlijk een nutteloze discussie aangezien ze toch niet komt :)

    Als ik mag dromen zou ik Radiohead of Daft Punk wel als hoofdact willen. Of Eddie Vedder solo (ben nu aan het dagdromen, he) Hoop stiekem op de Beastie Boys en Kanye zou ik helemaal te gek vinden. Als hij in Polen speelt waarom niet in Flevoland ;) Vind het ook wel weer eens tijd worden voor Manu Chao, maar die doet niet zoveel de laatste tijd geloof ik.

    Daarnaast staan The Strokes, Portishead en Editors hoog op mijn verlanglijstje. Is misschien wat realistischer (al zit de agenda van The Strokes al redelijk vol).

    Van de wat minder dure acts hoop ik echt op Janelle Monae en Lamb. The Frames mogen van mij ook wel weer een keer langs komen, maar die zitten midden in de opnames van een nieuw album geloof ik.

    Zoveel wensen ;)

  26. Plien

    Ik zou echt flauwvallen als System of a down zou optreden, maar die kans is wel heel heel hééél erg klein :( ..dus niet realistisch.

  27. bou_ke

    Als het waar was geweest hadden de Heideroosjes zelf hun intro mogen spelen: http://www.heideroosjes.com/nederlands/

    Wat betreft headliners; Kanye West vind ik eerlijk gezegd al op (of eigenlijk over) het randje. Tuurlijk is voor alle disciplines plaats, maar laat het wel een beetje alternatief blijven (ook qua grote namen). Lowlands is geen Pinkpop of Werchter en dat lijkt mij ook maar het beste. Iets in het rijtje epische alternatieve popmuziek dus; Portishead, Arcade Fire, Radiohead.

  28. Bob

    Gaga op lowlands is een reden om je kaartje op marktplaats te zetten

  29. Alef

    God zij dank.

  30. lorenzog90

    Aaaaaah jammer. Ik wilde graag gaga en Justihn Bieber!!!!!!!!

    Wat een grap:-S

  31. Daan

    lol

  32. Sigmar

    Justin Bieber op Lowlands zou ik graag meemaken . Die afgang komt ie nooit te boven.

  33. Charlotje

    muahaha sigmar. so true.

  34. joeri

    als lady gaga op lowlands komt verkoop ik mijn kaartje serieus.
    ik wil gewoon een leuk rockfestival hebben en een fkin harde afsluiter geen lady gaga bah!

  35. Nina

    Ik ben denk ik 1 van de weinige die heel graag Lady GaGa had willen zien. Wat was dat echt geweldig geweest. Dan had ik gelukkig gestorven.

    Daarnaast: Kanye West is net zo commercieel als Lady Gaga en dat is wel leuk? Ik denk dat openminded steeds minder een codewoord wordt voor het Lowlands-publiek. Jammer.

  36. Nina

    Trouwens Arcade Fire gezien op Hurricane dit weekend. Wat een zuigoptreden was dat.

  37. Plien

    Ik had Lady Gaga ook graag gezien ! Volgens mij geeft zij hele vette shows weg.

  38. Rik

    De reacties hier maken mij een beetje verdrieti9… Ik verkoop mijn kaart omdat een act niet is op lowlands. Zovan.. om9 ik 9a niet naar een feest want jij bent er ook. En daarnaast.. het is 9een Rockfestival. Ik denk dat ik meer electronica hoor zelfs, zeker als ik ’s nachts door beveili9in9 van het terrein word 9estuurd met zo’n 100 man door naar de 24uurs. Trouwens sinds wanneer 9aan mensen naar Lowlands specifiek voor muziek die er aanwezi9 is? Ken er 9enoe9 die voor de sfeer 9aan met eventueel een hele leuke band/artiest.

    Zelf heb ik ooit Lady 9a9a live 9ezien op Rockwerchter. Was wel amusant als ik heel eerlijk ben. Houdt er totaal niet van maar dit was wel een enorme verrassin9.

    Daarnaast als acts die ik 9raa9 zou willen zien.. Mew en uhhm. Tja no9 heel veel andere din9en. Stiekem laat ik het allemaal maar komen.

    Hoop ook niet teveel populistische kakkers te9en te komen. Wat wel op Pinkpop 9ebeurde (naar verwachtin9). Maar 9ezien de kaartverkoop dit jaar en de mensen uit mijn om9evin9 die aanwezi9 zullen zijn vrees ik het er9ste. Ook daarom sluit ik het niet uit dat Mevrouw 9a9a er staat. Want wie weet. Inderdaad wat iemand boven mij zei; Als het 9oedkoop is….who knows?!! Dit kan altijd. En als het in haar tourschema past. Zie ik het maybe wel 9ebeuren. Lowlands is sowieso af en toe stiekem.

    Ter afsluitin9:
    In dit stuk zit totaal 9een samenhan9. En dat de woordkeuze reteslecht, het waarschijnlijk boordevol spelfouten staat, en ook de opbouw ver te zoeken is desondanks wilde ik het toch even kwijt.

    En ja de 7e letter van het alfabet doet het niet. Mijn spatie ook niet. maar ik nam maar even de moeite. (Ctrl+V).

    TOTLOWLANDS

U kunt niet meer reageren.