Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Een derde van Lowlanders blijft van de drugs af

Ja, hoe zit het eigenlijk met drugs op Lowlands? Wat wordt er uit de broekzakken gehaald wanneer er tussen twee optredens even gerust wordt op het gras? Minstens 70 procent van de 773 stemmers blijft keurig binnen de wetten van het festival, zo blijkt uit onze laatste peiling. Ruim een derde zegt nooit drugs te gebruiken, een vijfde houdt het op het ‘gedoogde’ maximum van 5 gram wiet en nog eens 16 procent krijgt af en toe iets van wat een ander heeft meegenomen.

Dan volgt het antwoord dat misschien niet daadwerkelijk representatief is, maar gewoon geinig om te kiezen: 12 procent zei “genoeg voor een weekend met Amy Winehouse”. Dat betekent dat La Winehouse zo’n 6.500 erg goede vrienden heeft in augustus. Gaan jullie alvast netjes in de rij staan?

Dan nog degenen die het risico te nemen hun spul kwijt te zijn of zelfs pijnlijk moeten toezien dat de schaar in het polsbandje gaat: 11 procent vindt dat een pilletje erbij hoort, 2 procent zegt dat over een ‘lijntje’. Meer meesmokkelen dan die bovengrens van 5 gram wiet, dat doet 5 procent.

11 reacties

  1. LLoww

    Rule nr. 1: You don’t talk about fightclub… :-)

  2. Quenn

    Rule nr 2: You do NOT talk about fightclub!

  3. Bob

    Geen slapende honden wakker maken..

  4. Bob

    Geen slapende honden wakker maken, je weet hoe bepaalde idioten soms reageren..

  5. Mark

    Ik bij eens aangehouden en gefouilleerd door undercover agenten toen ik een jointje stond te draaien. In het begin waren ze best intimiderend, ik hoefde echt niks te laten vallen want een collega liep achter me. Toen ik alleen hasj bij bleek te hebben, was ook zo, kreeg ik alles terug en wensten ze me nog een prettige dag.
    Waar ik achteraf wel van schrok was dat ze dat weekeinde toch tientallen personen van het terrein hadden verwijderd. Hoeveel mensen moeten ze daarvoor fouilleren? Nog rekening houdend met het feit dat men toch slim genoeg is om pillen e.d. niet in je broekzak mee te nemen.

  6. Martijn

    Wel grappig dat drank niet tot de categorie verdovende middelen behoort. Je hebt meer last van zatte mensen dan van mensen met wat wiet of XTC op. Probeer alleen dealers te pakken. Mensen met een paar pillen gewoon door laten gaan, anders moeten ze weer naar dealers toe op het terrein. Wat je eigenlijk wil voorkomen natuurlijk.

  7. 180492003

    Van mij mag je helemaal zelf weten wat je gebruikt, ik rook geen wiet en neem geen pillen. Van wiet wordt je alleen maar sloom en heb je nergens meer zin in, en pillen zorgen ervoor dat je niks bewust meemaakt en ik wil niet terugkijken op Lowlands en dan er niks meer van kunnen herinneren.

  8. morelleth

    Dat er gecontreleerd wordt of je je aan de wet houdt is op zicht wel logisch. Alhoewel er wel een oogje dichtgeknepen mag worden op het terein zelf qua gebruik. (is immers toch een beetje je thuis, niet dan?)
    Maar dealers? die mogen van mij best eruit gepikt worden en minimaal van het terein af. Helaas al wel een keertje een buurman op de camping gehad die aan het dealen was. Had ff een thermosfles vol met pillen bij. Gevolg paar flink agressieve/pumped up mensen ’s nachts naast mijn tent (en een kapotte tent).
    Dat is dan weer minder leuk.

  9. Rob

    Meer dan 5g wiet/hash meenemen is natuurlijk geen enkel probleem als je niet-blowende vrienden hebt.

  10. wiseman2

    mag je als 16 jarige ook 5 gram meenemen?

  11. Jestek

    @wiseman2 Wat denk jezelf?

U kunt niet meer reageren.