Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

23 Nieuwe Namen: Jamie Woon, Fink, Goose, Bombay Bicycle Club en meer!

Een week voordat de programmakrant op onze deurmatjes valt is daar dan nog een laatste setje nieuwe namen. De grootste verrassingen zijn Fink, Bombay Bicycle Club, Goose (Live) en Stanley en de Menzo’s. Geen idee wat de laatste doen, maar met zo’n naam moet het wel geniaal zijn!
Als je het Lowlandsnieuws de laatste tijd gevolgd hebt wist je stiekem al dat Jamie Woon, Zwart Licht XL, Wild Beasts, Babylon Circus, Ben Howard, Erland & The Carnival en Kraantje Pappie zouden komen.

Ander bevestigingen zijn Royal Republic, C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra, Tek-one (live), Dry The River, Cherri Bomb, Tiger Love, Freek Fabricius, King Charles, The Deaf, CQMD, Dem Slackers en Rahaan.

61 reacties

  1. Selle

    Heuj en weer niks dat k ken, genoeg te ontdekken dus!

    Zijn dit de laatste namen?

  2. VUIG

    Zo doen ze het wel overkomen. Ik vermoed op een af andere manier dat er nog een verrassing in de programmakrant staat. Gewoon een gevoel.

  3. Mr.T

    kommmmop zeg…
    The Deaf?

  4. Plien

    Ik hoop het Vuig!

    Ik krijg ook een beetje het gevoel dat Lowlands zich er dit jaar wat lauw en makkelijk van af brengt. Begrijp me niet verkeerd, het wordt sowieso weer net zo vet en gezellig dit jaar, en ik ben heel erg blij met Babylon Circus, en ik ga nog steeds graag heen.. maar echte headliners? De line-up is wel eens beter geweest. Hoe kan dat?

  5. NI3K

    Heerlijk dat Tek-One komt, er komt gelukkig genoeg dubstep !

  6. VUIG

    Lowlands twittert net dat de line-up echt compleet is…

    Laten we voorop stellen dat ik het toch geweldig naar mijn zin ga hebben, maar ik dit is wel de minste programmering die ik ooit heb meegemaakt. By far!
    Tuurlijk is Lowlands een festival waar je een hoop nieuwe dingen kan ontdekken, maar het is ook het festival dat wordt afgesloten met een knaller. Het is immers ook een festival waarvoor je 165 euro voor drie dagen betaalt. Ik kan ook voor 100 euro 4 dagen nieuwe bandjes ontdekken op Dour. Daar weet ik dat ik geen vette headliners hoef te verwachten.

    Lowlands moet een aantal headliners hebben. Waarom heb je anders een Alpha tent? Hoe gaan ze die plus minus 15 Alpha plekken vullen? Wie staan er dan vervolgens nog op de 15 plekken in de Grolsch?Vervalt er een tent (Charlie?) en schuift alles een tentje op? Ik zie het nog niet gebeuren.

    Ik wel benieuwd naar een verklaring. Waarom heeft Pukkelpop dan wel nog een bak grote namen (Foo Fighters, Eminem, Deftones, Kasabian) naast die headliners die Lowlands ook heeft (Skunk Anansie, The Offspring, dEUS). Lowlands onderscheidt zich met twee acts: Elbow en Arctic Monkeys? Pech? Te druk geweest met andere dingen (Pitch)? Geld moet er genoeg geweest zijn, lijkt me. Er staat sinds begin december 55.000×155 euro op hun rekeningen. Vind het wel een tegenvaller.

    Maar zoals gezegd: Gezellig wordt het toch wel weer.

  7. Patrick

    Ik ben het helemaal met vuig eens!

  8. Antoine26

    Tjah wat moet ik hiervan zeggen, had stiekem op wat andere namen gehoopt en ook wel verwacht..
    Het wordt sowieso een gezellig weekendje maar ik sluit me aan bij Vuig; wie gaan de Alpha en de Grolsch vullen? PP heeft WEL de grote namen…
    Waarschijnlijk is LL volgend jaar geen hype meer en kan je in juni nog makkelijk een kaartje kopen, als de line-up je bevalt, zo moet het ook zijn eigenlijk..

  9. Paco

    Let nou maar op, volgende week komen er nog wat vette namen bij. Voor de rest prima line up! Namen hoeven niet alles te betekenen. Ken genoeg grote namen die er niks van bakte!

  10. Plien

    Achja. Nu is er meer tijd voor toffe cabaret shows, bijkomen, rond scharrelen, en hoef je niet meer andere bands op te offeren omdat er iets tegelijkertijd optreed ! En het meest vette komt denk ik s’avonds en s’nachts :)

  11. Mr.T

    +1 voor VUIG
    Net even erdoorgeen gebladerd, geluisterd myspace, gekeken youtube… Zit niet echt iets bij.

    Maar LL twittert dat dit het is?!
    LEUGENAARS want WAAR is de vervanger voor Bullet for my Valentine?!!

  12. VUIG

    @Paco Er komen ook genoeg dingen die ik leuk vind. Dat is het punt niet. Ik vraag me vooral af hoe je die megatenten vol krijgt? Is voor artiesten ook kut als je voor een halfvolle Alpha staat te spelen.

    Plus dat de prijs/kwaliteits verhouding een beetje zoek is zo. Voor een experimenteel festival (zoals Dour) betaal je ook minder (100 euro). Je gaat nu bijna denken dat de Lowlandsbezoeker die gigantische rekeningen van Coldplay en Kings Of Leon op Pinkpop heeft betaald.

  13. Miesx_e

    +1 voor Vuig; I totally agree!

    Gelukkig zat leuks in de nacht en van de onbekendere bandjes vind ik er ook zat leuks tussen zitten. Maar ik mis indd een paar grotere namen..

    Ik weet wel dat Lowlands niet “het grote namen” festival is, maar de Alpha had volgens mij in het verleden toch meer grote namen staan als dit jaar…

  14. Alef

    . . .
    Als ik heel eerlijk ben had ik wel wat meer verwacht van het programma dit jaar! Maar goed, het is natuurlijk óók heel leuk om nieuwe bandjes te leren kennen! :D

  15. Mr.T

    … ik vind ontdekken geweldig.
    Zo heb ik Jaya the Cat, GogolBordello, Wolfmother, Mala Vita, The Living End oa ontdekt. MAAR dan moeten die genres er wel voldoende en uitdagend zijn!

  16. witteman

    Ik ben erg blij met Bombay Bicycle Club, Jamie Woon en Goose. Fink vindt ik ook geweldig maar is niet echt een festivalact.

    Ik vind het nachtprogramma dit jaar geweldig en ook overdag staan er genoeg goede bands. Als mensen de headliners van PP of Werchter zoeken dan moeten ze daarheen denk ik. Dat zijn minimalistische festivals met 2 podia en weinig er verder omheen. Lowlands doet dat anders.

    Hopelijk valt voor een aantal mensen de line up zo tegen dit jaar dat ze volgend jaar niet meer hoeven en dat ik mn kaartje een paar maanden later kan kopen.

    YAY zin in!

  17. Leila

    Mare, wie gaat Bullet for my Valentine vervangen? Daar wordt niks meer over gezegd? Had juist goede hoop gehad dat dat nog wel een leuke headliner zou worden…

  18. lorenzog90

    Ik sluit me aan bij VUIG!!
    Compleet met je eens. Ik denk dat ze de alpha nog wel grote namen kan vol krijgen. De Grolsch tent zal denk ik niet al te druk zijn. Ik mis ook de geweldige drum and bass acts. Vorig jaar had je Pendelum en het jaar daarvoor Prodigy. Dit jaar niks. Ook de vendette’s mis ik zoals the specials vorig jaar en het jaar daarvoor Madness. Dit jaar mogen we het doen met the offspring! Joepie :-s
    Al met al wordt het vast leuk. Alleen heb dit jaar niet eens te behoefte om me gek te googlen/youtuben naar de ‘onbekende’ bands. Volgend jaar dan toch maar Werchter?

  19. Mark

    Helemaal eens met Vuig. ik heb me eerder hier ook al eens afgevraagd wie er in de Alpha komt te staan.
    Ik heb ook het idee dat de nieuwe indie-bands die er komen, niet de meest opzwepende zijn: Joan as a Police Woman, Edward Sharpe, Timber Timbre, Fleet Foxes, Junip, Warpaint, etc. Hoge kwaliteit maar ook het best te verteren vanuit het gras. Al ligt dat natuurlijk niet alleen aan Lowlands, het is de muziek die nu populair is.
    Desondanks, ik heb er zin in (veel).

  20. mirna

    Heb al besloten dat als er niks aan headliners bekend is voordat het festival begint, het kaartje de deur uit gaat. Het is waardeloos tot zover en gaat al jaren bergafwaarts. Dit jaar is wel de grens.

  21. dillinger

    Ik kan moeilijk begrijpen dat er echt lowlovers zijn die dachten dat er nog headliners bij zouden komen en waarbij de namen nu dus tegen vallen. Pukkelpop heeft denk ik meer budget voor de muziekprogrammering en dus grotere namen. Lowlands besteedt overduidelijk meer geld aan een goed organisatie en de zo kenmerkende randprogrammering. Maar ook op PP en op het vermaarde Reading festival is het qua grote namen niet wat het andere jaren was. Okay, PP tovert dan op het laatste moment nog Kasabian uit de hoge hoed maar dat was het dan ook wel. Zelf ben ik wel te spreken over de line-up al blijf ik het jammer vinden dat genres als noise-pop, shoegaze en andere wat heftigere gitaarvarianten ( m.u.v White Denim en SUUNS) volledig genegeerd worden.
    Metalheads en Punkers kunnen sowieso wel thuis blijven want die hebben echt wel reden tot klagen..

  22. Plien

    @ Dillinger

    Ik snap wel dat mensen die verwachtingen hadden/hebben, want JA Lowlands geeft altijd meer geld uit aan kunst en cultuur en goede organisatie maar óok nog altijd grote headliners. Dat is het hele plaatje. Dat is dit jaar dus minder, en dan snap ik wel de teleurstelling of de vragen die mensen krijgen. Want normaal is het én een goede organisatie, én goede rand-sfeer, én goedeallerleianderedingen,én een te vette line-up. Dus wat anderen al zeiden: Waar is dat dan gebleven? Of; waar is dat geld dan aan op gegaan? Jort Kelder?

  23. VUIG

    @Dillinger Ben het in grote lijn met je eens. Behalve het puntje dat @Plien ook al aan kaart. Lowlands programmeert elk jaar verschillende kunstvormen naast elkaar en is al jaren een luxe festival. Elk jaar staan daar toch ook een aantal flinke headliners tegenover. Waarom is dat dit jaar niet gelukt? Ik vraag het me gewoon af, maar we zullen vast nog wel een keer een reactie van EvE krijgen (waarschijnlijk na het festival).

    Het zal ook met de huidige markt/economie te maken hebben. Michael Eavis, de hoogbejaarde maar fitte directeur van Glastonbury voorspelt dat zijn festival nog maar een paar zal bestaan. Er zijn volgens hem teveel festivals die vissen in dezelfde vijver. Daarnaast zijn er festivals die voor 90% van hun budget een paar grote namen kopen en de rest vullen met pulp. Kijk naar het Coke Live Festival in Polen: Kanye, Editors, Kooks, Interpol en verder nog weinig. Zoiets zal ook wel meespelen.

  24. Sander

    Haha als er teveel grote namen zijn is het niet goed, want dat trekt (niet mijn bewoording) geen lowlanders aan. Nu staan er wat minder grote namen en kan de echte lowlander weer lekker gaan ontdekken, is het weer niet goed. Hilarisch.

    Overigens ben ik het wel eens met het feit dat de Alpha denk ik niet heel vol zal staan dit jaar. Ach ben er vorig jaar, maar 1 keer geweest:-)

    Ik heb er weer veel zin in en heb weer een aardig druk programma op Lowlands. En nog voor alle mensen die hun kaartje kwijt willen, er zijn nog steeds zat mensen die het over willen nemen.

  25. Sander

    Pinkpop had de zogenaamde headliners, maar dan sta je smiddags naar Hanson te kijken…MMMMMbop….daar word je toch ook niet echt vrolijk van.

  26. Mr.T

    @Sander… het gaat niet om grote namen! Maar verdeel de genres dan. Pukkelpop heeft een tent, Shelter, waar hun punk, ska, rock, metalprogramma wordt neergezet 3 dagen lang. Los van de “grote” rock, punk, metal bands die op hoofdpodium staan. Kun jij nu met rock, punk, metal, ska 3 dagen de grolsch vullen?!
    Dus graag 27 namen in die genres :)

  27. Sander

    Maar als er tussen pak hem beet 50 optredens per dag, niks zit wat je leuk vindt, dan is je smaak misschien te beperkt (qua genres dan he) voor Lowlands:-)

    Ben het gedeeltelijk ook wel eens, ik vind het ook jammer dat er dit jaar geen veteraan in de Grolsch staat heb eerdere jaren erg genoten van Iggy Pop, Grace Jones en The Specials. Trouwens geen ouwe rot, ik kijk erg uit naar Seasick Steve (wel een oude rot, niet qua carrière dan). En in sommige genres is het inderdaad wel wat karig, maar goed, ik heb er weer zin in.

  28. Mr.T

    @Sander
    nogmaals, Lowlands had altijd alle genres goed verdeeld in huis. Dat is niet meer. 60 acts per dag, zou ik elke dag 1 goede, nieuwe metalact willen hebben, 1 punk, 1 ska, 1 rock. Groot, klein, dik, dun maakt niet uit, maar dat is er niet.

  29. Sander

    @Mr.T
    Volgens mij was ik het op dat gebied al met je eens hoor.

    ” Ben het gedeeltelijk ook wel eens, ik vind het ook jammer dat er dit jaar geen veteraan in de Grolsch staat heb eerdere jaren erg genoten van Iggy Pop, Grace Jones en The Specials. Trouwens geen ouwe rot, ik kijk erg uit naar Seasick Steve (wel een oude rot, niet qua carrière dan). En in sommige genres is het inderdaad wel wat karig, maar goed, ik heb er weer zin in.”

  30. frank

    ik vind het een best vette line up. kom maar op met skrilexx, emelkay, nymfo, borgor, trolly snatcha, interpol, arctic monkeys. ik vermaak me wel!

  31. dillinger

    @Plien
    Je hebt gelijk, Ik snap ook wel dat mensen andere verwachtingen hebben en teleurgesteld zijn. Zelf ben ik niet zo teleurgesteld omdat ik mezelf er al op had ingesteld dat het dit jaar niet zou lukken om aansprekende headliners te krijgen. In tegenstelling tot vele anderen denk ik dat dit geen onwil of bewuste keuze is van de lowlandsorganisatie. Die wil niets liever dan dat het volgend jaar weer binen 3uur is uitverkocht. Bewust een mindere programmering neer zetten is dan niet echt een logische actie toch? Nee, ik denk echt dat er qua headliners weinig opties waren. En als je dan als organisatie de keuze hebt tussen relatief veel geld uitgeven voor iets dat nog een beetje voor headliner kan doorgaan(Pulp?) of een zo goed mogelijk programma met kleindere acts, dan ben ik blij dat ze het laatste gedaan hebben.

  32. Sander

    @Dillinger: Ik ben het helemaal met je eens vwb programmering. En het zal inderdaad echt geen onwil zijn.

  33. Rob

    Mijn stelling in het geheel is dat de Alpha tent moet verdwijnen en daarvoor twee kleinere tenten moeten terug komen (ik mis de oude experimentele Lima). Verder is het programma weer super en is er genoeg te ontdekken! Volgend jaar krijgen we ook nog met de BTW verhoging te maken en zullen de kaartjes op zijn minst 185 euro gaan kosten. Mogelijk heeft de organisatie dit jaar wat centen opzij gezet om dit wat gelijdelijker te laten verlopen en betalen we dit jaar alvast de rekening voor ons cultuurliefhebbende kabinet. En waar kun je dan makkelijker op besparen als grote acts die 200000 – 300000 euro per stuk kosten maar waarbij je de kwaliteit van je festival wel overeind wilt houden.

  34. HdH

    Er schijnt nog wel een headliner te komen en vorig jaar hadden ze gewoon een super goede line-up! Toch zijn er een hoop nieuwe bands te ontdekken.

  35. Paul Machielsen

    Ach ja pukkelpop heeft Foo Fighters, Eminem, Deftones en Kasabian. Lowlands heeft Elbow, Arctic Monkeys, The Roots en Interpol. Pukkelpop heeft altijd (iets) grotere namen gehad en heeft ook een mainstage met meer capaciteit (daar past wel een Metallica). Maar op pukkelpop staan dit jaar ook White Denim, The Sore Losers, The Customs en Morning Parade bijvoorbeeld op de mainstage.

    Zo’n groot verschil is het ook weer niet, deze discussie duikt elk jaar weer op maar ik ben toch zeer tevreden met het programma dit jaar moet ik zeggen..

  36. Robin

    Waarom hoor ik niemand over royal republic? Dat is een geniaal punk bandje uit Scandinavië, een must see voor iedereen die ook maar iets van punk houdt!

  37. kesselman

    Hou nou eens op met die stomme opmerkingen,er komen GEEN headliners meer.

    Wacht nou maar een sop t blokkenschema,dan zul je zien dat er nog heel veel bands zijn die je wil zien. Ik wordt zo moe van al die mensen die alleen maar grote namen willen zien,alsof je op lowlands 3 dagen in de alpha hangt!!!

  38. bou_ke

    Ik zit er enigzins dubbel in. Ten eerste denk ik dat we dé zondagavondafsluiter hebben in de vorm van Elbow. En die heb ik zaterdag gezien; dat kunnen ze makkelijk aan. Grootse band met enorm veel oersterke nummers.

    Verder veel ontdek-spul (as always) maar of het nu door m’n ouwe lullen-smaak komt of door t program; er zitten weinig dingen bij dit jaar die ik écht veel luister. Horrors (wel op PP) komen bijvoorbeeld niet en acts als Sufjan Stevens of Animal Collective (dan wel Panda Bear) hadden ook niet misstaan. Zeker dit laatste rijtje heeft een hoog London Calling gehalte (letterlijk) en daar betaal ik 30 Euro voor 2 dagen…

    Ach; met Seasick Steve, Agnes Obel, Interpol, Elbow, Arctic Monkeys, Suuns, Cloud Control, Warpaint, Fleet Foxes, Kills, Aphex Twin, White Denim etc. genoeg om een weekend vol muziek te bouwen.

    Toch blij dat ik Benicassim heb meegepakt afgelopen weekend :-)

    Elbow, Strokes, Arctic Monkeys, Beirut, And so I watch you from afar, Portishead, Arcade Fire, Tame Impala, Stranglers, Mumford & Sons en als klap op de vuurpijl Pigbag!!!

  39. Mr.T

    Royal Republic? Dat kun je toch geen punk noemen, komnou… Net ff de myspace beluisterd, daar wordt een punkfan niet blij van. Ik vind het meet rock/discotunes achtig hoor. Dit komt niet in buurt van Amerikaansepunk, Pennywise, Bad Religion, NOFX, H2O, Rancid. Of de ouderepunk Ramons, Iggy Pop, Sex Pistols…

  40. peter

    Prima line-up. Laatste jaren kwamen er meer en meer pubertjes af op waardeloze acts als Anouk, De Jeugd van tegenwoordig en The opposites. Misschien dat dat volk volgedn jaar lekker thuis blijft.

  41. bou_ke

    Waar ik overigens wel bang voor ben is de halflege Alpha of Grolsch (zoals bij hele goede, maar net niet echt grote acts als The Good The Bad and The Queen en vorig jaar bij Broken Bells gebeurde).

    Dat is echt dood- en doodzonde voor de sfeer van het optreden en dreigt nu denk ik bij Fleet Foxes bijvoorbeeld.

  42. herrsanex

    @bou_ke: De Alpha was toen Broken Bells begon volgens mij redelijk gevuld. Hoewel ik me er enorm op verheugd had ben ik bij Broken Bells na m’n favoriete nummer richting de Grolsch gewandeld waar Band of Horses speelde. Absoluut geen spijt van, maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Aan de andere kant zal het qua drukte wel wat meer varieren in plaats van enorme drukte bij de Alpha vanwege headliners.

  43. robin

    nee het komt niet in de buurt van pennywise of bad religion, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. royal republic kost vrijwel niets en die maken er wel een feestje van… maarja, wat hebben we dan als punk? ik kom weinig tegen (cage the elephant misschien?:P)

  44. Skyscrapercitizen

    Met stijgende verbazing de reacties hier gelezen. Voor mij is het de beste line up die ik in 13 keer lowlands meemaak! Ik stel voor dat al die zeikstralen hier volgend jaar lekker naar pukkelpop gaan. Ben zelf 1 keer vreemdgegaan naar pukkelpop, en dat was eens maar nooit weer! Overstromende dixies, smerig eten, slechte organisatie, lauw publiek… Nee, ik wens jullie veel plezier daar als wij een mooi feestje in biddinghuizen vieren!

  45. 180492003

    Ik ben echt ontzettend blij met de line-up!! Ik kan je ook wel 15 alpha-vullers opnoemen:

    1. Arctic Monkeys
    2. Skunk Anansie
    3. The Offspring
    4. De Jeugd
    5. Rise Against
    6. The Wombats
    7. Seasick Steve
    8. Flogging Molly
    9. De Staat
    10. Within Temptation
    11. Beady Eye
    12. Elbow
    13. Interpol
    14. dEUS
    15. Fleet Foxes
    16. The Roots
    17. Residentie Orkest

  46. DylanWerkman

    Kom op jongens, dit is de line up en hiermee moeten we het doen. Ik ben aardig tevreden (had uiteraard ook gehoopt op een headliner) maar ik ga alsnog gewoon keihard een feestje bouwen met mijn vrienden van:
    – Flogging Molly
    – Artic Monkeys
    – Emelkay
    – Borgore
    – Beardyman
    – Aphex Twin
    – Crystal Fighters
    – Cage the Elephant

    Als ’t je niet bevalt raad ik je ten zeerste aan om je kaartje te verkopen want ik wil geen chagerijnige koppen op s’lands beste festival!

  47. Mr.T

    Pennywise, Bad Religion een hoog prijskaartje? LL beschikt over MILJOENEN!!! Waar zijn die dan naar toe?
    Maar goed, Within Temptation zal in aplha staan, maar zal dat 20000 man trekken? Dezelfde twijfel met, Rise Against, Elbow, etc…

  48. lorenzog90

    Het gaat of overal heel druk worden of juist niet. 100% zekerheid dat het stamp vol staat bij Arctic Monkeys. En als the roots in Alpha staat dat het gewoon rustig zal zijn. Majah moeten het idd mee doen. Beste line up in 13 jaar lijkt me onwaarschijnlijk majah. Hopen dat er mooi weer is anders word ik helemaal chagrijnig

  49. Sunny

    Niet verder vertellen, maar Radiohead speelt als surprise afsluiter – daarom was er zo weinig geld voor andere bands

  50. Plien

    Ik wordt er zó moe van dat er altijd mensen bij dit soort topics overheen brullen: DAN BLIJF JE MAAR LEKKER THUIS, ZEIKERDS. wanneer er gewoon normaal wordt gepraat over de line-up. Bah !

  51. bou_ke

    Over het vullen van de grote tenten;

    eens: aan die 15 acts kom je wel. En Elbow krijgt die tent makkelijk vol, daar loopt echt niemand weg. Ik weet bijna zeker dat dat de zondagavond afsluiter is. Wel rustig bij the Roots, Seasick Steve en Fleet Foxes ben ik bang. Within Temptation dan weer niet, dat is iedere keer weer heel druk.
    Arctic Monkeys kan trouwens knallen worden, Alex Turner krijgt er eindelijk zin in!

    Radiohead op LL? Denk ’t niet, die verschepen geen spullen voor één optreden dus zouden ze nog snel even een hele tour moeten aankondigen, niets over gehoord. Bovendien speelden ze op Glasto heel veel nieuw werk waarmee je het zeikerige LL-publiek echt niet meekrijgt. Die willen Creep…

  52. morelleth

    Eric had toch na de vorige editie al aangekondigd dat bands als Coldplay en Muse simpelweg te groot en te duur zijn geworden. Dus andere headliners in die zelfde catogorie qua naam kan je dan ook wel vergeten. Dat was bekend.
    En zoals een paar mensen al zeggen, er zijn wel relatief grote namen alleen net een stapje eronder. Die alpha komt wel vol. Net als de rest.
    En iedereen van ons gaat gewoon een lekker feestje hebben :p

  53. Daan

    Wat een gezeur over grote headliners. Hoop stiekem nog op The Horrors, Creep, WU LYF, EMA, YUCK, The Pains of Being Pure at Heart, Flying Lotus en/of Birdi Nam Nam.

  54. Djoeke

    Headliners of geen headliners (terwijl er toch echt wel wat mooie headline-namen bij staan vind ik), Lowlands wordt moeilijk awesome.

  55. cro

    Smaken verschillen wel heel erg hier… Ik vind het echt een super line up! En als er een artiest in de Alpha staat en die artiest vind ik echt goed , dan ben ik juist blij dat de tent half leeg is , vooraan schuiven en je hebt het concert van je leven…

  56. Duijvenbode

    Ja zoals boven me mis ik wel wat meer noise pop bandjes. Yuck, The Pains of Being Pure at Heart, Crocodiles, Avi Buffalo misschien Wavves ook wel. Smith Westerns is dan wel weer een schot in de roos!

  57. herrsanex

    Ik begrijp ook niet helemaal waarom je bij het ontbreken van in mijn ogen ‘grote headliners’ gelijk je kaartje moet verkopen of je een zeikerd bent. Ik vind de lineup van dit jaar heel erg prima. Ik zal dit jaar waarschijnlijk weer niet alles kunnen zien wat ik graag wil zien omdat het een best groot lijstje is, dus ik vermaak me echt wel. Neemt niet weg dat ik een paar voor mij grotere headliners ook leuk had gevonden.

    En daarnaast is het bij de Alpha dan vaak ook echt ontzettend druk, dus ik ben ongetwijfeld niet de enige die er zo over denkt. Lowlands is van iedereen, dus ook van de mensen die headliners leuk vinden.

  58. Plien

    Wow. Heel Marktplaats staat vol met nieuwe advertenties van mensen die hun kaartje verkopen. Sommige voor ”normale” prijzen, en anderen voor het dubbele. Maar toch. Blijkbaar zijn sommige mensen echt niet tevreden..

  59. 180492003

    The Roots zullen toch naar alle waarschijnlijkheid de Bravo op een dag afsluiten, maar ik denk dat ze de Alpha wel kunnen vullen. Bij Elbow zal het stampensvol staan, want dat is gewoon een geweldige band. Within Temptation zal ook ontzettend druk worden, want dat heb je dat toch een keertje gezien.

  60. Aem

    Jamie Woon en C.W. Stoneking al op De Affaire gezien, maar toch pretty awesom om nog een keer te zien. Allebei goed voor een broeierige avond!

    Mis alleen nog een vervanger voor BfmV…

  61. Luther

    Ik ben juist blij met het programma van dit jaar, misschien niet zoveel grote namen maar een aantal van de kleinere acts is zo ontzettend goed dat ik die heel veel liever zie dan headliners in een overvolle tent

U kunt niet meer reageren.