Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

De trouwe Lowlander baalt van de kaartjesheisa

Lowlands 2011 was gisteren in twee uur uitverkocht. Een record, terwijl we vorig jaar dachten dat 55.000 kaarten binnen acht dagen al absurd was. Wie gisterochtend zat te lunchen, een sollicitatiegesprek had of uitsliep, greep er al naast. Wil de trouwe Lowlandsbezoeker nog wel meedoen aan zo’n rat race, terwijl hij drie jaar geleden nog tot in juli kon beslissen of hij wel of niet ging? Wij vonden het tijd voor een weloverwogen standpunt vanuit die trouwe Lowlandsbezoeker.

Eerst wat relativering. Vorig jaar vonden we ook dat de kaarten zo duur waren geworden. Dat het veel te snel uitverkocht was en de échte Lowlander niet meer kon komen. Dat Lowlands te commercieel was en de hype zelf had aangewakkerd. Dat ze nu Jantje Smit en BZN in de Alpha konden zetten, want het geld was toch al binnen. Die geschiedenis herhaalt zich dit jaar en als dat een indicatie is, dan worden in augustus weer aan de lopende band kaartjes tegen de normale verkoopprijs aangeboden omdat de line-up tegenvalt, die kennis uiteindelijk niet mee ging of Sziget toch lekker veel stoerder is. Wij kennen eerlijk gezegd niemand die vorig jaar echt heel graag wilde, maar met geen mogelijkheid aan een kaartje kon komen.

Maar deze heisa maakt het festival er niet leuker op. Lowlands is in de eerste plaats onbezorgdheid, een alles-kan-niets-moet-weekend aan het einde van de zomer. Daar past geen winterochtend bij waarop je al scheldend iedere vijf minuten uit de TicketService-loterij gezet wordt en maar moet afwachten welke van je vrienden wel en niet mogen komen.

Stel je eens voor hoe het zou zijn om letterlijk in de rij te staan waar we gisteren met tienduizenden virtueel in stonden. Een rij waar willekeurig mensen uitgeplukt worden om weer achteraan te moeten aansluiten, aan de muur nog maagdelijk witte affiches. Mensen kijken argwanend om zich heen: hoorde ik daar iemand vragen waar Biddinghuizen eigenlijk ligt? Wegwezen, newbie! En bestellen die gasten voor me nu acht kaarten? Ze zijn met z’n tweeën! Hey, niet duwen! Waar waren jullie drie jaar geleden allemaal?

Voor niemand leuk, en toch staan we met z’n allen in die rij. Om het maar niet te hoeven missen. Van voorpret is geen sprake, van voorpaniek des te meer. Er is geen tijd meer om je te verlekkeren aan de groeiende programmering en dan eindelijk te besluiten een kaartje te kopen als ‘die ene band’ is bevestigd.

Een gemakkelijke oplossing voor dat (luxe)probleem is er niet, maar misschien moet Lowlands naar een systeem met maximaal vier kaartjes per persoon, de capaciteit vergroten of het sympathieke Haldern Pop overnemen als Duits filiaal. Of, een constructiever idee: bied zelf een electronische marktplaats aan waar bezoekers tickets die ‘over’ zijn tegen normale prijs kunnen verkopen. Appelleer aan hun eerlijkheid en beloon ze. Wie via die website het kaartje ‘eerlijk’ doorverkoopt, kan op Lowlands een gratis t-shirt ophalen. Ik hielp Sander uit Zoetermeer aan een Lowlandskaartje.

We geven hem even een naam, die trouwe Lowlandsbezoeker. Hij heet Wim. Wim was degene die in 2005 zijn vrienden enthousiast maakte met zijn verhalen. Hij bestookte ze met beschrijvingen van bevestigde bands en vertelde over de ongedwongen sfeer, net zo lang tot die vrienden besloten ‘toch maar eens naar dat Lowlands te gaan’.

Wim vindt Lowlands nog altijd het mooiste festival dat er is. Hij is niet rancuneus, hij gunt iedereen een kaartje en hij begrijpt dat aan de stormloop weinig te doen is. Maar gisteren viste Wim – en vele andere Wimmen – achter het net en dat is erg pijnlijk, ook voor de organisatie.

Een standpunt innemen is lastig voor Lowlove. We vinden niet dat onze mening belangrijker is dan die van andere Lowlandsbezoekers, maar bieden wel een platform waarop de discussie kan worden gevoerd. We nodigen je dus van harte uit jouw gevoel te laten horen: wat doet de snelle uitverkoop met jouw Lowlandservaring?

64 reacties

 1. sumsang

  Alionsheart op 27 november 2010 om 16:43

  Ik ga al drie jaar trouw naar lowlands,

  Ik kan nu dus niet gaan tenzij er weer tickets vrij komen…. ik geef niet Lowlands de schuld maar dat stomme gehypte publiek dat er naar toe gaat.

  Biggest crap I’ve ever heard gewoon. Hoe is het uberhaupt gehyped? Onder degenen die meteen kaartjes kopen zitten ook mensen die al heel lang op lowlands komen? Moeten zij dan wachten met een kaartje kopen ofzo? En hoe ben jij erop gekomen om ooit naar Lowlands te gaan dan? Toch gewoon omdat je wil genieten van muziek en sfeer. Dat doet de rest ook gewoon.

  Ik kan er niet tegen dat mensen zeggen dat er alleen maar gehyped publiek komt, wat stel je je daar dan in godesnaam bij voor? Hebben mensen die zenuwachtig achter hun pc hebben gezeten omdat misschien hun zomerplanning eraan ging, terwijl ze misschien voor de eerste keer gaan volgend jaar minder recht op een kaartje? HELL NO! Doe normaal, lowlands is voor iedereen, dat maakt het een leuk festival en dat het nu zogenoemd commercieel of gehyped genoemd wordt is gewoon om op te kotsen, dat slaat echt op kaas.

  De zwarthandelaarij, daar zou ik me meer zorgen over maken dan mensen die gewoon drie dagen lowlands willen. Moet je daar per sé een intense muziekliefhebber voor zijn? Nee! Lowlands is voor iedereen en ook voor mensen die nieuwe muziek willen ontdekken!

 2. @Juustemans

  Het Werchtersysteem (of hoe dat in ieder geval 2 jaar geleden zo was) lijkt me top. 2 tickets per persoon, op naam.

  Als je niet kunt, koopt Werchter je kaarten gewoon terug. Zo komen er aan de deur ook nog eens kaarten vrij, voor de echte liefhebber.

  Ik heb 1 kaartje extra gekocht; niet om door te verkopen, maar omdat ik wist dat er door deze heisa echt wel vrienden achter het net zouden vissen.

 3. @Juustemans

  Lowlands doet trouwens veel te weinig aan de zwarthandel. Ze vinden het fantastisch dat het zo snel uitverkoopt.

  8 kaartjes per persoon is sowieso volslagen idioot; nagenoeg alleen zwarthandelaren maken hier gebruik van.

  Ik stel voor om met alle Lowlovers zogenaamd tickets te gaan kopen op Marktplaats, ergens af te spreken om te op te komen halen (centraal station oid.) en dan niet op te komen dagen (of wel, en ze in elkaar stampen).

  Terugpakken, die fuckers!

 4. pluckk

  Hoi,

  Er zijn twee zaken heel vervelend:

  A: De handelaren

  heeeeeeeeel lang niks en dan:

  B: De mensen die beweren dat er nu alleen maar mensen zijn die geen ‘lowlander’ zijn. Natuurlijk barst het daarvan. Alle Lowlanders zijn ooit als niet-low-lander begonnen.

  Mijn inziens heeft niemand het recht om te bepalen wie wel en wie niet mogen komen. Dat heeft niks met verleden te maken.

  Het is gewoon een ontzettend gaaf festival en ik denk voor steeds breder publiek en dat laatste is volgens mij de belangrijkste reden waarom het steeds sneller uitverkoopt. Eerst had het nog wel het imago dat een vrij ranzig gebeuren was. Dat is niet zo en dat weet iedereen nu ook.

  Ook dat Lowlands te weinig aan zwarthandel doet is natuurlijk gebasseerd op niks. Ze zouden er ook voor kunnen kiezen om niks te doen. Het bestaansrecht van de zwarthandelaren zijn de mensen die voor belachelijke prijzen kaarten gaan kopen. Als we daar eens mee zouden stoppen als mensheid dan zou het snel over zijn met de zwarthandel in kaarten. Echter daar kunnen we niets aan doen… iets wat schaars heeft nou eenmaal een grotere waarde.

  Een oplossing…. was het maar waar dat ik die had. Natuurlijk is het klote voor vooral de jonge niet lowlanders die op deze manier geen geld kunnen verzamalen om een keer de sprong op het terrein te gaan wagen.

  Ik denk dat ze eens moeten uitrekenen wat de gemiddelde groepsgrote is en dan het maximum aantal kaarten daarop af te stemmen.

  Dit keer heb ik wel 7 kaarten besteld. En ik ben blij dat ik dit voor de hele groep kon doen. Het is heel prettig idee dat we met z’n alle die kan uit kunnen maar ik denk dat een groep van 7 al vrij groot is.

  Tot augustus!

  Bye

  Daniel

 5. Eileen

  Werchtersysteem klinkt inderdaad goed!
  Wist niet dat Werchter ook kaarten terugkoopt. Zou een goede oplossing kunnen zijn.

  @Pluckk, onze vaste groep bestaat ongeveer uit 15 a 20 man en denk dat er zo wel veel meer groepen zijn. Als je dus op dat gemiddelde het maximum kaarten per persoon gaat aanpassen, krijgen de zwarthandelaren het alleen maar makkelijker.

 6. bazel67

  Ha medegangers,

  Ga zelf inmiddels voor de 10 e keer, mis de vroege vogelkortingactie die inmiddels zwaar achterhaald is door de snelle uitverkoop.

  Wat ik wel vreemd vind is dat ervoor in de plaats een CJP korting gegeven wordt die blijkbaar niet erg populair is onder de cjp-houders.

  Deze conclusie trek ik uit het feit dat tot aan eind van deze middag gewoon nog cjp-kaartjes besteld konden worden terwijl er maar 10.000 stuks beschikbaar waren.
  Aangezien er maar weinig pashouders gebruikt hebben gemaakt zijn de pasjes meerendeels gebruikt door mensen die niet de originele pashouder zijn.

  Ik ben er ook zo een…pas van mijn zoon en stiefdochter gebruikt om voor mezelf aan kaartjes te kunnen komen.

  Kan niet eens een eigen CJP pas aanvragen omdat ik ouder ben dan 30 dus heb als trouwe lowlandsganger geen keuze.

  Mijn voorstel:
  Het lijkt me toch sterk dat ze onze gegevens niet in een database hebben staan en dus kunnen zien wie en hoevaak die persoon al kaartjes heeft gekocht.

  Bovendien hebben ze van iedereen een e-mail adres. Dus lijkt het me mogelijk om iedereen te rangschikken op aantal malen geweest en per mail voor hen als eerste 1 tot max 4 kaartjes beschikbaar te stellen. Volgens mij voorkom je zo ook illegaliteit, diegene die er in het verleden een potje van gemaakt hebben gewoon uit de lijst schrappen.

  De overige kaarten gaan dan in de verkoop.

  Verder pleit ik voor de ouderwets gedrukte kaartjes zodat je niet dat gedoe krijgt met die digitale kaarten die wel erg gemakkelijk vermenigvuldigd kunnen worden en waardoor, als je een kaartje over hebt niemand erop durft te vertrouwen dat het een legale is.

  Heeft er hier iemand ervaring met een gekocht CJP kaartje terwijl je zelf helemaal geen CJP pas hebt??? Hoe wordt daarop gecheckt bij de ingang?

 7. lisilissi

  Na 11 jaar lowlands achter elkaar baal enorm dat ik geen kaart heb weten te bemachtigen, ondanks dat ik heb meteen na 11 uur geprobeerd heb, maar werd er steeds uitgegooid… ook veel mensen konden niet eens bestellen omdat ze gewoon aan het werk waren!

  Vind het belachelijk dat mensen grote aantallen tegelijk kunnen bestellen en echt niet kunnen dat ze de extra kaarten met woekerwinst meteen doorverkopen. Deze zwarthandel verziekt de boel.

  Waarom wordt hier bijna niets aan gedaan? Waarom wordt er niet op naam verkocht en je legitimeren bij de ingang??? snap t niet!!! Dit lijkt mij DE manier om zwarthandel te voorkomen!

 8. tomaarten

  @pluck je ben een held, maar ben het ook eens met eileenos

  verder vind ik dat iedereen evenveel kans heeft gehad om te bestellen en ieder evenveel recht heeft om richting het lowlandsfeestje te gaan

  tot in augustus

 9. Sjoerd

  @ bazel67,

  had vorig jaar ook een kaartje met CJP korting, je wordt daar niet extra op gecontroleerd ofzo.

  volgens mij wordt ”Lowlands was vroeger leuk maar het is nu gehyped”
  iets dat alleen maar mensen zeggen die ervan balen dat ze geen kaartje konden krijgen.
  voor deze mensen, veel succes met het vinden van een kaartje.

 10. idealcrash

  Werchter verkoopt overigens geen kaartjes op naam, tenmimste: er wordt niet op gecontroleerd. Ook geeft de organisatie geen terugkoopgarantie: je kunt kaarten bij de kassa inleveren, en als er iemand komt die nog een kaartje nodig heeft verkopen ze je ticket. Allee dan krijg je je geld terug. Zo was het teminste de laatste keer dat ik er was, in 2008.

  Verkopen op naam, daarop controleren bij de ingang, en een officiele marktplaats mocht iemand niet kunnen: dan is de kaartverkoop idd al stuk eerlijker. En dan is het kwestie van beetje geluk hebben, want idd wat mij betreft hebben veterane en newbies evenveel recht op een ticket.

 11. Ro-1980

  hey ik heb een idee!

  okay een idee uit frustratie,
  en het gaat waarschijnlijk niet werken maar:

  als je nu nog een kaartje wilt,
  zoek dan op marktplaats (nee wacht ik was nog niet klaar)

  maak dan een mailtje naar lowlands met een link naar een marktplaats advertentie en schrijf:

  ik wil graag dit kaartje kopen voor een normale prijs!

  (met eventueel: zie advertentie door chaos hebben ze dit kaartje “perongeluk” teveel gekocht) kunnen we iets regelen!???

  misschien dat er iets gebeurd,..
  ik vraag me af hoe groot de handel & doorverkoop eigenlijk is.

  Misschien helpt het lowlands wel bij het in kaart brengen van het probleem.
  Ze hebben iniedergeval een lange tijd voor lowlands begint om te speuren naar handelaren!

 12. @Juustemans

  Ik vind lowlands wel gehyped, zeker in vergelijking met mijn eerste keer. Maar dit komt vanwege het veranderende muziekaanbod; omdat het ‘breder’ wordt (eigenlijk niet, gewoon dance ipv rock) komt er een grotere doelgroep op af. Omdat het heel coooool is om naar Lowlands te gaan is de verkoop ook zo waanzinnig snel gegaan.

  Wat ik wel jammer vind, dat mensen omdat ze niet ‘mainstream’ willen zijn naar festivals in Hongarije, of zelfs Servië gaan, om het daar eens stevig te gaan verkloten voor de lokale bevolking (de het niet meer kunnen betalen).

  Dat de bands in mijn ogen elk jaar in denderend tempo achteruit gaan is op zich jammer, maar al zou er geen enkele band staan die ik vet vind, zou ik nog gaan omdat de Lowlands sfeer gewoon fantastisch is!

 13. brokenbranches

  Lowlands is te leuk. Velen die ooit geweest zijn blijven komen en er blijft een aanwas van enthousiaste newbies (gelukkig! die inderdaad net zo veel ‘recht’ hebben als ieder ander). What can you do? Ik ben in ieder geval blij dat ze de capaciteit niet vergroten want het is druk zat met die 55.000 man.
  Je kunt dan alleen kritisch kijken naar het verkoopsysteem. Ten eerste, doe iets aan die ticketservice-blamage. Ten tweede, minder kaarten per persoon (desnoods inderdaad op naam bestellen conform Glastonbury). Ten derde: een fatsoenlijk doorverkoop-platform zodat de Wims en de Willempies alsnog aan een betaalbaar kaartje kunnen komen als anderen kaartjes over hebben. Ten vierde: streng blijven op die zwarthandel. Want met alleen mijn boze emails naar marktplaats verkopers met woekerprijzen komen we er niet ;-)

  PS Ik geloof ook niet zo in het gehypte publiek, tot nu toe is het nog altijd gezellig en merk ik niks van een ‘ andere stroming’ bezoekers of iets dergelijks. Iedereen die zin heeft in Lowlands en een hele vrijdagochtend gaat zitten F5’en is wat mij betreft welkom!

 14. @Juustemans

  @idealcrash in 2008 was ik ook op Werchter; de identiteitscontrole werd zeker wel uitgevoerd, maar steeksproefsgewijs!

  Vrienden van mij hebben probleemloos hun tickets kunnen inleveren bij de kassa (dit was overigens in 2005 geloof ik).

  Tegenwoordig is dit heel goed te doen, met de registratie van ticketnummers; als jij je tickets terugverkoopt aan Lowlands, komen die nummers in een database en zijn de tickets ongeldig.

  Mensen gaan op die manier ook geen tickets meer overkopen; omdat deze dan wel ongeldig móeten zijn.

  Gewoon doen; 2 tickets per persoon en klaar. Het is tof als je voor je vrienden gelijk kan bestellen, maar hoeveel groepen zijn er waarbij meerdere mensen tickets voor de hele vriendengroep proberen te bestellen.

 15. @Juustemans

  Wat trouwens vooral meespeelt is de groeiende ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-mentaliteit/hufterigheid natuurlijk..

 16. Rule

  Ik baal ook enorm van de situatie maar snap het wel. Brokenbranches heeft dan ook helemaal gelijk met dat Lowlands te leuk is. Lowlands is niet ‘grote namen’ en ‘die ene band die je altijd al wilde zien’, Lowlands is een compleet cultuurfestival dat ook leuk is zonder echte top acts. In mijn 9 keer lowlands op rij heb ik vaak genoeg gehad dat de line up me niet veel deed, maar ik wil er elk jaar weer bij zijn.

  Als ik op donderdag m’n tentje eenmaal heb staan is voor mij het genieten al begonnen. Ik wordt nu alleen alweer blij bij de gedachte dat ik straks weer langs de blauw verlichte muntenautomaten wandel.

  Lowlands is iets waar je verliefd op wordt en niet meer zonder wilt. Daarom heb ik in 2008 veel te veel geld neer gelegd voor een kaartje (toen via het veilige tickettrade). In 2008 stond er weinig wat ik echt wilde zien, maar ik wilde er wel gewoon zijn.

  Ik ben ziels gelukkig dat ik ook dit jaar weer naar Biddinghuizen mag afreizen en ik hoop dat de populariteit van Lowlands een beetje af zal nemen zodat ik volgend jaar met iets minder stress een kaartje kan kopen, maar ik verwacht het niet…

 17. Ro-1980

  @brokenbranches
  boze mailtje haha herkenbaar!
  en dit is niet ok bij die handelaren,
  die blijkbaar gewoon op marktplaats mogen staan?

  @@Juustemans doe rustig, volgens mij zit je meer dwars dan het hele lowlands verhaal.
  hier een biertje!
  zelf heb ik ook wel eens het idee dat het publiek veranderd.
  dat je vroeger iedereen kon aanspreken, en dat er nu af en toe raar opgekeken word. maar daar geef ik niet aan toe .
  ik spreek iedereen aan gabber hippie, metal, hardcore, indie, reggae, rock, Wilhem(oud) Wim(mijn leeftijd) of Willempie(jong)
  en natuurlijk ook Willemijn(geen uitleg nodig) of whatever!

  En iedereen die er van opkijkt om dat ik niet hetzelfde ben als zij, vergissen zich we zijn allemaal lowlander!
  en diegene mist de kans om een tof persoon te leren kennen!

 18. Sjoerd

  Rapid_Razor_Bob De CJP tickets voor Lowlands zijn nu ook op. Koop geen kaarten in de zwarthandel: deze worden zo veel mogelijk ongeldig gemaakt! #LL11

  ben benieuwd!

 19. Eileen

  Ben inderdaad benieuwd wanneer de eerste lading ongeldig gemaakte tickets weer beschikbaar worden gemaakt.

 20. Kazzie

  Ik wil als eerste mijn vraagtekens zetten bij de titel van dit artiekel. Er zijn ook genoeg niet-lowlanders die balen van het feit dat het uit verkocht is. Een vriendin van mij heeft helaas ook geen kaartje kunnen kopen.
  Maar goed verder op de inhoud. Ik bne het eens over of het feit dat de kaartverkoop niet op vrijdagmorgen had moeten beginnen maar op zaterdagmorgen. Het is dat ik zelf maar een halve dag school had (en heb ik nog 1 uur moeten overslaan) om lowlands kaartjes te kopen voor mij. En verder op het feit dat een hype genoemd word. Ik ben zelf slachtoffer van de hype! Mij wordt al 3 jaar verteld dat ik echt moet gaan. Werd door mensen voor gek verklaart dat ik een pinkpop kaartje kocht inplaast van Lowlands kaartje. Nou denk ik niet dat ik enige ben die zich hier in herkent. Alle mensen die de afgelopen jaren vaste bezoeker waren hebben vast en zeker tegen vrienden en bekende gezegt dat het een super festival is waar je echt keer geweest moest zijn.
  Nou zie hier het resultaat!
  Iedereen heeft zijn kans gehad om een kaartje te kopen. Ik zelf heb er 100 minuten over gedaan, en zat om 11 uur klaar. Was ik eigenlijk nog maar net op tijd! Ik ben wel voor het system van maximaal aantal kaarten per klant (4 of 5 stuks) . Omdat zwart handeleren gewoon uitgebannen moet worden. Als ik lees op verschillende websites dat mensen 24 of 36 kaarten hebben gekocht, vraag ik me af of ze vooral al wisten voor wie kaarten bedoeld zouden zijn.
  Conclusie: Iets dat goed is, komt vanzelf boven waren. En dat is nu gebleken bij lowlands. Ik kijk uit na een mooie editie waarin alles wat ik er van gehoord heb, waar gemaakt wordt!

 21. @Juustemans

  Ik heb een topic aangemaakt, is makkelijker bijhouden dan dit :)

 22. TheDude

  Heerlijk dat de vvk op vrijdag begon! Als je in een winkel werkt kan zaterdag nl niet. Vrijdag kwam mij geweldig uit!

  Dan… AAN ALLE ZWARTHANDELAREN…. KRIJG DE *$#&*?&!!!

  ZO, dat is eruit!

 23. @Juustemans

  Hier dus: http://www.lowlove.nl/forum/topic/de-trouwe-lowlander-baalt-van-de-kaartjesheisa

 24. Dv8

  Eigenlijk wel raar ze zijn tegen een BTW verhoging (die heeft onze staat echt nodig). Maar de verhoging van 10 euro die ze zelf nodig hebben voeren ze wel door. Door de vroege uitverkoop vangen ze ook ongeveer een half jaar 2,5% rente over 9.000.000 euro extra.

  ik hoor niemand over deze verborgen prijsverhoging…

 25. elsbethschrijft.nl

  ik ben 14 x achter elkaar naar lowlands geweest. ga dit jaar voor het eerst niet. niet omdat ik geen kaartje heb kunnen krijgen, maar omdat ik ff een jaartje wil overslaan. ik vind wel dat het publiek veranderd is. tien jaar geleden waren het echt een stuk relaxtere mensen, die tot een week voor het festival nog konden beslissen of ze wel of niet gingen. nu is het gewoon echt meer mainstream, hoe stom ik dat woord ook vind. ik vind het veel te groot, je moet ieder jaar eerder gaan om een relaxt campingplekje te bemachtigen en ik vind het veel te druk. maar ach… misschien ben ik er echt gewoon te oud voor en is het tijd voor een nieuwe generatie lowlanders :)

 26. Jessic

  Klopt, na 11 jaar Lowlands genot vind ik ook dat het publiek is veranderd. Ze zijn een stukje gelikter geworden op de één of andere manier. En dan de setting: waar vroeger bijvoorbeeld de bioscoop versierd was met schilderingen van het logo op allerlei manieren staan er nu geprefabriceerde muren met het steeds herhaalde Lowlands-logo. Allemaal machinaal gemaakt. Strak en netjes…Misschien gaan het publiek en hoe het festival vorm gegeven wordt wel hand in hand. Als Lowlands die kant op wil, prima, het is een keuze en keuzevrijheid is mooi. Maar ik vind Lowlands iets minder mooi door deze keuze. Misschien staan er wel weer nieuwe festivalletjes op (dat is ook best een hype nu) die weer naief en creatief beginnen..tot ze uitgroeien tot meer gestandaardiseerde festivals en zo is de circle of life rond…
  Maar dan nu…een veel belangrijker onderwerp:

  Iedereen heeft recht op een kaartje, klopt! (ik heb er zelf 1, als enige van de club. ”Maaarrrrr! Het is wel zuurder voor degenen die al een hele staat van dienst hebben opgebouwd en er erg naar uitzien dan voor degenen die ‘het wel leuk lijkt ook eens te gaan’. En aangezien vaste klanten in een winkel ook een kortingskaart krijgen, vind ik dat je als langdurig (financieel) supporter best iets betekent. Niet dat dat meer recht geeft…het voelt alleen zuurder voor de één dan voor de ander. Mijn lieve broer die iedereen al een week van tevoren waarschuwde (hij verdient een medaille)…en die vanaf 11 uur ’s ochtends (de volle tijd dat de kaarten in de verkoop waren dus!!) gepoogd heeft een kaart te kopen werd de hele tijd uit de wachtrij gegooid, hij heeft geen één kaartje…terwijl andere mensen wellicht met 8 kaarten wegkwamen, wellicht mensen die toevallig iets later ingelogd waren…lekker. Leuk die mensen op marktplaats toch hè? Die al na een half uur besluiten ‘toch maar op vakantie te gaan’ en hun kaartje voor 3 keer zo veel geld verkopen. Gevolg: de verkoper knijpt zich in de handjes…en de gedupeerde is de desperate koper. Zalig systeem, die 8 kaartjes…

  Dit is fair:

  Max 2 kaartjes (oké 4 ben ik al blij mee!)
  Iig een gedeelte van de kaarten via het postkantoor (zoek het maar uit, smerige zwarthandelaren!)
  Geef ons Higher Ground terug! (hihi!)

  Einde relaas ;)

U kunt niet meer reageren.