Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Victoria

zondag 20:05 - 22:25 Echo

Type

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Berlijnse nachten zijn lang. Dat weet iedereen die wel eens in Berghain geweest is en met zijn ogen knipperend in het zonlicht om 10 uur ’s ochtends naar huis is gestrompeld.

De Spaanse Victoria, gespeeld door girl next door-schoonheid Laia Costa, beleeft in deze film een Berlijnse nacht zoals we dat allemaal zouden willen. Met feest, drank, drugs en ja, waarom ook niet, een bankoverval.

Victoria is in één lange take opgenomen, in de wijken Kreuzberg en Mitte. Alleen al daarom een aanrader voor liefhebbers van Berlijn. Het script, geschreven door regisseur Sebastian Schipper, telde maar 12 pagina’s en de meeste dialogen zijn dan ook geimproviseerd. Dit draagt bij aan het tempo en het realisme van de film. Pas een maand uit, en nu al overladen met prijzen, waaronder een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn voor bijzondere artistieke prestatie.