Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

The Districts

zondag 14:10 - 15:00 Charlie

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Ze geven liefhebbers van serieus goede indiemuziek in elk geval alle mogelijke stokken om ze mee te slaan: de teenagers van The Districts hebben een quasi-nonchalante ik-ben-net-uit-mijn-bed-gerold-look die al sinds 2012 niet meer cool is, toen Harry ‘One Direction’ Styles besloot met zijn rommelbos wereldberoemd te worden. De stem van zanger Rob Grote is geaffecteerder dan die van Marcus Mumford en Florence Welch bij elkaar. En over Mumford & Sons gesproken: de southern folk van The Districts hangt soms vervaarlijk dicht aan tegen de sound van die van het viertal met de banjo’s. Toegankelijk dus, maar ook altijd met voorspelbaarheid op de loer.

Daar staat tegenover dat de band uit Pennsylvania verdomd goede liedjes maakt. Met emotie waarin je oprechtheid zou kunnen vermoeden, al zijn we sinds Chris ‘Coldplay’ Martin argwanend bij elk uiterlijk vertoon van sentiment. Hadden we al Kings Of Leon als referentie genoemd? Nee? Bij dezen, nog net op tijd. Al zijn The Districts eerder blues on whiskey dan sex on fire.