Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Curtis Harding

vrijdag 12:30 - 13:30 Charlie

Type

Land

Eerdere optredens

Lowlands 2015

Al zoekende naar meer informatie over die swingende, stampende, soulvolle Curtis Harding stuitten we onlangs op een tekst die verhaalde over zijn moeder, een gospelzangeres, en zijn vader, een oorlogsveteraan. Als gezin reisden ze door Amerika toen Curtis klein was, waarbij ze “samen zongen” en hij “leerde dat muziek de grote communicator was” en dat “het niet alleen maar draait om hoe mooi de noten klinken”, maar vooral om “anderen tot in hun binnenste roeren” en hun “harten en hoofden masseren” met je goudeerlijke voordracht.

We weten niet hoe het met jullie is, maar bij ons brak het pijltje van de bullshitmeter al af ter hoogte van “grote communicator”. Ons leven is geen aaneenschakeling van wonderlijke weldoenerij en we gokken zo dat Curtis Harding ook weleens z’n vader vervloekte, een meisje aan d’r haren trok of de wc nét niet haalde. Harten masseren, schmarten masseren.

Dat gezegd hebbende: in diezelfde tekst werden Otis Redding, Sam Cooke, Bo Diddley en B.B. King genamedropped werden, en dat staan we toe. Harding hééft het. Het is een jongen die ieder humeur met zo’n 20 procent kan verbeteren. Een soulpredikant waar elke editie van Lowlands er een van nodig heeft – en ze hebben ‘m gevonden.