Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Krijgt Lowlands nu wifi of niet? En meer nieuws van ESNS

Het epicentrum van de muziek lag dit weekeinde in Groningen. Op Eurosonic-Noorderslag staan traditioneel de bands van het komende festivalseizoen en spreken de toppers uit de festivalindustrie over de toekomst van festivals. En daar hoorden we – onder meer – dat Lowlands dit jaar voorzien zal worden van wifi.

Tenminste, dat zei Arie Bruin, leverancier van wifi-netwerken op festivals. Tussen neus en lippen door zei hij dat een concurrent Lowlands dit jaar van wifi zal voorzien.

Klopt dat? Helaas, Rapid Razor Bob heeft ons al laten weten dat Arie voor zijn beurt sprak. Voorlopig gaat internet op Lowlands nog via het mobiele netwerk.

Muntjes blijven, en Major Lazer komt?

Nog wel toekomstmuziek voor Lowlands; bezoekers van Best Kest Secret betaalden vorig jaar met een rfid-chip aan een bandje. Een succes, als je het ons vraagt. BKS-directeur Robert Swarts denkt daar ook zo over. “Over 5 jaar is alles cashless, of digitaal. Die trend is ingezet en dat gaat gewoon gebeuren. Wat voor een systeem dat is, zeer waarschijnlijk je telefoon, dat moeten we nog zien.” In ieder geval vertrouwt Lowlands dit jaar nog op de munten.

Belangrijker is welke acts we in augustus zullen zien. Een tipje van de sluier wordt gelicht door Maurice Spijker, dance-boeker van Mojo. Hij zegt dat Avicii en Major Lazer dit festivalseizoen “hoogst waarschijnlijk” naar Nederland komen. Avicii op #LL15? Lijkt ons hoogst ONwaarschijnlijk. Major Lazer dus, wees welkom. (Zonder te zeggen om wie het ging, zei hij ook dat dé grote dance-naam voor Lowlands al vastligt.)

Andere acts die wellicht extra aandacht verdienen: Gavin James, Soley, Lapsley, Years & Years en Jack Garratt. Waarom? Zij werden door Eric van Eerdenburg persoonlijk getipt als niet te missen acts op Eurosonic-Noorderslag.

Nederlandse acts

Het zou best wel eens een van de meest Nederlandse edities van Lowlands kunnen worden. Nederlandse acts stelen al jaren de show op Lowlands en dat was op Noorderslag niet anders.

Geen bevestigingen of geruchten, enkel acts die opvielen en daarom wel eens een telefoontje vanuit Delft zouden kunnen krijgen. Aan wie moeten we denken? zZz die na jaren weer een lied uitbrengen, goed om een halve cd te vullen overigens.

Afterpartees. Al een jaar lang koningen op elk Nederlands podium, nu eindelijk met een album.

John Coffey

Mr. Polska, voor de broodnodige hiphop

Kovacs. Vorig jaar al verrassend goed op Lowlands en ze wordt steeds maar beter. Met een album op komst, kanshebber voor optreden nummer 2.

Nouveau Vélo. Om de hoek bij Berry van Aerle huist een heerlijk, vernieuwend bandje.

En last but not least, De Jeugd van Tegenwoordig zei tegen 3FM dat hun nieuwe album af is. Schrijf hen ook maar alvast op.

4 reacties

  1. Richard

    Zet daar The Cool Quest maar bij. Wat een feest op Noorderslag.

  2. VUIG

    Over het betalen met een chip is tijdens ESNS wel duidelijk geworden dat dit alleen werkt als het overal kan. Ik heb vrij snel mijn geld weer van de chip afgehaald omdat ik er op veel plekken in Groningen toch niet mee kon betalen. Zelfs op officiële festivallocaties niet.

  3. joppe

    “leeways” hebben een debuutalbum en wonnen de grote prijs van nederland… zou mooi op LL’15 passen toch ?

  4. Willie

    Avicii op Lowlands zou een geniale zet zijn, komt vast zat publiek op af en dan heb je sowieso gelijk, toch?

    Overigens het meest interessante is een eventuele verplaatsing naar weekdagen in de toekomst.

U kunt niet meer reageren.