Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

10 blokkenschematips voor de hitjeswachter

Waar ga je heen op Lowlands? Als je zoals ons bent, ken je hooguit de helft van de bevestigde namen en kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken. Vandaar dat we vanaf nu voor allerlei soorten Lowlanders tips geven. Deze week: de hitjeswachter.

Je bent

Scholier, student of net afgestudeerd. In elk geval 21-min. Je weet nog niet zo goed wat je wilt met je leven, behalve dat je veel met vrienden wil hangen. Je bent zoekende, ook naar een muzieksmaak. Je laat je inspireren door Giel Beelen en verbruikt te veel data met de Spotify-hits-playlists op je gebarsten smartphone. Op Lowlands omschrijf je elk bandje in het blokkenschema met ‘dat is die van’, waarna je hun bekendste liedje noemt. ‘Oja’, zeggen je vrienden. ‘Die van’, en dan neuriën jullie met z’n allen wat. Bij het optreden is het wachten geblazen totdat er iets valt te herkennen (lastig dat er ook andere nummers gespeeld moeten worden!). Hitje geweest? Tijd om door te lopen.

Je zoekt

Dat handjevol knallers waar je de hele zomer mee doorkomt. Van die nummers die je drie maanden lang kunt dromen en waar je dan nog nét niet genoeg van hebt. Niet zwaar en moeilijk, wel lekker lichtvoetig. Iets met veel airplay. Je kent de charts uit je hoofd. Dat sommige hits al enige jaren oud zijn, deert je niet: je kunt ze nog ongegeneerd uit volle borst meeschreeuwen. Sterker nog: kwam Snow Patrol ‘Chasing Cars’ maar weer eens doen.

Je kunt naar

Genoeg optredens, dat staat buiten kijf. Er is nog net geen 3FM-stage op Lowlands, maar dat de gedraaide platen op de zender en het dagprogramma van Lowlands de nodige overeenkomsten vertonen, behoeft geen toelichting meer.

De lijst

Bleachers – Rollercoaster
De bassist van fun., (We Are Young, met Janelle Monae) met zo’n catchy radiohitje. Daar loop je gegarandeerd nog wel even mee in je hoofd.

Echosmith – Cool Kids
Lichtvoetig hitje om spijkerbroeken bij te kopen. Met vrouwelijke zang en stiekem iets cooler. Als je deze niet kent, ben je dus absoluut geen cool kid.

Kodaline – All I Want
Coldplay-kloon uit Ierland met heel wat radiohits op zak, maar ‘All I Want’ is toch wel de grootste. Onder meer doordat Google het in een eindejaarsfilmpje gebruikte.

Major Lazer & DJ Snake feat. Mo – Lean On
Topt de hitlijsten al enige weken en lijkt dé commerciële zomerhit van 2015 in Nederland te zijn. Maar dat wist jij allang.

Passenger – Let It Go
Dat kleine mannetje met de gitaar imponeerde al menig festivalweide. Met deze hit zal hij ook een Lowlandstent weer muisstil krijgen, terwijl je zachtjes meefluistert en meedeint.

Rondé – Run
Product van de Herman Brood-academie, 3FM Serious Talent en zodoende ook 3FM Megahit geweest. Zal ongetwijfeld kippenvel opleveren, zelfs al is het 30 graden buiten.

Rudimental – Waiting All Night
Even lekker uit je dak gaan op deze commerciële drum ’n bass-act. Gewoon, ter afwisseling van alle andere radiovriendelijke pop.

Tove Lo – Stay High (Hippie Sabotage Remix)
Nog steeds horen we in ons achterhoofd dat gepitchte stemmetje. High, all the time, to keep you of my mind. Als het goed zingt de Zweedse Tove Lo op Lowlands letterlijk een paar toontjes lager dan in deze remix.

Twenty One Pilots – Tear In My Heart
Na de Charlie in 2013 te hebben afgebroken nu langzaam de wereld aan het veroveren. Pakte onlangs met album Blurryface de nummer één-positie in de Billboard Top 200. “The songs on the radio are okay, but my taste in music is your face.”

Years & Years – King
Winnaars van de BBC Sound of 2015-verkiezing. Gelijk daarna braken ze door met deze hit, maar daarna bleef het relatief rustig rond deze Britse formatie. Stilte voor de storm?

Andere suggesties voor wat de hitjeswachter moet gaan zien? De reacties staan open.

7 reacties

 1. Clark

  Missend zijn Chef’s Special, Bastille, Chemical Brothers, JVTW en La Roux. Ze hebben een behoorlijke hitpotentie en voor mij reden om ze te missen.

  Geef mij maar iets lastiger te verteren muziek. Fijn van de gebaande paden af..

 2. Richard Ridder

  Een paar toevoegingen
  Christine and The Queens
  https://youtu.be/rs40yxHjTxQ

  Bear’s Den
  https://youtu.be/q1MmYVcDyMs

  Kenny B
  https://youtu.be/jlHZ_Z8sUMs

  Paolo Nutini
  https://youtu.be/ELKbtFljucQ

  Is het net of je verstand hebt van muziek.

 3. Mark

  Lean On is een guilty pleasure. Laat maar komen!

 4. Richard

  Waar blijven Roos en Martin?

  • Peter

   Roos en Martin worden op dit moment vakkundig in korte afleveringen gemonteerd. Nog even geduld, ze komen eraan!

 5. Martin

  Haha… Ik voel me ineens weer 21-min! Alhoewel ik me niet laat inspireren door Giel *barf* Beelen.

  Oh, en de filmpjes zijn in de maak!!! Spannend!!! :)))

U kunt niet meer reageren.