Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Laatste ronde van de Lowlove-quiz!

Met nog maar een slordige week te gaan voor Lowlands kan je nog even je kennis testen met deze laatste quiz. Hij staat helemaal in het teken van de editie 2014, dus als je het nieuws goed hebt gevolgd is het een inkoppertje! Toch?

1.Wie de grote afsluiters zijn dit jaar hebben jullie vast wel op het netvlies. Maar welke artiest mag op zondagavond de boel feestelijk afronden in de Lima?



2. London Grammar heeft net als vorige jaar vrij laat afgezegd wegens ‘vermoeidheid/ stemproblemen’ (podiumvrees?). Welke act werd in 2013 als hun vervanger geboekt en deed het zo goed dat ze dit jaar nog een keer mogen komen?



3. Welke singer-songwriter die bij veel mensen een gevoelige snaar weet te raken zien we op deze foto? Afbeelding quiz4




4. Hoe heten de kartonkunstenaars die sinds vorig jaar naast de Groslch tent staan en het terrein opvrolijken met mooie creaties?



5. Intro-tijd! Van wie is dit hippe hitje van 2014? Hint: je had ze ook al op Motel Mozaïque kunnen zien dit jaar.




6. Voor de oplettende nieuwslezers: dit jaar is de camper-camping verplaatst van dichtbij de dijk naar…



7. Freeze frame! Welke Lowlands 2014 artiest heeft een video waar deze bijzondere momentopname uit komt? quiz 4 2014 videosnapshot



8. Queens of the Stone Age mag straks de Alpha weer in verleiding brengen. Wat is de volgende regel uit die bekende hit ook alweer? “We get some rules to follow…”  



9. Je kunt je brein op Lowlands op allerlei manieren stimuleren, van filosofische en politieke discussies tot wetenschappelijke verhandelingen tot kinderboekbesprekingen met rappers. Welke van onderstaande programma-onderdelen past niet in dit rijtje?  






10. In de laatste hoos namen die Lowlands bekend maakte troffen we ook de Griek met de prachtnaam Panagiotis Melidis aan. Nouja, op het Lowlands-affiche staat deze vrolijke knoppendraaier met zijn stage name, namelijk:



11. Het wordt een heuse beestenboel op Lowlands dit jaar! Maar er is maar één programma-onderdeel waar een levensgrote poppen-versie van een dier de show steelt. Waar hebben we het over?




12. Scarlet Johansen is tegenwoordig niet meer van het witte doek weg te denken. Sterker nog: er staan zelfs twee films geprogrammeerd op Lowlands waar ze in voorkomt. Welke van onderstaande Johansen-films kun je in augustus niet in de Echo gaan bewonderen?



13. Je ziet hier de opening van een stampende set op Dour 2013. met welke Bravo-artiest van de aankomende Lowlands-editie hebben we hier te maken?



14. Een vluggertje: in welke tent kan je dit jaar headbangen met het Gothenburgse metalkwartet Bombus?



15. Voorheen moesten de literaire talenten op Lowlands hun boekvoordrachten ‘s middags in de Tïtty Twïster doen, waar de schrale biergeur van voorgaande nacht nog in de lucht hing en de slipjes van de danseressen nog in de paal. Waar moet je dit jaar heen voor je letteren-fix?




2 reacties

  1. Dennes

    Eigenlijk wilde ik bij 1 het goede antwoord niet invullen, omdat het wederom verkeerd gespeld is ;)

  2. martin

    7! Nou, niet alles goed gegokt dus! En wat leuk dat de intro van Fix Stuff with Lowlove er ook tussen zit!! :D

U kunt niet meer reageren.