Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Weerbericht #2: hebben we al verteld dat het gaat regenen?

Gisteren bleek uit onze grondige analyse van diverse weerwebsites al dat dit zomaar eens de natste Lowlandseditie in lange tijd kon worden. Vandaag durfden we het bijna niet aan, maar we hebben toch nogmaals een blik geworpen op de diverse voorspellingen.

foto

Wie zijn dag vult met het steeds opnieuw openen van de iPhone-weerapp, is opgevallen dat er bij Biddinghuizen op donderdag zowaar een kleine zonnetje staat. Achter een wolkje weliswaar, maar toch. Weerplaza en Weeronline houden het nog wel op 75% kans op neerslag met een max van 2 mm. Dat valt gelukkig te overzien.

Dat we vrijdag een nat pak zullen krijgen, lijkt onoverkomelijk. Volgens het KNMI is de neerslagkans maar liefst 90 procent en die dag krijgt van Weerplaza een magere 5 als cijfer. De zondag krijgt met een neerslag van 5 mm ook een 5. Gelukkig is het beeld voor zaterdag optimistischer: slechts 65 procent kans op regen met zo’n 2 à 3 mm. De temperatuur lijkt het hele weekend zo rond de 20 graden te schommelen – waar verder niks mis mee is.

We blijven hoop houden. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg schijnt zijn mysterieuze weerman met fluit weer toegangskaarten te hebben gegeven in ruil voor mooi weer. En daar bovenop: een moddergevecht in plaats van een watergevecht lijkt ons ook wel een keer leuk.

Moddergevecht

Morgen een nieuw weerbericht met daarin hopelijk betere berichten!

Dit is het tweede weerbericht dat we in de aanloop naar Lowlands plaatsen. Tot donderdag publiceren we elke dag een update.

14 reacties

  1. Oliver

    Ik ga me er niet al te veel zorgen om maken. Het weer volgens de vele media wordt steeds weer aangepast. Dan regent het wel, en dan weer niet. Ik kijk het op het moment aan, en het wordt evengoed wel een geweldige lowlands met weer het een en ander aan geweldige herinneringen. Keep up the good spirit, want een plasje water verpest het niet voor mij.

  2. Mark

    Het kan ook optimistischer:

    http://www.buienradar.nl/weer/biddinghuizen/nl/2758992#5daagse

    • The Dude

      Ik ga voor deze voorspelling!

      Geen stof, beetje modder… Prima!

      Beetje fris, maar daar valt tegen te drinken!

      Keep positive!

    • sil

      @Mark….leg maar vast inderdaad. En ff doorgeven aan teletekstpagina 703. Want op basis van teletekst wordt het weer natuurlijk echt bepaald.

  3. peter

    Hier in Leiden nu al 2 dagen de verschrikkelste buien voorspelt en tot nu toe 1 buitje gehad van welgeteld 1 minuut, in de nacht niet meegerekend ;-), laat me dus lekker verrassen en ga gewoon genieten en samen slaan we ons er wel doorheen, toch ?

  4. liske

    Wat deze dagen valt, kan van het weekend niet meer vallen:)

  5. ronald

    Beetje regen..ach..t meeste valt toch naast je neer…

  6. Bill Cosby

    Lieve Lowlove,

    De batterij van jouw telefoon is bijna leeg!

    Ik denk ik zeg het even, zou zonde zijn als je straks zonder zit.

  7. Jack Ruso

    Beste mensen (incl Lowlove redactie). Het is natuurlijk fantastisch dat wij als echte Nederlanders weer kunnen gaan discussiëren over het weer. Aangezien we er toch niets aan kunnen veranderen lijkt het mij in ieder geval leuker om dit onderwerp bij deze af te ronden en te focussen op alle leuke dingen die we de komende dagen kunnen zien, beluisteren en ondernemen. Laat het gelul over het weer aub over aan de oudjes die naast hun geraniums zitten en geen betere onderwerpen meer hebben ;-)

  8. ronald

    Beetje offtopic , maar al eens op marktplaats gekeken? Lowlandskaartjes voor 100 euro. De meeste redenen..er gaat plots een vriend niet mee..jaja denk ik dan..je zal hem wel gewoon gekocht om er winst op te maken. Kan die vriend zn eigen kaartje niet verkopen dan?

  9. Edwin

    Gaat goed komen mensen word gewoon lekker weer met af en toe een regenbui
    het gaat zo ie zo lache worden heb er in aan!

  10. Eva

    Het regent goedkope lowlandskaartjes nu. Vandaar die slechte voorspellingen.

  11. Amy

    Ach, ik ben niet van suiker. Het is net wat je er zelf van maakt, wij maken er in ieder geval een feestje van!

U kunt niet meer reageren.