Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

The National, London Grammar en Flume naar Lowlands

Uitverkocht is het nog steeds niet, maar de line-up heeft vandaag weer wat meer gestalte gekregen. Acht nieuwe namen bracht de organisatie zojuist naar buiten, waaronder The National en London Grammar.

Verder staan ook Gui Boratto, Flume, Kaytranada, Bring me the Horizon, Carolina Chocolate Drops en Brody Dalle op het festival.

41 reacties

  1. Bas

    Hulde voor Gui! http://www.youtube.com/watch?v=L3Mljrf2oRU

  2. mart

    Helaas geen namen waar ik warm of koud van word. Maar die komen echt nog wel.

  3. pietjo

    Ik wacht nog op de Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites en Miss Montreal ;)

    • Rob

      Tip: volgens mij kun je jezelf een hoop geld besparen door naar een van de gratis festivals te gaan waar deze muzikanten ook allemaal staan.

      • Frank

        Plus JVT en the opposites stonden er beiden vorig jaar al dus zal er niet van uit gaan dat ze ook dit jaar komen.

        • pietjo

          Was inderdaad niet serieus. Meer om aan te geven hoe populair deze bandjes de laatste jaren zijn op LL.(afgezien van Miss Montreal uiteraard, leuk wijfie trouwens)
          Ik verbaas me er gewoon over dat de Alpha bij de Jeugd en The Opposites afgeladen vol is, en er bij Nick Cave een halve Alpha tent leeg is. Dit geeft goed het veranderende publiek aan. Mooi hoor een feestje bouwen in de Alpha, persoonlijk stoor ik me mateloos aan de baggermuziek van de ‘puberbandjes’ die op elk gratis festival optreden. Ieder z’n ding…

  4. Andreas

    Weet niet of je serieus bent, maar De Jeugd en Opposites waren er vorig jaar ook al en Miss Montreal lijkt me sterk…

    Ik kam wel wat met de nieuwe namen. Zin in. ;)

  5. stefan

    Daar hoop ik niet op

  6. Lisan

    Ik wacht op macklemore, dat zou best wel tof zijn, en mogelijk hij is in de buurt (festival duitsland), en komt naar sziget

  7. Rob

    Yes, London Grammar! Afgelopen jaar heeft de zangeres het concert op Lowlands vanwege stemproblemen af moeten zeggen. Mooie herkansing.

  8. Willie

    Deze site beloofde ook belangrijk Down the rabbit hole zaken te plaatsen, bij deze een tip: Opeens moet je voor DTRH ook een parkeerkaart kopen, verkrijgbaar vanaf 14 februari, zelfde kosten als bij Lowlands.

    Ik vermoed dat Eric van Eerdenburg dit jaar iedereen op Lowlands begroet met een opgestoken middelvinger.

  9. Chris

    Ik hoop elk jaar weer op de Deftones.
    Ook Steak Number Eight, Temples, Baroness, The Wooden Birds, Mikal Cronin en Clutch mogen wat mij betreft komen hustlen!

    Bovendien zou het ook eens fijn zijn om s’nachts de Charlie oid beschikbaar te houden voor (rocknroll) bands, in plaats van vrijwel overal electronische acts neer te zetten. Niks mis mee, maar ik mis het persoonlijk wel om tot in de late uurtjes te kunnen rocken, zegmaar. Tenten zat, dus daar zou het niet aan moeten liggen.

  10. pietjo

    Ik hoop nog op Warpaint (zal wel niet, staan op DTRH), SX, Chvrches, Alt-J, Local Natives, Eefje de Visser, Suuns, Sivu, Beach House, Tallest man on earth.
    Aan de andere kant: ik laat me wel weer verrassen door nieuwe bandjes :)

  11. Tim

    Ik hoop op Paolo Nutini ( waarschijnlijk deze zomer een nieuw album), Boy & Bear (nieuw album) en een paar goede electronische live acts zoals David August, Kollektiv Turmstrasse, Adana Twins etc.
    Dan zit het met mijn LL14 helemaal goed. Dus Eric, regel die shit! :)

    • willie

      Ja, kom Erik, regel deze zeer zwakke acts voor Tim.

      • Rock

        Laat iedereen toch lekker in ze waarde!
        Als die jongen dat leuk vind, lekker laten komen…
        Blijft nog genoeg over voor de rest.

      • Tim

        Blijkbaar andere smaak dan jij? Ben benieuwd waar jij wel voor naar LL komt…

        • willie

          Nee, smaak zal het niet zijn, daarvoor is mijn muziekinteresse te breed van freejazz naar sludge en via alt. country naar ambient.

          En ik dacht dat smaak anno 2014 toch niet meer als argument ingebracht zou worden, maar toch.

          En ik ga niet naar Lowlands, ik ga Television, Slint, Slowdive en Neutral milk hotel kijken

        • Geert

          Vergeet je kunstgebit niet, Willie.

        • Joppe

          zoo… dan nogal wat, beargumenteren dat een ander niet mag beargumenteren of kiezen op basis van smaak. Straks mogen we ook niet meer iets leuk vinden omdat het fijn klinkt zeker…. nee de diepere betekenis van muziek….. pfffff :-)

        • Rob

          Ah jullie kennen willie nog niet… =)

        • willie

          Schijnbaar niet Rob, maar ik stel hier helemaal niets bijzonders, ik sta Tim zelfs bij in zijn oproep ;-)

          Maar mensen die over smaak of andere non-argumenten beginnen zijn vaak mensen die zichzelf nog flink moeten ontwikkelen, luister gewoon eens die 500 albums in een jaar, kijk eens naar 150+ acts in een jaar, zoek eens wat verder dan alleen wat je op de radio hoort, dan mag je daarna wel iets roepen over een kunstgebit.

          En van mij mag iedereen van alles luisteren en leuk vinden, ik stel nooit dat mensen niet ergens naar mogen luisteren, maar het is zo jammer dat mensen het zich zo persoonlijk aantrekken als iemand een act slecht noemt en daar dan meteen allerlei niet relevante zaken bij gaan verzinnen.

        • Tim

          Ha die Willie,

          Dank voor je reactie. Altijd leuk zulke discussies. Als smaak dan een non-argument is, dan ben ik benieuwd welke argumenten en graadmeters jij hanteert om een act als zwak te betitelen.

          Maakt mij verder overigens niet uit wat jij van de acts vindt die ik leuk vind. Blijkbaar moet ik toch eerst 500 albums luisteren en 150 optredens zien voordat ik een oordeel mag vellen. Helaas moet ik je wat dat betreft teleurstellen, ik werk 40 uur per week dus die tijd heb ik doorgaans niet.

          ps. David August, Kollektiv Turmstrasse, Adana Twins heb ik nog niet op de commerciële radiozenders mogen horen, helaas… Wel in obscure Berlijnse clubs en hier en daar op Amsterdamse feesten. Maar dat wist jij als muzikaal onderlegd wonder natuurlijk ook wel.

          Kusjes!

      • Geert

        Ik luister geen 500 albums in een jaar (de helft misschien) maar aan de 150 optredens kom ik makkelijk en de radio staat hier nooit aan. Ik ben alleen niet zo arrogant om te denken dat mijn smaak superieur is.
        De één houdt nou eenmaal van indie, de ander van techno en er zijn blijkbaar ook liefhebbers van reünies van bands die decennia geleden relevant waren en nog even snel wat geld naar binnen willen harken voordat ze helemaal in de vergetelheid raken. Ieder z’n ding toch?

        • dillinger

          Je kent de leden van die reunie bands allemaal persoonlijk en daardoor hun motieven om weer eens te gaan spelen Geert?

  12. Menno

    Radkey! Torres! Kid Karate! The Julie Ruin! Cloud Nothings! (nw album, mag best nog eens). Het hoeft niet duur en conformistisch(!) te zijn! Vind je authenticiteit drug Lowlands! Voed je beveiligers op! (onschuldige mensen fouilleren, ‘niks’ vangen en de Bravo vol met cokesnuivers: DIKKE BOE!!). Erg jammer dat de minder daadkrachtige lowlander geen bekers meer kan rapen, erg jammer dat de besparing die dat oplevert in de verkeerde zakken terecht komt.

    Ik benieuwd wat er dit jaar tegenover staat. Er moet nu wel iets spectaculairs aangeboden worden (voor ALLE bezoekers, niet alleen voor diegene die bereid zijn uren in een rij te staan), anders is het duidelijk dat LowLands het pad van het *uitmelken* is ingeslagen en het festival op z’n laatste benen loopt.

    Zo.

    • Dennisz

      Helmaal mee eens….ik geef het zo nog 3 jaar.

    • Sander

      Lowland 1995:
      Radiohead, NOFX, Soundgarden, The Chemical Brothers, The Prodigy, Tricky, Silverchair, Theo Maassen, Thomas Acda & Paul de Munnik, Heather Nova, Sick Of It All, dEUS, Underworld, Whale, De Heideroosjes, Beck, Foo Fighters, Green Day, No Fun At All, The Dickies en Pennywise en een kaartje kostte E 52,–!!
      En moet je nu zien!

  13. Dibi

    Het is nog wel heel karig allemaal hoor….waar blijven de namen!

  14. Dennisz

    Bij mij in het buurthuis komen nog grotere bands…. Snel een bandke beginnen, 2 weken oefenen en dan staan we ook op Lowlands denk ik……nee, nog even en mijn kaarten gaan op marktplaats..als iemand ze daar nog wil hebben….

  15. Sander

    drama

  16. Onno

    Wat een GEZEUR.

  17. Tony P.

    @ Willie, Menno, Dennisz en Sander (en alle andere accuzuurplassers): gaan jullie ook daadwerkelijk naar Lowlands toe deze zomer?

    Zo ja, dan hebben jullie blijkbaar sterke sadomasochistische neigingen. Tip: daar zijn toch speciale (kleinschalige) festivals voor, met leren halsbanden en zweepjes? Veel intiemer en lekker underground!

    Zo niet, dan zijn jullie een beetje vergelijkbaar met iemand die Frans Bauer met heel zijn hart haat en toch elk weekend op het Frans Bauer forum kritiek uit op het repertoire van deze goedlachse woonwagenkampbewoner. Dat is ieders goed recht hoor, alleen is het dan misschien zinniger om een ‘Anti Frans Bauer Forum’ op te zetten. Kun je lekker de hele dag met gelijkgestemden zeuren over die achterlijke kop van Bauer, of welk lied je het meest afgrijselijk vindt.

    Wat ik eigenlijk zeggen wil is dit. Jullie boodschap dat Lowlands vroeger de hemel op aarde was maar anno 2014 heel erg stom is, is inmiddels goed overgekomen. Echt waar, niemand kan er meer omheen. We hebben het begrepen. We snappen het. Het punt is gemaakt.

    Dus als je dat weet, zou je misschien tegen jezelf kunnen zeggen: ‘Mijn boodschap is overgekomen. Ze weten dat ik Lowlands heel erg stom vind. Ik laat ze vanaf nu met rust en ik ga weer door met mijn leven.’

    Het is maar een suggestie.

    • Willie

      Het mooie van suggesties is dat je er niets mee hoeft te doen, maar waarom draait u het niet om?

      “Ok, ik weet dat ik niets van muziek af weet en ik zie ook dat Lowlands weinig scherp meer programmeert en dat we er alleen maar heen gaan omdat we 3FM schapen zijn of om pillen te snaaien in de Bravo, ik hoef niet verder te ageren tegen mensen met terechte kritiek, ik ga verder met mijn leven en hoop dat ik niet voor augustus omkom vanwege een overdosis.”

  18. dillinger

    The National is natuurlijk een gedroomde headliner, al vrees ik dat hun fans eigenlijk liever een weekend op BKS zitten omdat de rest van het programma ook nog de moeite waard is. Ik ben zo’n fan en zou ze graag weer zien maar tot nu toe zijn de overige namen, naar mijn smaak, ver maar dan ook ver onder de maat! Een aantal volstrekt inwisselbare LIMA acts, kinder-emo en een mevrouw die alleen maar geboekt is omdat meneer stone age dat eist. Eigenlijk bewijst Lowlands met deze namen het gelijk van de critici en wordt er bepaald niet scherper geprogrammeerd.

  19. Rogier

    Hier word ik nou echt intens gelukkig van

  20. Stijn

    Snap de kritiek oprecht niet. Oke, Imagine Dragons, Mando Diao en Skrillex zouden er niet moeten staan, maar hebben jullie wel eens echt geluisterd naar The National, één van de beste bands van deze eeuw, High Violet is m.i. één van de beste albums ooit gemaakt. Een artiest als Fink is een grote naam die nauwelijks in Nederland optreedt. James Holden en Gui Boratto zijn grote technonamen die niet vaker dan 3 à 4 keer per jaar in Nederland staan (dat is voor techno begrippen heel schaars). Gregory Porter is artistiek totaal verantwoord en een grote naam. QOTA is ook een vrij originele headliner die in 2009 voor het laatst op Lowlands stond. Milky Chance, Jungle en Janelle Monae zijn nieuwe namen en, misschien wel, de nieuwe bravo/grolsch of alpha -acts van morgen. Portishead is natuurlijk ook een hele grote, mooie toevoeging! Dus kom met inhoudelijke argumenten in plaats van te zeiken dat Lowlands niet scherp of origineel programmeert…

    • Willie

      Omdat we her en der van mening verschillen en dat hier niet gewaardeerd wordt zal ik niet al te veel schrijven, maar dat Fink niet zo vaak in Nederland optreedt lijkt mij slecht houdbaar. Als ik had gewild had ik hem al 10 keer kunnen zien, omdat ik in de buurt was, heb het bij 3 keer gelaten, maar de beste man heeft afgelopen 8 jaar zeker een keer of 40 in Nederland opgetreden.

U kunt niet meer reageren.