Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Morgen begint de kaartverkoop. Dit zijn onze tips

We gaven eerder vier redenen om niet meer naar Lowlands te gaan. Gelukkig zijn er veel meer redenen om wél te gaan. Wij zitten daarom morgenvroeg, als elk jaar, weer klaar om onze kaartjes te bemachtigen. Jij ook? Lees dan even deze informatie door. Of scroll meteen naar beneden voor de belangrijkste tips.

Wanneer begint het?

Morgenochtend (zaterdag 1 februari dus) om 11:00 uur.

Wat kost het?

195 euro. Dat is inclusief 10 euro servicekosten. En je koopt er een campingplekje en festivaltoegang voor. Voor een camper, caravan of vouwwagen heb je een camperticket nodig. Mail daarvoor naar info@lowlands.nl. Voor 19,50 euro exclusief servicekosten kun je een upgrade kopen zodat je tijdens het festival één dag naar het naburige Walibi kan (maar wij kennen niemand die dat ooit gedaan heeft).

Ook voor parkeren zal dit jaar moeten worden betaald. Eerlijk gezegd weten we niet precies hoe Lowlands dit wil regelen, we vermoeden dat dit niet veel anders zal gaan als het bijkopen van de lidmaatschappen bij kaartjes voor Paradiso of Melkweg (waarom wordt daar nooit iemand kwaad over?). Tickets voor de pendelbus naar Lowlands gaan ook morgen in de verkoop en wel hiero.

Waar kan ik ze kopen?

Ga morgenochtend naar Lowlands.nl. De homepagina wijst je direct door naar de online verkooppunten. Dat zijn: livenation.nl en ticketmaster.nl. Bellen kan ook: 0900-3001250. Voor de deur van het postkantoor liggen is er niet meer bij. Nog sneller: log van tevoren in op de ticketsites met je accountgegevens en zorg dat alle info (adres, creditcardnummer etc.) up to date is, dat scheelt weer tijd. Houd je pinpas, creditcard, gold-platinum-helium-kaart paraat en whatever voor online bankieren apparaatje daarbij hoort.

Hoe snel is het uitverkocht?

De laatste jaren raakte Lowlands steeds sneller uitverkocht. In 2006 duurde het tot diep in de zomer, in 2010 een week, in 2011 iets meer dan twee uur en vorig jaar ging het nog iets sneller: binnen twee uur was ’t gedaan. De lange discussies over Lowlands ten spijt, wij gaan ervan uit dat je voor morgen net zoiets kan verwachten.

Hoeveel kaarten zijn er eigenlijk?

Er zijn 55.000 kaarten voor Lowlands 2014. Officieel gaan die 55.000 kaarten morgen vanaf 11:00 uur allemaal in de voorverkoop, maar voorgaande jaren bleek Lowlands er toch nog een paar honderd achter te hebben gehouden, om kort voor het festival nog een verkooprondje te doen. Dat doen ze om zwarthandelaren dwars te zitten, die juist in die periode hopen dat wanhopige kaartjeszoekers bereid zijn drie keer over de kop te gaan voor een toegangsbewijs. Ook wil de organisatie die zwarthandelaren aanpakken door de door hun opgekochte kaartjes ongeldig te maken en dan opnieuw te verkopen.

Hoeveel kaarten kan ik kopen?

Vier per transactie. Dus ga je met een grote groep, probeer dan anderen ook vanaf 11:00 uur achter de computer te krijgen. Ga je alleen, of met z’n tweeën? Ja, je moet het zelf weten, maar wij zouden zeggen: koop dan twee kaartjes en niet vier ‘omdat je die toch wel kwijt raakt’. Je weet diep in je Lowlandshart dat je andere bezoekers niet wil afzetten door hem voor meer geld door te verkopen en elk jaar zitten er vlak voor het festival nog velen te sikkeneuren met kaartjes die ze niet kwijtraken.

Hoe werkt die virtuele wachtrij?

34134186Tja, hoe overleef je drie dagen op bier en kibbeling? Het antwoord op beide vragen: het is een mysterie. Wat we wel weten, is dat het weinig helpt om steeds op F5 (refresh) te drukken. Het is als in de rij staan voor de douches: geduldig wachten tot je aan de beurt bent.

Met het verschil dat er voorgaande jaren altijd mensen waren die er zomaar uitgegooid werden of aan het eind een foutmelding zagen. Maar ook dat ging vorig jaar al beter dan daarvoor: er waren meer servers en je browser onthield waar je was als per ongeluk het scherm wegklikte of op een andere manier je ‘plekje’ in de wachtrij kwijtraakte.

Nog een reden waarom je op tijd klaar moet zitten: de wachtrij opent vaak net wat eerder dan 11:00 uur. Soms wel een half uur eerder. Dus ga op tijd voor je computer zitten om in de rij te gaan ‘staan’.

Ik heb zo’n CJP-pas. Daarmee krijg ik toch korting?

Jawel, maar alleen als je eindexamenleerling bent. Je kunt je daarvoor nu al gaan naar cjp.nl/aanmelden, meld je aan of log in en geef aan dat je de CJP-nieuwsbrief wilt ontvangen. Via de nieuwsbrief ontvang je een uitnodiging voor de actie. Let op: deze actie is al van start, je kunt dus al kaarten kopen! Net als vroeger geldt bovendien een korting van 10 euro.

Wat moet ik vooral niet doen?

Kaartjes kopen bij een andere partij dan hierboven gemeld, want de kans is dat je afgezet wordt met een ongeldig kaartje. Daarnaast: je verslapen, flauwvallen, ruzie maken of je cool verliezen. En vergeet niet goed te ontbijten, het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Kunnen jullie de belangrijkste tips nog even opsommen?

Veel tekst hè, hierboven. Vooruit, daar komen ze:

  • Zorg dat je morgenochtend om 11:00 uur ‘s ochtends klaarzit;
  • Zorg voor genoeg geld op je rekening: het kaartje kost 195 euro;
  • Heb je een reader nodig bij het internetbankieren? Zoek dat ding dan alvast op;
  • Maak alvast een profiel aan bij Ticketmaster of Livenation, dat bespaart tijd. Heb je er al een, zoek dan alvast op wat je gebruikersnaam en wachtwoord ook alweer zijn;
  • Genoeg accu over in je laptop? Ook zo sneu als hij op het moment uitvalt;
  • Koop je samen met vrienden kaartjes? Hou contact met elkaar via telefoon, WhatsApp, Skype, oid. Zo weet je precies hoe jullie er samen voor staan;
  • Blijf rustig. Blijf nou verdorie rustig!

Succes! En oja, hebben jullie nog tips voor de mede-Lowlanders?

18 reacties

  1. Ralph

    195 euro. Dat is inclusief 10 euro servicekosten. En je koopt er een campingplekje en festivaltoegang voor.

    Houdt dat dan in dat de pendelbussen van NS station Lelystad en Dronten geld gaat kosten of geldt dat alleen voor die Touringcarbussen die op verschillende plekken in Nederland naar Lowlands vertrekken…?

  2. Lindsey182

    De pendelbussen zijn gratis

  3. Marijn

    Whoop whoop, party in de wachtrij morgen :-)

    Nu maar hopen dat het allemaal goed gaat,. Ga het allemaal op mijn tablet doen…..en ook nog eens in het buitenland

  4. Lotje

    Pendelbussen zijn volgens mij vanaf dit jaar niet meer gratis. Net als het parkeren

  5. gekkehenkie

    wachtrijen staan al tijdje open!

  6. Erik

    10 uur in de wachtrij, 10.30 mocht ik weer opnieuw aansluiten.. gaat lekker..

  7. Wim

    Dat is omdat de verkoop nog niet gestart is… Ben alleen benieuwd wat ie over 5 minuten doet… Moet je dan wachten tot je rondje vol is of ben je er opeens doorheen…

  8. Stefan

    In the pocket :) Tot 14 augustus allemaal en succes!

  9. Stefan

    Hoezo is parkeren trouwens € 13,64?

  10. Michiel Weerts

    Om 10.00 uur al ingelogd, in de wachtrij geplaatst. Om 11.00 uur was het zover, ik was uit de wachtrij en aan de beurt.
    Hoe kan het dan zo zijn dat ik ineens uit de wachtrij word gegooid en van vooraf aan moet beginnen????? Heb geen knop aangeraakt… Mooi is dat…

  11. Wim

    ik ben er 1 keer uitgegooid op moment dat ik aan de beurt was.. ben nu weer bijna aan de beurt.. ben benieuwd..

  12. Wim

    Ondanks dat ik 1 keer uit dat ik opnieuw moest aansluit om 10.40.. zijn de tickets nu binnen

  13. Pim

    Kaarten binnen. Kan mij niet herinneren dat het eerder zo vloeiend is gegaan.

  14. Patrick

    we zijn dr weer bij en laat het bier maar vloeien in een rustigere Bravo

  15. robbie

    en, al uitverkocht? Ik was er ook vloeiend doorheen rond 11,20

  16. Marijn

    Yep in de pocket..

    En wat blijkt, op dit moment geen wachtrij meer.

  17. Telegraaf

    LOWLANDS OP ZIJN RETOUR!

    Biddinghuizen – Het Lowlands festival is voor het eerst sinds jaren niet direct uitverkocht. Twee en half uur na de start van de voorverkoop waren er nog steeds duizenden tickets besschikbaar. Insiders claimen dat zelfs de meest hardcore wubwubdubsteppers Skrillex drie jaar op rij niet trekken. De organisatie heeft aangegeven alvast een optie te hebben genomen op Skrillex voor 2015. Wij verwachten dat volgend jaar niemand meer naar Lowlands gaat.

    • Geen gezeik iedereen rijk

      Ja echt op zijn retour, maar 50.000 kaarten verkocht…
      Het feit is gewoon dat iedereen die naar lowlands wil naar lowlands kan. Dat lijkt me al veel beter dan de afgelopen jaren. Beetje rare klacht dat het blijkbaar slecht is dat je op een normale manier kaarten kan kopen voor een festival zonder al te veel gekloot met wachtrijen en overvolle servers.

U kunt niet meer reageren.