Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Meer ruimte voor kleine eettentjes op Lowlands

Sommigen van ons denken nog met weemoed terug aan de Stardish menu’s – en de bijbehorende massale foodfights – in de grote snacktent, lang geleden op Lowlands. Tijden veranderen dus ook Lowlands zal dit jaar ruimte geven aan meer kleinere en bijzondere eettentjes.

Nu was er op Lowlands naast de tent van snackkoning Ron Koebrugge altijd al meer lekkers te vinden. De laatste jaren is die voorsprong echter rap veranderd in een achterstand, met name door toedoen van Best Kept Secret. Tijd voor actie.

“Meestal voegen wij een of twee nieuwe concepten per jaar toe op Lowlands”, vertelt Hans Kuijpers van LOC7000 aan 3voor12. “Maar in de massaliteit valt dat nauwelijks op. Daarom komen we deze editie met zes tot acht nieuwe ideeën. En alle andere eettentjes zullen op een andere plek staan. Er is veel herhalingsbezoek op Lowlands, en juist die mensen willen we verrassen.”

Kuijpers: “Dit jaar gaan we bijvoorbeeld een meeneemchinees doen, zoals we die allemaal kennen: een luikje, een wachtkamer met een aquarium en een leesmap. Op het eiland komt een Italiaans restaurant waar je met een bootje naartoe moet varen, en waar je drie gangen kunt eten.
Voor wie dat allemaal te duur wordt, ontwikkelen we de gaarkeuken. Heel goedkoop heel veel eten. Een beetje zoals een student kookt die nog niet veel te besteden heeft: macaroni met tomatensaus, dat idee. Het liefst had ik er zelfs een blikje Smack in gegooid, maar het wordt gehakt. We werken uiteraard wel met biologische ingrediënten, maar dan krijg je wel een bord vol voor twee munten.”

Mooie ontwikkeling, tenminste zo lang de pannenkoeken met kaneel en suiker maar blijven.

19 reacties

  1. willie

    Best veel Best kept secret nieuws voor een website over Lowlands, eerst de muntjes nu het eten, terwijl ze bij Lowlands toch heel arrogant zeiden dat BKS geen enkele concurrentie was en Lowlands vooral hun eigen ding zouden blijven doen.

  2. Junkie

    Liever doen ze wat aan de prijs van het eten. Dat is de laatste jaren echt asociaal geworden.

    • Rock

      Volgens mij staat dit er Letterlijk….

      “Voor wie dat allemaal te duur wordt, ontwikkelen we de gaarkeuken. Heel goedkoop heel veel eten”

      Het kan natuurlijk ook aan mij liggen…..

  3. Rookvlees

    Willie! Ik heb je gemist, vriend! Zonder jouw zuur, proeft het zoete toch een stuk minder.

    Je ogen zijn er trouwens wel op achteruit gegaan. Volgens mij gaat dit stukje echt over het eten op Lowlands.

    • thijs

      +1

    • Willie

      “met name door toedoen van Best Kept Secret. Tijd voor actie.”

      U zei?

      Overigens verwisselt u net commentaar met zuur en heeft u blijkbaar een aantal berichten van mij gemist, want onder velen stukken hier heb ik wel wat geplaatst. Commentaar over mijn ogen lijkt me dan wat ongepast, maar goed ieder zijn lolletje.

  4. joppe

    leuk, kleine tentjes….
    ik heb zwart goud (koffie) en heet brood (broodjes en koek) zien komen en verdwijnen. die zie je nu terug op festivals als mundial….
    hopelijk weer fatsoenlijke falafel dan !!!! die van de Hema is niet te nassen….. :-p

    • Willie

      De Hema rookworst daarentegen….

      …fijn jaar was dat, ideaal biervoedsel.

      • joppe

        klopt, heb ook nix tegen de hema, wel tegen hun falafel. die is niet zo lekker zeg maar…

        worstje gaat er zeker wel in….:-)

  5. Ralph

    De festivaldirecteur had het over dat de ‘patatgeneratie’ op Lowlands, dat ze daar wat aan zouden doen. Dat dat min of meer weg was. Dat is natuurlijk ook zo, maar waarom is dat dan ingeruild voor een ‘La Place’ generatie…? Al met al is het eten op Lowlands goed te doen op het festivalterrein. Het avond eten dan. Mijn ontbijt en lunch bestaat op Lowlands voornamelijk uit ‘vloeibare broodjes.’ Grolsch heet dat. Goed te doen!

  6. herman

    Willie! ouwe rukker. Wat een gast ben je ook. Al dat zure commentaar. Ik hou ervan hoor

    • willie

      Dat is hardstikke mooi voor u, nu nog enige fatsoensnormen die u aangeleerd zijn door uw moeder terugvinden en misschien wordt u dan zelfs nog wel een toevoeging voor de maatschappij.

  7. SjoerdieV

    Ik snap persoonlijk al die ophef over BKS niet zo. En voor de goede orde, ik was daar vorig jaar zelf.

    Voor een festival dat, zoals ze zelf zeggen, puur voor de muziek gaat, steken ze wel erg veel energie in het foodgedeelte. Foodposters en een foodline-up, gaat behoorlijk ver vind ik.
    Ik geef toe, het eten was erg goed, maar de wachtrij 9 van de 10 keer nog veel langer. Ik heb een keer een half uur in de rij gestaan voor koffie en nog veel vaker dat de rij zo lang was dat ik er niet over piekerde er in te gaan staan.
    Kortom, erg leuk al die kleinschalige en biologische eettentjes, maar snelheid is op een festival als Lowlands, met een druk blokkenschema, ook erg belangrijk.
    Voor mij hoeft er niet heel veel te veranderen. In ieder geval niet zoiets als bij BKS, dat vond ik gewoon een aanfluiting.

    • dillinger

      Ik snap de ophef over BKS heel goed; kleinschalig, betere kwaliteit van eten( en ja, daar wil ik best even op wachten) en vooral, zeker ook dit jaar een line-up waar de meer avontuurlijke muziekliefhebber zijn vingers bij af kan likken en die de ronduit armzalinge line-up van Lowlands verre overtreft.

      • Andre

        Avontuurlijk? Bedoel je Elbow, Franz Ferdinand, Pixies? Of een van die eindeloze lijst van andere bands die de afgelopen jaren al geregeld op Lowlands hebben gestaan? ;-)

        • dillinger

          Nee, ik bedoel Telegram, The Haxan Cloak, Girl Band, The Wytches, Fat White Family, Cheatahs, Connan Mockassin, Nils Frahm, Heavy Times, The War on Drugs, Slowdive, Pins, Honeyblood, Woma’s Hour, Together Pangea, Traams, Night Beats.. ( en zo kan ik nog even doorgaan). Beetje flauw hoor, Andre, om die paar headliners te noemen als of die representatief zijn voor de hele line- up

  8. jelle

    Wat hou ik toch van dit forum haha :)

  9. Niels

    Restaurant op het eiland? Dat betekent toch niet dat de sauna het veld moet ruimen?!

U kunt niet meer reageren.