Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Ook op LL15 betalen we met muntjes

Ondanks meerdere experimenten met elektronisch betalen tijdens de laatste twee edities blijft Lowlands voorlopig vertrouwen op consumptiemuntjes. Dat meldt NU.nl.

De perstent was onder andere de afgelopen twee jaar een laboratorium voor alternatieve betaalmethoden. In de ene editie werd een oplaadbare kaart uitgeprobeerd. Daarmee kon je vrijwel contactdoos betalen door hem in de buurt van een kassa te houden.

In 2014 was er een speciale polsband met geïntegreerde chip. Ook die was oplaadbaar en ook daarmee kon je contactloos betalen. Hoe futuristisch en gemakkelijk dat er ook uit zag, één heel praktisch probleem bleef overeind: hoe kun je eenvoudig met meerdere vrienden een drankpot maken? Ook de onbetrouwbare internetverbindingen in de polder zouden een reden zijn om deze systemen nog niet op grote schaal in te voeren.

4 reacties

  1. ron

    Slecht idee

  2. Frank

    Ah ik wil met mijn contactdoos betalen….:-(

  3. joppe

    heerlijk gerammel van muntjes in je broekzak…. lekker hoor :-)

  4. Evert

    Misschien moeten ze eens contact opnemen met Sziget, daar gaat het al jaren goed en het is ideaal

U kunt niet meer reageren.