Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Maandoverzicht februari: een stressloze voorverkoop en een groeiend affiche

Het was een uitzonderlijke februari. Niet alleen vanwege de lenteachtige temperaturen buiten, maar ook door de opvallend rustige start van de voorverkoop en de berg kritiek die op de festivalorganisatie neerdwarrelde. Het Lowlandsseizoen is geopend: dit is het eerste maandoverzicht van 2014.

Niet uitverkocht
Al een maand gonst het in alle media: Lowlands is voor het eerst sinds lange tijd niet binnen een paar uur uitverkocht! Volgens de organisatie zijn er op de startdatum 1 februari zo’n 50.000 kaartjes over de virtuele toonbank gegaan. Een maand later zijn de laatste 5000 nog steeds niet op. Maar dat is niet erg volgens Erik van Eerdenburg, die in zijn interview met ons reageerde op het artikel ‘De vier redenen om niet naar Lowlands te gaan‘ en de commotie die dit teweeg bracht. Ondertussen ‘druppelt’ de kaartverkoop rustig verder.

Bevestigingen
Wat ook in een behoorlijk tempo verder druppelt zijn de nieuwe namen op het affiche. Na de zelfbevestiging van Anna and The Barbies eind januari, kwam de organisatie afgelopen maand tot twee keer toe met een lading namen waaronder een aantal van een behoorlijk formaat. Zo werd de komst van tranentrekkers The National en triphopgrondleggers Portishead bekend gemaakt. Verder werden onder andere ook Janelle Monae, London Grammar en Fist Aid Kit bevestigd. Een mooi begin maar wat zouden jullie nog graag op het programma zien?

33 reacties

  1. tbeest

    festivalorgabnisatie? :P

  2. max1982

    Hmmm, binnen een paar uur 50.000 kaarten verkopen en daarna in een maand niet de resterende 5.000? Ondanks dat daarna toch wel aardige namen bekend zijn gemaakt (bv Portishead)? Beetje vreemd…..

  3. joppe

    nou, ik zou wel graag Millencolin zien. Maar ook Chef Special, Splendid of Jaya the Cat. Kaiser Chiefs zijn altijd leuk, Biohazard zou in de buurt zijn begreep ik…. Dat geintje met bands die hun “nirvanna nummer” speelde was wel en geinig concept, naar mijn smaak…. hmmm nou ja.. dat dus. Maar heb er nu al zin in !!! Word vast als vanouds gezellig !!

  4. Marc

    Ehmmmm
    Crosses, Alter Bridge, Karnivool op herhaling, Alt-J (als ze een nieuwe plaat hebben), AIC…..

  5. Peter

    Thomas Azier zou toch wel een toppertje wezen in de X-Ray, en dan niet om 9 uur in de ochtend op zondagmorgen !

  6. Peter

    Lyke Li, Iamamiwhoami, Foster the People, Behemoth, Skinny Puppy, Bastille……..

  7. Martijn

    Ik hoop al jaren op Eels, dit jaar misschien dan?

  8. Jasper

    Het rijtje Cashmere Cat / Flume / Kaytranada zou erg mooi afgemaakt worden met een Mr. Carmack of Trippy Turtle. Hopen dat de organisatie voor het kwartet gaat wat dit betreft!

  9. Andrea

    Menomena, dat zou fantastisch zijn! Maar ook Interpol staat al lang op mijn lijstje!

    • willie

      Maar Menomena heeft vorig jaar getourd met “Moms” en er zijn volgens mij nog geen plannen voor een nieuw album met bijbehorende tour.

  10. Thijs

    Ik zou Tenement Kids, BlackboxRed wel willen zien. Maar ook oude klassiekers als Iron Maiden bijvoorbeeld zou gaaf zijn.

  11. jelle

    Als nederlandse inbreng lijken me: De Staat, Chef’Special en misschien Di-rect wel gaaf! Ook the Fray lijkt me supervet :) hebben net wel een matig nieuw album maar oude nummers zijn super

  12. pietertjo

    Wat ik me eigenlijk afvraag: in 2 uur tijd zijn er 50.000 kaarten verkocht. Vervolgens lukt het niet om de laatste 5000 kaarten te verkopen in 4 weken tijd? Ik krijg steeds meer het gevoel dat er helemaal geen 50.000 kaarten zijn verkocht in het eerste weekend.

  13. Cephas

    Alt-J, The XX, Calle 13 en Moss!

  14. Rob

    Jack White, Alt-J, Midlake, Noel Gallagher, de Staat, Jonathan Wilson, My Morning Jacket, twenty one pilots, Grizzly Bear, Everything Everything, Dave Matthews Band

  15. Marco

    Ásgeir, Breton, George Ezra, Thomas Azier, Moss, ROD en Tom Trago!

  16. pietertjo

    Moss, Asgeir, SX, Gregory Alan Isakov, Elbow, Warpaint, Sonic Youth ;), Arctic Monkeys, Damien Jurado, Tallest man on earth!

  17. Rens

    Ik zou nog graag Foster The People, Young The Giant, HAIM en Katzenjammer zien.

    Met de nadruk op Foster The People!!!!

  18. maryse

    Ik zou graag HAIM, Arctic Monkeys, Bastille, Jake Bugg en Tom Odell willen zien.

  19. Ferdy

    Pearl jam, radiohead, fata, jett rebel, en snow patrol. Voor de rest hoop ik op een goede sfeer, en dat het niet uitverkocht raakt. Iets minder dringen , is ook wel eens lekker.

  20. Arie

    Eensch met Splendid en zeker ook met Foster the People!!
    Verder graag Alex Clare, Ben Westbeech, Parov Stelar, Nabiha, Qeaux Qeaux Joans, Nabiha, Grizmatik, Compact Disk Dummies, Shlomo en Madeon! :) WhomadeWho mag ook nog wel een keer komen…

  21. Noukio

    Ik ben al best tevreden met wat komt (ondanks geen grote namen), maar als ik toch mijn wens mag uitspreken dan hoop ik op Matt Corby (mijn hart was gebroken toen hij had afgezegd vorig jaar), Rudimental, Trentemoller, Foster the People, Sam Smith, Dub FX, M83, Moss, Baskerville, Youth Lagoon, De Staat… Disclosure mag ook weer komen, vorig jaar gemist :( :(

  22. Thom

    Onze vriendegroep is er nog niet uit of we naar lowlands of pukkelpop gaan, vooral omdat je best veel betaald voor de line-up die in vergelijking matig is vind ik

  23. Peet

    Chambao en Orbital en als het weer zulk lekker weer wordt als de laatste jaren.. dan hoor je mij al helemaal niet klagen :)

  24. MMKloosterman

    Anna Calvi, tja HAIM blijft leuk ook al waren ze er vorig jaar ook bij.
    Benn Jordan(TheFlashbulb) tja voor mij wederom mijn linkerbal waardig.
    En als ze live goed genoeg zijn zou ik zeggen laat iamamiwhoami ook maar komen.
    Tja voor de rest zou ik zeggen niet te comercieel A.U.B

  25. Kelly

    Ik zie graag Disclosure, Rudimental, Trentemoller, Foster the people, de Staat, Dearworld, Chrystal Fighters, Chef’s special….

  26. Pascal

    Ik hoop toch wel op een paar wat grotere namen. Within Temptation bijvoorbeeld, of Nightwish, sinds kort met een Nederlandse zangeres. Ook bands als A7X, die rond die tijd toch al in de buurt zijn.. Would be awesome, but probably not reasonable.

  27. Bas

    The Kooks, Arctic Monkeys, withim temptation,

  28. Frank

    Black keys, die antwoord, crystal fighters, mgmt, foo fighters, kooks :-)

  29. joppe

    Gisteren was ik bij Chef Special in de MEZZ (breda) waar Jet Rebbel in het voorprogramma stond. Na afloop vroeg mijn vrouw of hij op lowlands stond. Met een grote glimlach zei hij “daar hebben ze nog niets over bekend gemaakt hé….. ” Is speculeren maar klinkt als komt goed !! denk ik !!

  30. Frank

    Die antwoord is gegeven ;-)

  31. Esther

    Met deze bands op lowlands maak je mij intens gelukkig:

    – Fleet Foxes (!)
    – Radiohead
    – Massive Attack
    – Mumford and Sons
    – Nicolas Jaar
    – Trentemoller
    – Dearworld

U kunt niet meer reageren.