Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

Van Eerdenburg bij 3VOOR12: een samenvatting

Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg heeft het maar druk. Uiteraard moet hij de laatste puntjes op de i van de festivalvoorbereiding zetten, maar hij maakte vorige week ook nog tijd om met Lowlove een AmA te doen en dinsdagavond was hij cohost tijdens de 3VOOR12 uitzending met Roosmarijn Reijmer.

Het was een leuke uitzending waarin hij van alles vertelde, wij haalden voor jullie een paar krenten uit de pap (en dan vooral wat hij ons vorige week nog niet had verteld natuurlijk).

Het terrein is bijna klaar

De voorbereidingen op het terrein zijn in full swing! Van Eerdenburg vertelde dat er nu al zo’n 450 man personeel op het terrein aanwezig is, waarvan rond de 50 man harde kern van de organisatie. Dinsdag is de Mike-tent nog neergezet, maar alle grote tenten staan verder al. Leuk weetje: Om een tent als de Alpha op te bouwen heb je ongeveer 2 dagen nodig.

Programmering

Rond het programma van Lowlands dit jaar haalde Roosmarijn nog een paar vragen uit onze ‘AmA met een Lowlands fansite’ aan. Het ging bijvoorbeeld over de tegenover elkaar geprogrammeerde acts NIN en Slayer en de discussie over meer goede hiphop op Lowlands. Daarover liet Van Eerdenburg nog los dat de organisatie heeft geboden op A$AP Rocky en Mac Miller, maar die deden het uiteindelijk niet. Waarom? “Is moeilijk te zeggen.”

Op de geluiden dat de dagafsluiters dit jaar niet echt ‘de grootste vissen uit de vijver’ zijn zegt Van Eerdenburg dat dat komt door de aard en capaciteit van Lowlands. Het karakter van Lowlands is juist dat er ook veel mensen in de kleine visjes geïnteresseerd zijn die tegelijk met de afsluiters geprogrammeerd staan. Toen Roosmarijn als weerwoord inbracht dat Tiësto er wel als megavis heeft gestaan was hij duidelijk: “Dat was ook een grote fout en mag niet meer gebeuren. Dat past niet op Lowlands.”

Hete hangijzers

Uiteraard, ook op 3FM ging het over de afwezigheid van Kees van Hondt. Van Eerdenburg verklapte dit keer iets meer dan tijdens onze AmA, namelijk dat het hem inmiddels een beetje te gek werd. Het zou dan bijna oorlog met de bezoekers worden om het nog veilig te houden in de tent en dan is de spontaniteit er echt van af. “Ik durfde er mijn handtekening niet meer onder te zetten. Maar misschien komt het nog een keer in een kleinere vorm weer terug.”

Toen de vraag binnenkwam waarom Blur niet op Lowlands staat was hij heel resoluut: Die vragen nu geld alsof ze een stadion-act zijn, maar het is gewoon geen headliner, punt.

Nog een ander heikel punt dat werd aangekaart was of het Nevermind-project wel door de beugel kan: “Hoezo niet? Een beetje heiligschennis op Lowlands kan best.”

Roosmarijn wilde ook wel weten wat zo’n Lowlandsprogrammering nou ongeveer kost, of was dat een ongepaste vraag? “Ja, dat is een ongepaste vraag.”

Lowlands 2014

Het zal je misschien verbazen, maar het proces van programmering 2014 is al begonnen, met name de headliner race. Agenten zijn al aan het vissen welke festivals in welke acts geïnteresseerd zijn en of de grote bands naar Japan of de VS gaan of een rondje Europa doen. Er komen al goede dingen voorbij zei Van Eerdenburg, dus hij verwacht dat ook 2014 weer een goed jaar wordt. Toen Roosmarijn vroeg of Arcade Fire er in zat zei hij “Hoop het!”

Ditjes en datjes

Tot slot nog wat leuke weetjes over Eric van Eerdenburg die we opvingen:

  • Dit wordt zijn 14e Lowlands
  • Hij kan goed dansen
  • Hij spreekt Lowlands meer uit als ‘Lowlunds’ dan ‘Lowlends
  • Hij neemt zelf ook zo’n Human Rights tattoo
  • Hij zou graag zelf Poliça, Unknown Mortal Orchestra, Disclosure, Tame Impala, AlunaGeorge en Goat zien

Hoorden jullie nog andere opvallende zaken die er bij ons tussendoor glipten? Laat het in de comments weten!

Je kunt een hoop fragmenten van het programma trouwens terugluisteren op de site van 3VOOR12.

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

U kunt niet meer reageren.