Lowlove is gestopt en wordt sinds eind 2015 niet meer bijgewerkt.
Je kunt nog wel gewoon alle oude artikelen lezen en onder Historie rondneuzen en nagenieten van de vorige edities van Lowlands. Wil je meer weten, kun je hier verder lezen.

#KeesopLL13?

Kees van Hondt hoort bij Lowlands zoals poedersuiker hoort op pannenkoeken, vinden sommigen. Bij het uitkomen van de programmakrant bleek echter dat de populaire dj dit jaar niet in de line-up van het festival voorkomt. Dit tot grote schrik van zijn trouwe schare fans, die dan ook onmiddellijk een Keeslobby is gestart. Op Twitter wordt de #KeesopLL13 hashtag ingesteld en de geopende Facebookpagina kent inmiddels meer dan 850 likes.

De eigenzinnige dj mag al sinds 2005 met zijn hoempa-balkan-klezmer-mash-ups de zondagavond van het festival van wat kleur voorzien. Kees ‘groeit op’ in de Lima, waar het plukken van en zwaaien met bamboestruiken haar oorsprong vindt. Het Limagebied staat er in die jaren namelijk nog vol mee.

Na een jaar afwezigheid keert de dj in 2009 terug, maar deze keer in de grotere India. Niets blijkt dan nog veilig voor de feestende massa. Niet alleen bamboestruiken, maar ook kliko’s, picknicktafels en een keur aan opblaasbare prullaria veranderen vanaf dat jaar de India elke zondagavond in een tafereel dat zelfs schilder Jheronimus Bosch niet had kunnen verzinnen. In 2012 verhuist het festijn (opnieuw na een jaar afwezigheid) naar de Grolsch.

Of de lobby veel zin heeft valt echter te betwijfelen aangezien de Lowlandsorganisatie notoir standvastig is in haar beslissingen. Bovendien staat John van Luyn (zoals Kees van Hondt in het echt heet) volgens het FOK-forum die zondagavond al gewoon zijn ding te doen in de India als een van de dj’s die de 90’s Alternative avond aan elkaar draaien.

Lowlove is benieuwd naar jullie mening. Heeft de hype rondom Kees zijn hoogtepunt bereikt? Is het verstandig dat meneer Van Hondt is gestopt nu er slechts nog sprake is van een ‘flauwecult’? Of is het niet anders dan een schalkse schijnbeweging en keert de Lowlandslegende volgend jaar gewoon terug, maffer en grootser dan ooit!?

Foto: Martijn Bouckaert 

14 reacties

  1. Adonis

    Ieder zo zn feestje. Ik vind het zelf niet echt wat. Andere dus wel. Van mij mag hij komen als het maar niet ten koste gaat van goede bandjes. Moet wel zeggen dat het gesjouw met bamboe enzo erg grappig vind. Kijk daarom ook al uit dit jaar naar de kartonnen creaties die langs gaan komen.
    Niet te veel zeuren jongens…….. Tis nog maar een paar nachtjes slapen

  2. olafdb

    Ondanks dat Kees echt een held is, vind ik het niet jammer dat hij er niet meer bij is. Heb Kees nu vijf keer gezien, maar de laatste keer in de Grolsch was het gewoon nét niet.
    Te massaal, teveel mensen die alleen keken en niet lekker mee deden. Ik heb me wel vermaakt hoor, maar de sfeer was heel anders.
    Ik ga derde kerstdag zijn feestdeunen wel horen, als compensatie.

  3. Co

    Soms moet je op het hoogtepunt stoppen. Dat hoogtepunt was een jaar of wat geleden toen het een spontaan feestje was. Zie vorig jaar Kees maar als een toegift en koester de herinnering. Kees mag niet het Faithless van Lowlands worden.

  4. Rock

    Kees moet gewoon terug naar de Lima of India, Kleinschaliger en 10x zoveel feest !

    Eerste paar keren vond ik het geweldig, daarna werd het minder.
    Voor mij is de lol er wel een beetje vanaf.
    Maar gun andere die lol zeker nog wel :-)

  5. Marijke AudioIdiot

    Kees is klaar, prima. Tijden veranderen. Als het een verplicht feest is, is het toch niet meer zo tof.

  6. Sjoerdie Vissers (@TISSUERD)

    Ben het er ook mee eens, het is een te grote hype geworden. Vorig jaar trof ik mensen die voor Kees naar Lowlands kwamen en zowat niets anders hadden gezien. Het is inderdaad geen spontaan feest meer maar mensen gaan staan kijken wat er allemaal gaande is en anderen die proberen nog gekker te doen dan voorgaande jaren. Ze moeten de komende vijf jaar Kees gewoon thuis laten en ‘m dan stieken zonder tromgeroffel weer eens in de Lima zetten. Voor nu is het mooi geweest.

  7. Mareno de Kort

    Kees is de leukste manier om LL af te sluiten!
    Overigens is het Fok! forum verkeerd geïnformeerd en is het absoluut niet zeker dat John van Luyn (Kees) als DJ mee mag draaien op 90’s alternative.

  8. ralph

    Volgend jaar Alpha!!

  9. Insider

    Het FOK forum weet dit 100% zeker te kunnen melden. John van Luyn en Johan Gijsen (ook een Lowlands veteraan) staan op de rol voor de 90s alternative. Best wel een dingetje want John draait ipv de vaste Tivoli 90s alt.DJ. Maar wie weet heeft de aktie effect, en san is de enige tent die haalbaar is de Alpha…

  10. Nucleoid

    Kees van Hondt maakte lowlands voor mij wel definitief af de vorige twee keer. Ik hoop van harte dat hij er weer bij is, maaaar.. mocht hij geen eigen set draaien en hij staat inderdaad bij de 90s avond, dan hoop ik wel dat de trouwe Hondt-gangers bij elkaar komen met wat bamboe plantjes en opblaasdieren om het feest rustig verder te laten gaan in de India tent :) Een kleine pré zou dan wel zijn dat Kees een paar van zijn balkanfeestnummers zou draaien ;)

  11. Thijs

    Prima dat hij er niet is, spontaniteit is er wel af dus tijd voor iets nieuws.

U kunt niet meer reageren.